VIJESTI RADIJA KAJ - arhiva vijesti - lipanj 2007.


29.lipnja 2007.
PRIKUPLJENO 100 TISUĆA KUNA ZA BOLNICU U KRAPINSKIM TOPLICAMA
– Sinoćnjim humanitarnim koncertom „Zagorje i Zagreb“ u u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog prikupljeno je 100. 000 kuna za Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Ovaj veliki glazbeni događaj ujedinio je Zagorje i Zagreb u humanitarnoj akciji za kupnju novog ultrazvučnog uređaja za Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice. Naime, ultrazvuk Bolnice Krapinske Toplice star je 11 godina, a za dijagnostičke pretrage potreban je moderan, kvalitetan uređaj za koji će s ovog koncerta Radio Kaj uplatiti sto tisuća kuna koliko nedostaje Zagorskoj ligi protiv raka koja je već prikupila 350 tisuća kuna. Na koncertu su nastupili najpopularniji zagorski izvođači s najvećim hitovima zagorske glazbe, koji su i ovoga puta oduševili posjetitelje Lisinskoga. Podsjećamo koncert je održan u organizaciji Radija Kaj, a pod glavnim pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, te uz sponzorstvo Elektre Varaždin i Kotke Krapina. Njima se pridružio i ZAMP koji se, zbog humanitarnog karaktera koncerta, odrekao svojeg prihoda od zaštite autorskih prava.


29.lipnja 2007.
39. FESTIVAL „IGRAJTE NAM MUŽIKAŠI“
- Ove nedjelje u dvorani Otvorenog učilišta u Oroslavju, s početkom u 20,00 sati, po 39. put za redom održat će se tradicionalni festival narodne glazbe „Igrajte nam mužikaši“. S novim skladbama nastupit će 16 popularnih glazbenih sastava koji njeguju zagorsku narodnu glazbu u ritmu polke i valcera. Dodijelit će se po tri nagrade festivalskog žirija te posjetitelja u dvorani, a u natjecateljskom dijelu nastupit će Fortuna band, F band, Zlatni dečki, Express band, Grupa Domino, Ansambl Peharček, Domynik, Grupa san, Turbo 6, Optimisti, Ansambl Zagorje, Danijela Pečnik i Ivan Benc, Dečki z bregov, Optimisti Zagorja, Fiškali, Ivica Pepelko, Potepuhi i Radek Brodarec. Gosti festivala, koji će nastupiti u show programu, su članovi popularne slovenske skupine BUM. Organizator festivala je udruga Kajscena, a medijski pokrovitelji Radio Kaj i Radio Zabok.


29.lipnja 2007.
IMENOVANI ČLANOVI NACIONALNOG ODBORA
- Na temelju zahtjeva Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a sukladno odluci Vlade o osnivanju Nacionalnog odbora za provedbu programa teritorijalne suradnje Europske unije za RH-a Zagrebačka županija imenovala je svoje predstavnike. U radu Nacionalnog odbora za provedbu programa teritorijalne suradnje Europske unije za Republiku Hrvatsku u okviru II. Komponente IPA programa sudjeluju i predstavnici regionalne samouprave, pa su pročelnici Josip Kraljičković i Krunoslav Pilko imenovani u ime Zagrebačke županije.


29.lipnja 2007.
MINISTAR LJUBIČIĆ U ZABOKU
- Županijski odbor HDZ-a Krapinsko-zagorske županije organizira javnu tribinu na kojoj će gost biti ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić sa suradnicima. Tribina će se održati večeras u Vatrogasnom domu u Zaboku, s početkom u 20,00 sati.


29.lipnja 2007.
DAN OPĆINE PETROVSKO
- Jučerašnjim nastupom kuburaškog društva Petrovska pištola započeli su Dani općine Petrovsko, trodnevni program povodom Dana općine i blagdana župe Svetog Petra i Pavla. Jučerašnji program bio je ispunjen kulturnim sadržajima te je otvorena izložba Likovnog društva Ernest Tomašević, izložba rukotvorina sekcije KUD-a Kaj Slatina–Petrovsko, a prigodan program priredili su i članovi domaćeg KUD-a KAJ i KUD-ova Đurmanec i Radoboj. Danas, na sam Dan općine i župe, su središnja događanja. Svečana sveta misa je u 11,00 sati, nakon čega u podne slijedi svečana sjednica općinskog Vijeća i Poglavarstva. Sutra su najavljena sportska događanja i priredbe, koja počinju u 10,00 sati.


29.lipnja 2007.
80 GODINA DVD-a RUDE
- Dobrovoljno vatrogasno društvo Rude sutra će proslaviti 80. obljetnicu djelovanja. U 17,00 sati na rukometnom igralištu u Rudama organiziran je svečani mimohod, dodjela priznanja, nakon čega slijedi zabavni program uz nezaobilazan vatromet.
29.lipnja 2007.


29.lipnja 2007.
„U ZVUCIMA MJESTA“ U DONJOJ STUBICI
- U okviru manifestacije Dani lipe i Međunarodnog glazbenog festivala „ U zvucima mjesta“ večeras u 20 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Donjoj Stubici nastupaju talijanski umjetnici „Trio Broz“ koji čine braća Barbara, Giada i Klaus. Ovi su vrsni gudači sudjelovali na više od tristo koncerata i dobitnici su mnogih priznanja. Jedinstveni doživljaj glazbene i cvjetne čarolije upotpunit će i Škola cvjećarske umjetnosti iz Italije.


29.lipnja 2007.
VATROGASNO NATJECANJE U BOBOVICI
- Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica organizira ove nedjelje od 15,00 sati vatrogasno natjecanje VI. Kup Bobovice. Natjecanje će se odvijati u tri kategorije: muških, ženskih i dječjih ekipa, a peharima će biti nagrađene prve tri ekipe u svim kategorijama.


29.lipnja 2007.
TAMBURAŠKA NOĆ U SAMOBORU
- Ovoga vikenda u Samoboru će se, u organizaciji Turističke zajednice i Tamburaškog društva Ferdo Livadić održati tradicionalna Tamburaška noć. U subotu program na Trgu kralja Tomislava počinje u 18 sati, a u nedjelju u 19 sati.


29.lipnja 2007.
STREET ART VIKEND
- Ove subote u Svetoj Nedelji nastavlja se Street Art – vikend manifestacija svetonedeljskog ljeta. U subotu će od 19,30 sati na glavnom trgu nastupit će Svetonedeljske mažoretkinje. Tvornica lutaka izvodi predstavu Mala zelena gusjenica, a koncert će održati i Claudia Beni.


