Radio Kaj za kajkavski kraj, moto je pod kojim svaki dan tijekom godine, 24 sata dnevno, emitiramo program namijenjen i prilagođen interesima, željama i potrebama slušatelja kajkavskog govornog područja. Godinama smo okupljali i obrazovali naše djelatnike, koji sada, s osobitom pažnjom, pripremaju program i najbolje znaju prepoznati potrebe naših slušatelja. Gradili smo nove prostore, montirali odašiljače, uvodili nove tehnologije i stvarali medijsku instituciju koja na najbolji mogući način nastoji zadovoljiti interes javnosti na području kojemu smo namijenili naše programske sadržaje.

Zajednička fotografija s proslave 20. godišnjice Radija Kaj

Radio Kaj od samih početaka, osim u nazivu, u programskim sadržajima ima vodeću i izuzetno značajnu ulogu na njegovanju pisane, govorene i pjevane riječi KAJ. Radiju Kaj su oduvijek u prvom planu promocija i isticanje postignuća istinskih vrijednosti ljudi i institucija koje se bave kajkavskim, ali i kulturnim stvaralaštvom uopće.

Zajednička fotografija u Dubrovniku ekipe i slušatelja Radija Kaj

Naša su opredjeljenja i rezultati vidljivi i mjerljivi kroz naše vijesti, aktualne tonske priloge, izravna javljanja u program s terena, organizaciju festivala i koncerata, pokretanje turističkih projekata i sadržaja... Najzahtjevniji radijski projekti poput koncerata Kaj vu duši, koje organiziramo u gradovima širom kajkavskog područja (i izvan, poput koncerta Od Kaja do Fale održanog 28.1.2007. godine u Dubrovniku), ali i brojni glazbeni događaji koje pripremamo u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Radio Kaj te programe organizira, tehnički priprema i izravno prenosi.

Radio Kaj više od 95 posto glazbenog programa ostvaruje emitiranjem djela hrvatskih autora i izvođača. Imamo izuzetno korektnu suradnju sa ZAMP-om i HUZIP-om. Radio Kaj godišnje organizira na desetke koncerata na kojima, u prvom redu, nastupaju izvođači s kajkavskog govornog područja. Više od 95 posto emitiranog programa ostvaruje se u vlastitoj produkciji Radija Kaj. Preostali dio vremena odnosi se na dio vijesti i priloga koje preuzimamo od Mediaservisa.

Radio Kaj dostignutom kvalitetom programa, visokom razinom korištenja najsuvremenije tehnologije i korektnim uredničkim stavom prema različitim pogledima i mišljenima, otvoren je za sve stavove i mišljenja. Unatoč činjenici da je riječ o privatnom mediju, regionalne koncesije s manje obaveza prema informativnim i drugim sadržajima, poput kulture, tradicijskih vrijednosti i sl. Radio Kaj je doista istinski javni medijski servis, namijenjen interesima i potrebama javnosti - naših slušatelja.

Prvi put u eteru «Ovdje Radio Kaj» objavljeno je u ponedjeljak 3. svibnja 1990. godine u sedam sati ujutro, a novu regionalnu
koncesiju na 14 godina Radiju Kaj Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je 4.ožujka 2013. godine.

Njegovanje kajkavske glazbe i običaja, pogotovo poticanje autora na pisanje novih skladbi utemeljeno je u osnovi djelatnosti Radija Kaj. Svaku godinu, na poticaj Radija Kaj, nastane najmanje sto novih skladbi. Promoviraju se na festivalima: Pjesma i tambura, Igrajte nam mužikaši i Pjesmom do srca, na festivalu duhovne glazbe Krapinafest, te na koncertima u
Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Radio Kaj program emitira na frekvencijama:106,3 - 104,5 - 103,1 - 102-100,6 - 99,7 - 98,2 - 97,8 - 97,2 - 96,6 - 95,3 - 94,8 - 94,5 -  94,4 -  91,5 - 91 - 89,9 - 89,1 - 88,9 MHz.