Skip to content

Tjedan kulture, zabave i športa 2017.

Posted in Radio Kaj izravno

Dugovječna 49. manifestacija „Tjedan kulture, zabave i športa“ svečano je otvorena ove subote 19. kolovoza 2017. godine u Svetom Križu Začretju. Kroz svih sedam dana Tjedan nudi posjetiteljima iz Krapinsko-zagorske županije i šire, oko 70 zabavnih događanja poput izložbi, predstava za djecu, mnogobrojnih koncerata, sportskih turnira i drugih kulturnih zanimljivosti. Da će svi pronaći nešto za sebe i uživati u iskustvu istaknuo je načelnik općine Marko Kos dodavši da ovaj festival postaje međunarodni, s gostima iz Slovenije i Austrije koji su sa svojom glazbenom izvedbom upotpunili današnje otvorenje, a sa time i sam festival. Veselimo se svakom gostu, putniku i turistu koji svrate u Začretje i vide što im sve možemo ponuditi – naglasio je načelnik Kos.
Manifestaciju je službeno otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji smatra da je ova manifestacija u svojih 49 godina postigla jedan izuzetno visok nivo te dodaje da su o Tjednu obaviješteni i svi županijski hoteli koji imaju popunjenost oko 85 % te da na taj način njihovi gosti mogu sudjelovati u kulturnim i zabavnim događanjima.
Kruna svetokriške manifestacije je popularni festival pjevača amatera – Prvi glas Zagorja na kojem će ove godine sudjelovati 21 izvođač, a održat će se zadnjih dana manifestacije.U petak 25. i subotu 26. kolovoza 2017. godine.

Uvertira u početak ove tradicionalne svetokriške manifestacije bilo je otvorenje izložbe slika iz ciklusa “Zagorje”, umjetnika i slikara Zvonka Pižira u Dvorcu Sveti Križ Začretje u petak, 18. kolovoza 2017. godine u 19,00 sati. Zvonko Pižir rodom je iz Gornje Stubice, a slikanjem se bavi od 15-e godine. Slika u tehnici ulja na platnu, ulja na staklu i akvarelirane grafike, a izlagao je na 200-tinjak skupnih izložbi i do danas ostvario preko 40 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

U ponedjeljak, 21. kolovoza 2017. godine, od 19,00 sati, na igralištu NK Jedinstvo održat će se tradicionalni mininogometni noćni turnir. U isto vrijeme zainteresirani gosti imat će priliku sudjelovati i u radionici robotike koju organizira Zagorski – informatičko robotički klub te u otvorenju izložbe cvijeća od krep papira u Muzeju Žitnica. Predstava „Ja, tata“ Umjetničke organizacije Teatroman počinje u 19,30 na Trgu hrvatske kraljice Jelene, a u 20,40 u dvorcu Sveti Križ Začretje prikazat će se dječji film „ Zagonetni dječak“. U večernjim satima za opuštanje i zabavu pobrinut će se zagorski glazbenici na Trgu hrvatske kraljice Jelene.

loading