29.lipnja 2007.
«ČEP PO ČEP»
- Na prostoru parkirališta Sportskog parka Zelenjak u Ivanić Gradu ove nedjelje, 1. srpnja uz zabavno-glazbeni program održat će se u sklopu manifestacije «Čep po Čep» i natjecanje ugostitelja te takmičenje konobara. Proglašenje pobjednika bit će u 20 sati i 30 minuta.


29.lipnja 2007.
KONCERT KUD-a « POSAVAC»
- U maloj dvorani Doma kulture u Ivanić Gradu večeras će koncert održati Muški komorni zbor KUD-a «Posavac». Početak je u 20 sati.


29.lipnja 2007.
LIPANJSKI SUSRETI «MILKA TRNINA»
- U Vezišću u Križu ove subote i nedjelje okupljanjem kulturno-umjetničkih društava u čast i spomen na opernu divu Milku Trninu izložbama, koncertima i međunarodnim susretom pjevačkih zborova bit će obilježeni Lipanjski susreti «Milka Trnina».


29.lipnja 2007.
SPORT
- Danas u organizaciji Moto kluba «Fugitives» na bazenima Šmidhen počinje 6. međunarodni moto susret MK Fjuđitivsa i 3. memorijal Dražena Pukšara i potrajat će do nedjelje. Motoristi iz Hrvatske i inozemstva smjestit će se u kampu na bazenima Šmidhen. Sutra započinju moto igre, a motoristi će u organiziranoj koloni u 15,00 sati voziti od Šmidhena preko Strmca i Svete Nedelje do samoborskog glavnog trga. U nedjelju motoristi na Šmidhen pozivaju i sve Samoborce, na kupanje i besplatan grah. Sav prihod bit će doniran za školovanje prerano preminulog člana Moto kluba Fugitives, Dražena Pukšara.


28.lipnja 2007.
VEČERAS U LISINSKOM VELIKI KONCERT ZAGORJE I ZAGREB
–Najpopularniji zagorski izvođači s najvećim hitovima zagorske glazbe nastupit će večeras od 20 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, ovaj put na humanitarnom koncertu u organizaciji Radija Kaj. Ovaj veliki glazbeni događaj ujedinit će Zagorje i Zagreb u humanitarnoj akciji za kupnju novog ultrazvučnog uređaja za Specijalnu bolnicu Krapinske Toplice. Naime, ultrazvuk Bolnice Krapinske Toplice star je 11 godina, a za dijagnostičke pretrage potreban je moderan, kvalitetan uređaj za koji će s večerašnjeg koncerta Radio Kaj uplatiti sto tisuća kuna koliko nedostaje Zagorskoj ligi protiv raka koja je već prikupila 350 tisuća kuna. Organizatori vjeruju da će svi koji Zagorje nose u srcu, vole dobru glazbu i prije svega domaču riječ kaj i ovaj put ispuniti Lisinski i prepoznati plemeniti cilj koncerta koji su podržali najpopularniji izvođači zagorske glazbe. Sa svojim najvećim hitovima, koji su ujeno među najtraženijim pjesmama na ovom području nastupit će Stari znanci, Ansambl Zagorje, KUD Hruševec Kupljenski, Luna band, Ivan Benc, Iva Ranogajec, Ivana i Mihaela Horvat, Vedra Srca, Mladen Hitrec, Gordana Ivanjek, Ivica Pepelko, Aduti, Savski valovi, Zagorski mušketiri, Podvinčani i Navihanke.


28.lipnja 2007.
NOVI ČLANOVI UPRAVNIH VIJEĆA ZAGORSKIH ZDRAVSTVENIH USTANOVA
- Na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije imenovani su novi članovi Upravnih vijeća zdravstvenih ustanova na ovom području. Novim zakonom, Upravna vijeća su proširena, a smijenjeni su članovi koji nemaju visoku stručnu spremu, izuzev onih koje imenuje radničko viječe zdravstvenih ustanova. Na mjesto dosadašnje predsjednice Upravnog vijeća Opće bolnice Zabok Sonje Borovčak imenovan je Siniša Hajdaš Dončić. Nova predsjednica Upravnog vijeća Županijskog doma zdravlja je Vlasta Hubicki, novi predsjednik Upravnog vijeća Županijske ljekarne je Alojz Buzjak, a u Zavodu za javno zdravstvo za novog predsjednika upravnog vijeća imenovan je Josip Ozimec.


28.lipnja 2007.
DANAS POGLAVARSTVO GRADA KRAPINE
- Za danas je sazvana sjednica Gradskog poglavarstva Krapine, na kojoj će se, uz ostalo, raspravljati o izvješću Povjerenstva o provedenom pozivu za sufinanciranje radova na zaštiti i očuvanju građevina unutar zaštićene povijesne urbanističke cjeline. Poglavarstvo bi također trebalo donijeti odluku o osnivanju stručnog povjerenstva za pripremu i provedbu postupka nabave i izrade Plana gospodarenja otpadom na području grada, te odluku o sklapanju ugovora o zajedničkom financiranju uređenja sanitarnih prostorija između Grada Krapine i Osnovne škole „Ljudevit Gaj“.


28.lipnja 2007.
STO TISUĆA KUNA ZA KNJIŽNI FOND
- Zagrebačka županija knjižnicama koje djeluju u gradovima i općinama za obnovu knjižnog fonda i zavičajne zbirke donira ukupno sto tisuća kuna. Knjižnica u velikoj Gorici dobit će 20 tisuća kuna, samoborska 13 tisuća, u Dugom Selu i Zaprešiću po 10 tisuća, u Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini i Vrbovcu po 8 tisuća, u Bistri dobit će pet, a knjižnice u Križu i Kloštar Ivaniću po 4 tisuće kuna dok će u Pokupskom dobiti 2 tisuće kuna.


28.lipnja 2007.
HRVATSKA I NATO
- Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Misijom Republike Hrvatske pri NATO-u organizira predavanje na temu „Hrvatska kandidatura za NATO i pristupanje Republike Hrvatske NATO-u.“ Predavanje će se održati u ponedjeljak, s početkom u 13,00 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, a predavač je Davor Božinović, veleposlanik Misije RH pri NATO-u.


28.lipnja 2007.
NAGRADE GRADA SAMOBORA
- Na ovotjednoj sjednici samoborskog Poglavarstava utvrđeni su konačni prijedlozi Odbora za dodjelu gradskih nagrada i priznanja, o kojima će danas odlučivati Gradsko vijeće. Za počasnog građanina predložen je dr. Jeno Ujvaria iz Pečuha, za Nagradu za životno djelo Marijana Jaić i Slavko Miloš, a Društvo inžinjera i tehničara, Ivica Franjko, Renata Kruhan, Osnovna škola Samobor i Klimaopremu d.d. za Nagradu grada Samobora.


