Skip to content

Kajkavci u Lisinskom 2018. – Uspješno

Posted in Kajkavci u Lisinskom

Kajkavci u Lisinskom 2018. godine, velika manifestacija zajedništva, ispunjena brojnim gospodarskim, turističkim i kulturološklim sadržajima, pet kajkavskih županija, grada Zagreba i Radija Kaj, uspješno je završila u nedjelju 11. ožujka 2018. godine, svečanim koncertom u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Nakon prigodnih riječi gradonačelnika Zagreba Milan Bandića i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, Koprivničko-križevačke Darka Korena i Varaždinske županije Radimira Čačića, te zamjenika župana Međimurske županije Sandre Herman i Zagrebačke županije Hrvoja Frankića,  direktora Radija Kaj Drage Gradečaka, nastupili su brojni kajkavski izvođači.

Posjetitelji su, uz pjesmu i ples KUD-ova, glazbenih sastava i solista, mogli kušati jela i pića, te vidjeti pripadnike povijesnih postrojbi hrvatske vojske. Uz  proizvode i usluge u kontinentalnom turizmu, na sajmu su predstavljeni poljoprivredni proizvodi, gospodarstva i obrti, te tradicijski proizvodi. Najmlađi su se mogli igrati s tradicijskim drvenim igračkama, dok su odrasli mogli uživati u sirevima, zelju, bučinom ulju i kvalitetnom vinu, pjenušcu, degustirati štrukle, kolače, te meso z tiblice.  Izloženi su radovi čipke i djela naivne umjetnosti.  Prikazan je tradicijski način gaženja varaždinskog zelja i pripreme domaćeg putra, a posjetitelji su upoznali  uzorne seoske žene i vinske kraljice Zagrebačke županije, ali i vidjeti modnu reviju Kotke.

Najavljene su i iduće manifestacije:  Bučograd na Špancirfestu, Zeljarijada u Vidovcu, Okusi varaždinskog kraja, Križevačko veliko spravišće, Picokijada, Renesansni festival, Babičini kolači, Štruklijada… projekt Kajkavci u Lisinskom, pet županija i grada Zagreba, nastavlja se i iduće godine, kao velika manifestacija suradnje i zajedništva, jedinstvena u čitavoj Hrvatskoj.


Kajkavci u Lisinskom 2018. Nastupi KUD-ova i sajam – foto galerija Ovdje
Kajkavci u Lisinskom 2018. Koncert – foto galerija Ovdje
Još informacija s press konferencije Ovdje
Iz Grada Zagreba Ovdje
Iz Koprivničko-križevačke županije Ovdje
Iz Krapinsko-zagorske županije Ovdje
Iz Međimurske županije Ovdje
Iz Varaždinske županije Ovdje
Iz Zagrebačke županije Ovdje
zagorje.com Ovdje
tatalinfo.hr Ovdje
emedjimurje.rtl.hr Ovdje
regionalni.com Ovdje
varazdinske-vijesti.hr Ovdje
cityportal.hr Ovdje
01portal.hr Ovdje
prigorski.hr Ovdje 
epodravina.hr Ovdje
tportal.hr Ovdje
zagorjeinternational.hr Ovdje
emedjimurje.hr Ovdje
ps-portal.eu Ovdje
zgexpress.net Ovdje
gosucker.com Ovdje
epodravina.hr Obdje
evarazdin.hr Ovdje
pixell.hr Ovdje
radio.hrt.hr Ovdje

loading