28.lipnja 2007.
«ZELENI CVIJET 2007»
- U lječilištu «Naftalan» u Ivanić Gradu večeras od 20 sati bit će održano proglašenje najljepših okućnica u sklopu ekološko-edukativne akcije Hrvatske turističke zajednice «Zeleni cvijet 2007».


28.lipnja 2007.
DAN OPĆINE PETROVSKO
- Danas u 17,00 sati počinju Dani općine Petrovsko, trodnevni program uz predstojeći Dan općine i blagdan župe Svetog Petra i Pavla. Danas je Dan kulture i Dan umirovljenika, a u sklopu programa je otvorenje izložbe likovnog društva Ernest Tomašević, izložbe rukotvorina sekcije KUD-a Kaj Slatina –Petrovsko, nastup članova domaćeg KUD-a KAJ i KUD-a Đurmanec, te kuburaškog društva Petrovska pištola. Sutra, na sam Dan općine su središnja događanja. Svečana sveta misa je u 11,00 sati a svečana sjednica Općinskog vijeća i poglavarstva u 12,00. U subotu su sportska događanja i priredbe, koja počinju u 10,00 sati.


28.lipnja 2007.
IZLOŽBA SUVENIRA
- U Galeriji Križ danas će biti otvorena izložba tradicijskih i modernih suvenira s područja Zagrebačke županije. O6tvorenje je u 19,00 sati.


28.lipnja 2007.
«ŠUMA STRIBOROVA»
- Danas i sutra od 21,00 sat u Starom gradu Lukavec bit će održana promocija filma «Šuma Striborova» u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.


28.lipnja 2007.
POŽAR U OROSLAVJU UZROKOVAO KVAR NA INSTALACIJAMA
- Iako se nagađalo kako bi uzrok velikom požaru u kojem su u utorak navečer u Oroslavju izgorjele četiri štale mogla biti dječja igra, to se ipak pokazalo netočnim. U policiji su jučer poslijepodne potvrdili kako je uzrok požaru ipak kvar na instalacijama u jednoj od štala, a požar se zbog vjetra proširio i na ostale gospodarske objekte. Mještani govore da je ukupna šteta veća od pola milijuna kuna, no u policiji kažu da je na točnu procjenu ipak potrebno još malo pričekati.


27.lipnja 2007.
HOĆE LI ŽUPANIJE SPASITI OBRANU OD TUČE
- Iako se jučer očekivao rasplet situacije oko štrajka raketara, to se nije dogodilo. Kako je rekla Danica Habulin, raketarka iz Novog Golubovca djelatnici u sustavu obrane od tuče s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te grada Zagreba, odlučni su u svome stavu i ne žele raditi za mizernu naknadu. Pošto u Zavodu za hidrometeorološku službu tvrde da nemaju sredstava za povećanje naknada, raketari su im ponudili da im se naknada isplati po završetku sezone uz dodatnih tisuću kuna te da nam se jamči izmjena ugovora za narednu godinu. To nije prihvaćeno, a jedino što Zavod nudi je da će ih uključiti u radnu skupinu koja će sastaviti ugovor o radu za narednu godinu. Velimir Osman, načelnik odjela obrane od tuče u Zavodu ističe da će se u najgorem slučaju, ustraju li raketari u svojoj nakani, ili raspisati natječaj za nove djelatnike ili će se obrana od tuče provoditi zrakoplovima. Rješenje problema, kako stvari trenutno stoje, na kraju će ipak dati županije, odnosno Grad Zagreb. Naime, kako smo saznali od Danice Habulin, Krapinsko-zagorska županija obećala je da će u dogovoru sa Zagrebačkom i gradom Zagrebom pokušati osigurati sredstva kako bi se obrana od tuče i dalje provodila na dosadašnji način.


27.lipnja 2007.
POGLAVARSTVO KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Izrada karte buke cestovnog prometa autoceste Zagreb-Macelj na dionici od Svetog Križa Začretja do Krapine jedna je od tema današnje sjednice Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije.Uz to, na dnevnom redu sjednice je i prijedlog izmjene i dopune popisa prioriteta za raspored dodijeljenih sredstava za decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova, sufinanciranje projekta rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, te organiziranje stalne pripravnosti epidemiologa na području županije. Također, bit će govora i o razrješenju i imenovanju članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova, te sufinanciranju sanacije divljih odlagališta na području županije.


27.lipnja 2007.
DANAS OTVORENJE NOVOUREĐENE FESTIVALSKE DVORANE
- Danas će u nazočnosti ministra kulture Bože Biškupića biti svečano otvorena novouređena krapinska Festivalska dvorana. Svečanost otvorenja počinje u 18,00 sati programom Hrvatske komorne filharmonije pod ravnanjem Luke Vukšića, Mješovitog pjevačkog zbora i orkestra KUD-a Ilirci pod ravnanjem Viktora Crneka te solista Klasje Modrušan, Josipe Lončar, Miroslava Živkovića i Adama Končića. Program povodom otvorenja dvorane nastavlja se sutra, u petak i subotu, a bit će ispunjen brojnim sadržajima.


27.lipnja 2007.
DNEVNI CENTAR ZA STARIJE
- Od 1. srpnja sve starije i teže pokretne osobe koje u svojim domovima tijekom dana ne mogu ostvariti svoje osnovne potrebe moći će koristiti usluge Dnevnog centra kojeg je jučer u varaždinskomu Domu umirovljenika otvorio varaždinski župan Radimir Čačić. Centar će biti otvoren od jutra do kasnih poslijepodnevnih sati, a uz tri obroka za korisnike će biti organizirane razne aktivnosti i stručna skrb. Mjesta u Centru još ima, a cjelodnevni boravak koštat će 1.300 kuna mjesečno. Za početak rada Varaždinska je županija iz svog proračuna izdvojila 100.000 kuna, dok je 50.000 osigurao Grad Varaždin.


27.lipnja 2007.
STRUČNOM ANALIZOM I VIZIJOM POBOLJŠATI RAD ZDRAVSTVENIH USTANOVA
- Kako bi se postigla poboljšanja, odlukom Poglavarstva Zagrebačke županije Upravni odjel za zdravstvo u suradnji s ravnateljima i Upravnim vijećima treba pripremiti viziju razvoja svake od zdravstvenih ustanova. Prema prošlogodišnjem izvješću o financijskom poslovanju jedino je Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra pozitivno poslovala s čak milijun i 120 tisuća kuna viška, a Ljekarne Zagrebačke županije su prema dobiti na republičkom prosjeku. S gubitkom od 1,7 milijuna kuna završio je županijski Dom zdravlja, a Specijalna bolnica «Naftalan» s oko 4 milijuna kuna. Naftalan je inače registrirao svoje ulje kao kozmetički pripravak, za što već postoji interes u inozemstvu, no Ministarstvo zdravstva to nije odobrilo, već za plasman na tržištu preporučilo osnivanje tvrtke kćeri.


27.lipnja 2007.
PROMETNO-URBANISTIČKA STUDIJA ZA PODRUČJE STUBIČKE DOLINE
- Gradsko poglavarstvo Zaboka prihvatilo je obvezu sufinanciranja izrade prometno-urbanističke studije za područje stubičke doline, koju trebaju realizirati gradovi Donja Stubica, Oroslavje i Zabok te općine Gornja Stubica i Stubičke Toplice. Riječ je o definiranju novog prometnog smjera Mokrice - Bračak- Bedekovčina - Marija Bistrica, koji bi trebao povezati gradove i općine s brzom cestom. Kako svaka lokalna jedinica ne bi izrađivala svoju studiju, Krapinsko-zagorska županija će koordinirati poslove oko provedbe natječaja za izradu studije te će ujedno osigurati četvrtinu potrebna novca, a ostale jedinice po 15 posto.


27.lipnja 2007.
U NOVOM GOLUBOVCU IZGRADNJA NOVE KAPELE SVETE BARBARE
- U Novom Golubovcu počela je gradnja nove kapele sv. Barbare, za što je inicijativu još prije dvije godine, po želji mještana, pokrenula općina. U prvoj fazi radova planira se stavljanje objekta pod krov, a rok za završetak je 90 radnih dana. Ove je godine za gradnju osigurano milijun i 300 tisuća kuna, a radove zajednički financiraju općina sa 95% i Župa Mihovljan sa 5%.


27.lipnja 2007.
„DOBRO NIJE ŠTO SE PUŠI, GUTA, PIJE“
- Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga, u Samoboru se, u organizaciji Službe za prevenciju ovisnosti Zagrebačke županije, danas održava stručni skup i sastanak Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga. Uz izvješće o radu Povjerenstva, koje će podnijeti predsjednik povjerenstva mr. Dubravko Klarić, voditeljica službe, Katarina Gerbl podnijet će izvješće o provođenju programa «Dobro nije što se puši, guta, pije». O svojim iskustvima u provođenju tog programa u školama izvijestit će također suradnici u školama.


27.lipnja 2007.
RAZVOJ KONTINENTALNOG TURIZMA
- Budući je razvoj kontinentalnog turizma jedan od hrvatskih strateških ciljeva, a Krapinsko-zagorska županija za to ima sve preduvjete, Županijska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka ovog petka u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici organizira predavanja o programima potpora u turizmu i poticanju malog i srednjeg poduzetništva kroz kreditnu liniju „Poticaj za uspjeh“.


27.lipnja 2007.
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA BEDEKOVČINE
– Među točkama dnevnog reda današnje sjednice Općinskog vijeća Bedekovčine bit će razmatranje idejnog rješenja izgradnje Dječjeg vrtića u Bedekovčina, kao i prijedlog odluke o izboru osobe za obavljanje komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine.


27.lipnja 2007.
5.NATJECANJE ORAČA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
- Zagrebačka županija bit će pokrovitelj 5. natjecanja orača koje će se održati 16. srpnja u Velikoj Gorici. Kako je Zagrebačka županija ruralna i mnogo ulaže u razvoj poljoprivrede ovo natjecanje od značajne je koristi za unapređenje ove gospodarske grane, u natjecanju će sudjelovati dvadesetak orača, a Županija će novčano pomoći s 30 tisuća kuna.


27.lipnja 2007.
NATJECANJE ORAČA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Još danas i sutra zainteresirani poljoprivrednici mogu se prijaviti za sudjelovanje na 5. Natjecanju orača Krapinsko-zagorske županije. Natjecanje će se održati 3. srpnja, a pobjednici županijskog stječu pravo nastupa na državnom natjecanju. Prijave se primaju u uredima poljoprivredno-savjetodavne službe.


27.lipnja 2007.
ŽUPANIJSKE SPORTSKE IGRE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA
– Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata-Podružnica Krapinsko-zagorske županije ove subote organizira sportske igre koje će se održati na sportskim terenima kod osnovne i srednje škole u Pregradi. Okupljanje sudionika započinje od 7,30 sati. Pokrovitelj Sportskih igara je Krapinsko-zagorska županija.


27.lipnja 2007.
MALA LJETNA ŠKOLA
- U organizaciji Matice hrvatskih iseljenika i ove godine organizirana je Mala ljetna škola hrvatskog jezika i kulture koju pohađaju djeca starosti od 9 do 14 godina, a koja žive izvan Hrvatske. I ove godine Zagrebačka županija sufinancirat će školu za 12-ero djece u iznosu od 24 tisuće 420 kuna.


27.lipnja 2007.
LJETNO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE
- Od jučer Gradska knjižnica Samobor radi prema ljetnom radnom vremenu: ponedjeljkom i utorkom od 14 do 20 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Ljetno radno vrijeme traje do 31. kolovoza. Od jučer su i samoborski autobusni prijevoznici krenuli s ljetnim voznim redom.


27.lipnja 2007.
PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA „PRVA LJUBAV“
– Sutra se u Gradskoj knjižnici Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku održava promocija zbirke pjesama pod nazivom „Prva ljubav“ autora Miljenka Jerneića. Knjigu će predstaviti prof. Ingrid Lončar, Stjepan Šulek i Darko Raškaj. Početak promocije je u 18 sati.


27.lipnja 2007.
LEGENDA O MOTORU
- Projekcija novozelandskog filma «Legenda o motoru» bit će večeras u velikogoričkoj dvorani Gorica s početkom u 21 sat.


27.lipnja 2007.
POŽAR U OROSLAVJU
- U Oroslavju je sinoć izbio požar na četiri gospodarska objekta , iza prvih redova kuća u Stubičkoj ulici, koji je zahvatio i dvije kuće. Po zaprimljenoj dojavi u 18,00 sati na teren su izašli vatrogasci sedam Dobrovoljnih vatrogasnih društava te dvije profesionalne ekipe iz Krapine i Zaboka. U jednom trenutku na požarištu su bila ukupno 103 vatrogasca, koji su požar ugasili oko 20,30 sati. Uzrok požara još nije poznat, a od ranog jutra na mjestu događaju su djelatnici krim policije koji istražuju slučaj.


27.lipnja 2007.
SPORT
- U Samoboru se održava prvo Svjetsko prvenstvo klubova hrvatskih iseljenika. U prvoj od pet utakmica koje se trebaju odigrati na stadionu NK Samobora, Zrinski iz Chicaga pobijedio je Croatiju Berlin rezultatom 3:1. Na gradskom stadionu u Zaprešiću je reprezentacija gradiščanskih Hrvata, u utakmici koja je otvorila ovo natjecanje, izgubila od Croatie Toronto s 0:1. Utakmica između Canberre i Croatije iz Villefranche završila je pobjedom Australaca 5:1. Sljedeće utakmice igraju se danas, a na teren NK Samobora u 16.45 sati izlaze reprezentacija Gradiščanskih Hrvata i Croat iz San Pedra. Ulaz za posjetitelje je slobodan.


26.lipnja 2007.
DANAS RASPLET SITUACIJE OKO OBRANE OD TUČE
- Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te grad Zagreb i dalje su bez obrane od tuče, a rasplet situacije, odnosno rješenje ovog problema očekuje se danas. Naime, u Državnom hidrometeorološkom zavodu prošlog je tjedna održan sastanak s predstavnicima županija i raketara te Ministarstva poljoprivrede, na kojem je raketarima ponuđeno da potpišu ugovore za rad s ponuđenom povišicom od 6%. Ukoliko oni danas neće potpisati ugovore, raspisat će se natječaj za nove djelatnike u sustavu obrane od tuče, najavljuju u Zavodu. Prema riječima raketarke Danice Habulin, djelatnici u sustavu obrane od tuče ne žele se ponižavati radeći za mjesečnu naknadu od 500 do 700 kuna. Novca za povećanje plaća ima, no on se, drže raketari, troši nenamjenski. Ponuđene ugovore, kažu, ne žele potpisati, jer da su htjeli pristati na ovakve uvjete, potpisali bi ih prije mjesec i pol dana.


26.lipnja 2007.
PRIZNANJA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
- Poglavarstvo Zagrebačke županije prihvatilo je prijedlog za dodjelu javnih priznanja koja će sredinom srpnja uručena povodom Dana Županije. Za životno djelo predložen je profesor Nikola Skledar iz Zaprešića. Povelje će biti uručene tvrtki ALU-KON za proizvodnju, graditeljstvo i trgovinu iz Svetog Ivana Zeline, Poljoprivrednom obrtu Vegora iz Donje Lomnice, i proizvođaču vina iz Jastrebarskog Velimiru Koraku. Za nagrade Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u protekloj godini predloženi su tvrtka Kudelić iz Bedenice, Ivica Cvrtila iz Svetog Ivana Zeline i Filip Pavetić iz Križa, a nagrade za doprinos ugledu i promociji Županije dobit će KUD «Preporod» iz Dugog Sela, Folklorni ansambl «Turopolje» iz Velike Gorice i Ivan Vlainić iz Samobora.


26.lipnja 2007.
JAVNA TRIBINA O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA
- Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-Podružnica Krapinsko-zagorske županije danas organizira javnu tribinu na temu „Prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja proizlaze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“. Tribina se održava u Vatrogasnom domu u Zaboku, s početkom u 19 sati, a sudjelovat će stručne osobe iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.


26.lipnja 2007.
PRVI HRVATSKI SAJAM SIRA U ZABOKU
- Grad Zabok i Znanje Zabok organiziraju Hrvatski sajam sira, koji bi trebao postati jedinstvena i trajna manifestacija. Cilj je okupljanje svih hrvatskih proizvođača sira i opreme na jednom mjestu, kao i njihovo povezivanje sa partnerima iz susjednih zemalja te promoviranje proizvodnje i potrošnje hrvatskih sireva. Prvi hrvatski sajam sira održat će se 7. srpnja u Zaboku, a poziv je upućen obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, malim i velikim mljekarama i siranama, slovenskim obiteljskim farmama i proizvođačima te proizvođačima opreme. Uz njih, na sajmu će sudjelovati vinari iz Zaboka, Oroslavja, Svetog Križa Začretja, Bedekovčine, Krapinskih Toplica i Velikog Trgovišća.


26.lipnja 2007.
PROJEKCIJA FILMA
- U dvorani Gorica večeras od 21 sat u Velikoj Gorici bit će održana projekcija južnokorejskog filma «Dobro došli u Dongmakgol».


26.lipnja 2007.
EKOLOŠKO DRUŠTVO O URBANIZMU
- Ekološko društvo Eko iz Oroslavja večeras organizira razgovor o prostornom planiranju-urbanizmu na temu „Želimo li mjesto u kome živimo učiniti kvalitetnijim, kulturnijim i zelenijim? Što nam se sprema i možemo li na to utjecati?“. Tema se tiče mještana Andraševca, Oroslavja, Mokrica, Krušljevog sela i Slatine, a razgovor će se odvijati u predvorju oroslavskog Doma kulture, s početkom u 20 sati.


26.lipnja 2007.
PROLJETNI EKO SEMINAR
- U organizaciji Zelene akcije danas će se održati zadnje predavanje u sklopu Proljetnog eko seminara. U prostorijama udruge u Frankopanskoj 1, s početkom u 19 sati tema će biti program Voda o čemu će govoriti Irma Popović.


26.lipnja 2007.
SPORT
- Među osam nogometnih klubova Hrvata iz dijaspore koji su u Hrvatsku doputovali iz cijelog svijeta, jedna od utakmica odigrana je jučer na stadionu nogometnog kluba Zagorec iz Krapine. U izlučnoj utakmici pred veliko finale prvog Svjetskog nogometnog prvenstva hrvatskih iseljenika koje će se održati 30. lipnja na stadionu NK Zagreb, jučer je u Podgori San Pedro pobijedio Essen 3:0.


21.lipnja 2007.
POTPISANI UGOVORI ZA NOVU KREDITNU LINIJU
- U Krapinsko-zagorskoj županiji jučer su između županije, poslovnih banaka i 24 jedinice lokalne samouprave potpisani ugovori za nove kreditne linije „Program razvoja malog i srednjeg poduzetništva za 2007.“ Krapinsko-zagorska županija je jedina u Hrvatskoj koja je osmislila svoj program poticanja malog i srednjeg poduzetništva, a godišnje će se odobriti ukupno 50 milijuna kredita i to prvenstveno poduzetnicima koji imaju programe s visokim rastom dodane vrijednosti, a cijeli program će trajati tri godine. Cilj ove kreditne linije prvenstveno je povećanje stope gospodarskog rasta kroz 3 godine za 1,5 – 2%, smanjenje nezaposlenosti, promjena gospodarske strukture i jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva. Kreditna sredstva osiguravaju banke, a županija, kao i gradovi i općine subvencioniraju kamatnu stopu s 1%, te je krajnja kamata za poduzetnike 4,5 %.


21.lipnja 2007.
U UTORAK RASPLET SITUACIJE OKO ŠTRAJKA RAKETARA
-Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te grad Zagreb i dalje su bez obrane od tuče, a rasplet situacije, odnosno rješenje ovog problema očekuje se tek u utorak. Naime, jučer je u Državnom hidrometeorološkom zavodu održan sastanak sa predstavnicima županija i raketara te Ministarstva poljoprivrede, na kojem je raketarima ponuđeno da potpišu ugovore za rad s ponuđenom povišicom od 6%. Ukoliko oni ugovore neće potpisati do utorka, raspisat će se natječaj za nove djelatnike u sustavu obrane od tuče. Također, županijama i gradu Zagrebu je ponuđeno, da ukoliko su u mogućnosti, sami dodatno doprinesu povećanju naknada za raketare na svojem području, a hoće li to biti moguće tek treba vidjeti, budući je proračun do detalja isplaniran na početku godine, a kako saznajemo od Marije Roksandić, pročelnice za gospodarstvo Krapinsko-zagorske županije to bi mjesečno županijski buđet opteretilo za oko 15 tisuća kuna.


21.lipnja 2007.
RASPISAN NATJEČAJ ZA OPREMANJE KRAPINSKE SPORTSKE DVORANE
- Završeni su svi građevinski radovi na novoj sportskoj dvorani grada Krapine. Ovih je dana uređen okoliš, a raspisan je i natječaj za nabavu opreme u vrijednosti tri milijuna kuna, što će zajednički financirati Grad i Ministarstvo prosvjete i športa. Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao krapinski gradonačelnik Josip Horvat ovaj sportski objekt pripada među najsuvremenije u Hrvatskoj i daje mogućnost za razvitak sporta u Krapini, ali i odigravanje međunarodnih utakmica.


21.lipnja 2007.
PRIJEM ZA NAJBOLJE OSNOVCE HUMA NA SUTLI
- Načelnik općine Hum na Sutli Božidar Brezinščak Bagola jučer je organizirao već tradicionalni, četvrti susret s učenicima i učiteljima Osnovne škole Viktora Kovačića koji su tijekom godine sudjelovali i postizali zapažene uspjehe na općinskim, županijskim i državnim natjecanjima. Na svečanom prijemu načelnik je podijelio 28 priznanja za uspješno sudjelovanje na natjecanjima u znanju iz pojedinih predmeta, 15 priznanja za uspjehe na sportskim natjecanjima i 5 priznanja za likovno stvaralaštvo. Školskoj knjižnici poklonio je knjigu svojih sabranih pjesama pod naslovom „Između sumnje i predanja“ koja je potkraj travnja ove godina objavljena u izdanju zagrebačkog nakladnika Alfe.


21.lipnja 2007.
KINEZI I JAPANCI DANAS U ZAGORJU
- Krapinsku tvrtku Kotka konfekcija danas će posjetiti izaslanici japanske udruge uvoznika tekstila. Ova udruga prvi put posjećuje Hrvatsku, a Kotka je odabrana kao jedan od najboljih proizvođača muške odjeće te će gostima prezentirati svoje proizvode. Uz Japance, Zagorje će danas posjetiti još jedni gosti s dalekog Istoka – Kinezi. Naime, u 17,00 sati u Termama Tuhelj kineski veleposlanik Wu Zhelong otvorit će izložbu kineske naivne umjetnosti.


21.lipnja 2007.
OTVORENJE SPORTSKOG PARKA U LUGU ZABOČKOM
– Nakon što je prije dvije godine asfaltirano košarkaško igralište u Lugu Zabočkom i u međuvremenu uređen dječji park te postavljen stol za stolni tenis, ove je godine sportski park završen postavljanjem reflektora. Uređenje sportskog parka potpomogli su Grad Zabok, sponzori, kao i sami mještani, a otvorenje će biti upriličeno sutra, s početkom u 20 sati, uz pučku veselicu i domaću glazbu.


21.lipnja 2007.
DANI LIPE
– U subotu se nastavlja manifestacija Dani lipe, započeta minulog vikenda. Na prostoru hotela Terme Jezerčica održat će se program pod nazivom „Ivanjski krijesovi ekološke svijesti i savjesti“, a u utorak 26. lipnja slijedi Okrugli stol na temu «Očuvanje genofonda Gupčeve lipe» uz najavu zasnivanja živog arhiva Gupčeve lipe u selu Hižakovcu, odakle prema predaji potječe Matija Gubec. Dani lipe završavaju 29. lipnja Glazbenom i cvjetnom čarolijom u sklopu koje će koncert u crkvi Presvetog Trojstva u Donjoj Stubici održati talijanski Trio Broz, a predstavit će se i umjetnici talijanska Škola kulture cvijeća.


21.lipnja 2007.
«IVANJSKE NOĆI I DANI» U MARTINCU OREHOVIČKOM
– U organizaciji Društva «Sveti Martin», Župe Sv. Leopolda Mandića i Mjesnog odbora, i ove godine će se u Martincu Orehovičkom proslaviti tradicionalne «Ivanjske noći i dani». Dvodnevni program proslave započinje u subotu od 19 sati, a svojim nastupom predstavit će se Kuburaško društvo Ban Josip Jelačić, dok u 20,30 sati slijedi paljenje tradicionalnog Ivanjskog krijesa za koji su mještani pripremili 16 metara drva. Nakon paljenja krijesa program se nastavlja uz predstavu KUD-a Ženskog kazališta iz Gornjeg Jesenja te zabavu uz živu glazbu. Program se nastavlja u nedjelju na Ivandan od 9,30 sati, prigodnim zabavnim programom kojeg će izvesti Društvo Angeljeki. Od 11,30 sati počinje misno slavlje koje će kod kapele Sv. Martina predvoditi mons. Vladimir Stanković, kanonik zagrebačke prvostolnice. Nakon mise slijedi druženje, a okupljene će zabavljati sastav Stari znanci.


21.lipnja 2007.
14. SUSRET UMIROVLJENIKA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
– Savez udruga umirovljenika Krapinsko-zagorske županije povodom Dana državnosti u ponedjeljak u Mariji Bistrici organizira 14. susret umirovljenika s područja Županije. U sklopu svečanosti, koja započinje od 10 sati, održat će se prigodan kulturno-zabavni program te sveta misa.


21.lipnja 2007.
MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA MAŽORETKINJA
- Udruga Oroslavske mažoretkinje u ponedjeljak organizira Međužupanijsku smotru mažoretkinja. Smotra će na Oro trgu okupiti oko 800 sudionika, a nastupaju mažoretkinje iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske te Koprivničko-križevačke županije. U pratnji mažoretkinja nastupit će Puhački orkestar KUD-a Sloboda Oroslavje, Gradski puhački orkestar Zabok i Puhački orkestar Ivo Tijardović-Regeneracija. Početak programa je u 15 sati, a po njegovom završetku birat će se i miss mažoretkinja.


20.lipnja 2007.
VARAŽDINCIMA ODLIČJA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE
- Danas u podne, na prigodnoj svečanosti u Predsjedničkim dvorima, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić odlikovat će zamjenika varaždinskog župana Predraga Štromara i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Varaždinske županije mr. Miroslava Huđeka za uspješno provođenje projekta Javno-privatnog partnerstva. Predrag Štromar dobit će odličje Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za gospodarstvo, a mr. Miroslav Huđek odličje Reda Danice Hrvatske s likom Antuna Radića za prosvjetu.


20.lipnja 2007.
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA NE RASKIDA SPORAZUM S ZAGREBOM
- Poglavarstvo Zagrebačke županije na jučerašnjoj sjednici nije podržalo zahtjev Kluba HDZ-a, trećine vijećnika Skupštine za raskidanjem Sporazuma o suradnji u zbrinjavanju otpada Grada Zagreba i Zagrebačke županije. HDZ-ova vlast prije ove koalicijske u svom mandatu nije donijela županijski Prostorni plan, a nas proziva koji smo donijeli prve i druge izmjene i ako treba bit će i treće, rekao je župan Stjepan Kožić te istaknuo da se Sporazum temelji na Zakonu o zbrinjavanju otpada i Strategiji Zagrebačke županije.Članovi Poglavarstva ocijenili su da se radi o HDZ-ovoj predizbornoj kampanji na lokalnoj razini i dodvoravanju građanima, a kako je naveo Boris Kovačić, član Poglavarstva i gradonačelnik Ivanić Grada ovu tehnologiju zbrinjavanja otpada primjerice koriste u Austriji i Bavarskoj. Zagrebačka županija odlučila je riješiti ovaj problem na način izgradnje spalionice za termičku obradu otpada tako da će spalionica biti na području Grada, a deponija na području Zagrebačke županije.Više o toj temi bit će riječi na Skupštini Zagrebačke županije koja bi se trebala održati 3. srpnja.


20.lipnja 2007.
IZLOŽBA NATJEČAJNIH RADOVA UREĐENJA MARIJE BISTRICE
- U Mariji Bistrici danas se otvara izložba natječajnih radova urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja prostora Zagrebačke ulice i Nove ceste. Za uređenje navedenog prostora trga i izgradnje Doma kulture s knjižnicom, neposredno uz svetište, provedeni su svi natječaji, a izložba koju će u 13,00 sati otvoriti Jasen Mesić, pomoćnik ministra kulture, predstavlja završetak natječaja, odnosno prve etape realizacije projekta.


20.lipnja 2007.
SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG POGLAVARSTVA
– Jedna od točaka dnevnog reda današnje sjednice Poglavarstva Grada Zaboka bit će prijedlog odluke o 1. izmjenama i dopunama gradskog proračuna za 2007. godinu. Osim toga, dnevnim redom je obuhvaćen i plan nasipavanja cesta i putova kamenim materijalom te zamolbe za financijska sredstva.


20.lipnja 2007.
POKLONI ZA USPJEŠNE UČENIKE
- Učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Samobora, te učenicima Glazbene škole Ferdo Livadić koji su na regionalnim, županijskim i državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta, jučer je u Hrvatskom domu čestitao samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec i uručio im prigodne poklone. Posebno su istaknuti članovi tamburaškog orkestra Ferdo Livadić, koji su apsolutni pobjednici na svim državnim natjecanjima. Gradonačelnik je učenicima obećao da će Grad i dalje ulagati u izvrsnost i znanje kroz stipendiranje nadarenih učenika i biti im podrška i ubuduće.


20.lipnja 2007.
GODIŠNJE NAGRADE GRADA SAMOBORA
- Gradsko poglavarstvo je za dodjelu ovogodišnjih nagrada Grada Samobora predložilo Odboru za dodjelu nagrada i priznanja dr. Jane Ujvaria iz Pečuha, za počasnoga građanina, zbog promicanja prijateljske i kulturne suradnje Samobora i Pečuha. Za nagradu za životno djelo predložen je Slavko Miloš, za dugogodišnje vođenje poslova javnih financija u Gradu Samoboru, a Drušvo inžinjera i tehničara i tvrtka Klimaoprema predloženi su za godišnju Nagradu grada Samobora.


20.lipnja 2007.
KINEZI I JAPANCI SUTRA U ZAGORJU
- Krapinsku tvrtku Kotka konfekcija sutra će posjetiti izaslanici japanske udruge uvoznika tekstila. Ova udruga prvi put posjećuje Hrvatsku, a Kotka je odabrana kao jedan od najboljih proizvođača muške odjeće te će gostima prezentirati svoje proizvode. Uz Japance, Zagorje će sutra posjetiti još jedni gosti s dalekog Istoka – Kinezi. Naime, u 17,00 sati u Termama Tuhelj kineski veleposlanik otvorit će izložbu kineske naivne umjetnosti.


20.lipnja 2007.
KARMEN BAČURA U GALERIJI PRICA
- U Galeriji Prica u Samoboru večeras će u 19 sati i 30 minuta biti otvorena izložba slika Karmen Bačura.


20.lipnja 2007.
KONCERT U SAMOBORSKOM MUZEJU
- U organizaciji Samoborskog muzela i Muzičke akademije Zagreb, večeras u 20 sati će koncert u Samoborskom muzeju održati pijanistica Željka Caparin. Na programu će biti djela Bacha, Bethovena, Chopina, Skrjabina, Bartoka, Josipovića i Schumana. Ulaz na koncert je slobodan


20.lipnja 2007.
OD VRTA DO NEBA
- U Muzeju seljačkih buna, u Gornjoj Stubici, sutra u 19,00 sati se otvara izložba ljekovitog bilja i zavjetnih darova za zdravlje „Od vrta do neba“. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.


20.lipnja 2007.
DANI LIPE
- Proteklog vikenda održana je prva priredba u sklopu ovogodišnje manifestacije Dane lipe - mali Cvjetni festival. Program se nastavalja ove subote na prostoru hotela Terme Jezerčica gdje će se održati Ivanjski krijesovi ekološke svijesti i savjesti, a u utorak 26. lipnja slijedi Okrugli stol na temu «Očuvanje genofonda Gupčeve lipe» uz najavu zasnivanja živog arhiva Gupčeve lipe u selu Hižakovcu, odakle prema predaji potječe Matija Gubec. Dani lipe završavaju 29. lipnja Glazbenom i cvjetnom čarolijom u sklopu koje će koncert u crkvi Presvetog Trojstva u Donjoj Stubici održati talijanski Trio Broz, a predstavit će se i umjetnici talijanska Škola kulture svijeća.


20.lipnja 2007.
7. MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA
- U organizaciji Folklornog ansambla «Turopolje» na ljetnoj pozornici na trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici od 21. do 24. lipnja održat će se 7. Međunarodni festival folklora.


20.lipnja 2007.
PROSLAVA DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE
– U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Općine Bedekovčina te županijske Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista, u petak će se održati proslava Dana antifašističke borbe Hrvatske i 65. obljetnice Prvog zagorskog partizanskog odreda Hrvatske. Program se, s početkom u 10 sati, održava na Špiranec brijegu u Bedekovčini, kod spomenika prvom zagorskom partizanskom odredu. Na svečanosti bit će nazočna i županica Vlasta Hubicki, a u kulturno-umjetničkom programu nastupaju Muški pjevački zbor Magdalenić iz Bedekovčine i učenici tamošnje Osnovne škole.


20.lipnja 2007.
SPORT
- Hrvatski nogometni savez organizira, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, prvo Svjetsko natjecanje nogometnih klubova koje su osnovali Hrvati izvan domovine. Na natjecanju će sudjelovati osam ekipa, temeljem rezultata ostvarenih u svojim zemljama, i to iz Australije, Kanade, SAD-a, Njemačke, Francuske i Austrije. Jedna od utakmica igrat će se na stadionu krapinskog Nogometnog kluba Zagorec i to u ponedjeljak s početkom u 18,45, kada će snage odmjeriti nogometaši iz Essena i Californie.


19.lipnja 2007.
PODUZETNIČKI KREDITI KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Krapinsko-zagorska županija je jedina u Hrvatskoj koja u suradnji s gradovima, općinama i bankama potiče malo i srednje poduzetništvo. Potpisivanje ugovora nove kreditne linije „Program razvoja malog i srednjeg poduzetništva za 2007.“ s predstavnicima 22 lokalne jedinice i bankama Županija organizira sutra. Godišnje će se odobriti ukupno 50 milijuna kredita prvenstveno poduzetnicima koji imaju programe s visokim rastom dodane vrijednosti, a trajanje programa je tri godine.


19.lipnja 2007.
RASKIDA LI ZAGREBAČKA ŽUPANIJA SPORAZUM S ZAGREBOM?
- Na današnjoj sjednici Poglavarstva Zagrebačke županije članovi će raspraviti prijedlog raskidanja Sporazuma o suradnji u zbrinjavanju otpada sa Gradom Zagrebom. Podsjetimo, sporazumom je dogovoreno da spalionica otpada bude u Zagrebu, a deponija šljake na području Zagrebačke županije, za što su na posljednjoj Skupštini odobreni istraživački radovi na dvije lokacije.


19.lipnja 2007.
SPORAZUM O SURADNJI SUTLANSKIH OPĆINA
- Predstavnici pograničnih općina Krapinsko-zagorske županije te susjedne Slovenije potpisali su Sporazum o suradnji Sutlanskih općina. Svrha sporazuma je ostvarivanje obostranih interesa pri rješavanju otvorenih pitanja granice i pogranične suradnje, ekološka zaštita i čišćenje korita rijeke Sutle od izvora do ušća i revitalizacija Sutlanskog jezera, rekonstrukcija i modernizacija željezničkih pruga Zaprešić-Kumrovec-Grobelno i Krapina-Lupinjak-Rogatec, regionalno povezivanje, njegovanje dobrosusjedskih odnosa, te unapređivanje tradicijskih, kulturnih i športskih aktivnosti. Općina Hum na Sutli odabrana je za koordinatora pripremnih sastanaka i konkretnih dogovora u svrhu prihvaćanja Sporazuma, a svečano potpisivanje upriličit će se u Humu na Sutli uoči Dana neovisnosti 8. listopada ove godine.


19.lipnja 2007.
STRATEŠKO PARTNERSTVO TEKSTILACA I OBUĆARA
- Nakon Međimurske, Varaždinska županija je prihvatila ugovor o strateškom partnerstvu u sektoru tekstila, obuće, kože i gume. Ugovor su potpisali župan Radimir Čačić, predsjednica sindikata tekstila, obuće, kože i gume Svjetlana Šokčević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun – Jallarah i predsjednica Udruge poslodavaca tekstilne i kožne industrije Hrvatske Marija Šutina. Na području Varaždinske županije u ovom je sektoru zaposleno 8.200 ljudi. Upravo kroz dodatno obrazovanje, povećanje konkurentnosti proizvoda i tvrtki nastojat će se zajedničkom akcijom svih potpisnika sporazuma sačuvati sva radna mjesta.


19.lipnja 2007.
DNEVNI MIGRANTI SKEPTIČNI PREMA HRVATSKOJ DIPLOMACIJI
- Udruga „Dnevni migranti“ reagirala je na izjave ministrice Kolinde Grabar Kitarović, kako će problemi dnevnih migranata biti riješeni ulaskom Hrvatske u EU. Problemi neće prestati ulaskom u EU, jer će i nakon toga postojati prijelazno razdoblje od sedam do deset godina, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Stjepan Miklaužić. Nije točno ni da se o socijalnom i rano pravnom statusu dnevnih migranata pregovara na razini ministarstava dviju zemalja, ističe MIklaužić, jer Slovenska je strana Hrvatskoj poslala prijedlog u kojem se sve obveze prema njima prebacuju na Hrvatsku. Udruga „Dnevni migranti“ je vrlo skeptična, jer hrvatska diplomacija do sada nije pokazala spremnost i odlučnost u rješavanju ovog problema koji se bez ikakvog pomaka vuče već 16 godina.


19.lipnja 2007.
POGLAVARSTVO GRADA KRAPINE
- Na prošlotjednoj sjednici Gradskog poglavarstva Krapine usvojen je program mjera preventivne deratizacije na području grada, donijeta je odluka o osnivanju stručnog povjerenstva za pripremu i provedbu postupka nabave za izvođenje radova na uređenju sanitarnih čvorova u Dječjem vrtiću „Gustav Krklec“i Osnovnoj školi „August Cesarec“, te odluka o provedbi postupka prikupljanja ponuda za obavljanje komunalne djelatnosti – održavanja javne rasvjete.


19.lipnja 2007.
SPORTSKE IGRE UČENIKA
– I ove godine oko tisuću zagorskih osnovaca i srednjoškolaca, tijekom ljetnih školskih praznika, bit će uključeno u natjecanja pod motom Rekreacijom do zdravlja i protiv droge. U tijeku su prijave za sportske igre učenika, a djeca se za sudjelovanje mogu prijaviti još danas i sutra. Svečano otvorenje igara bit će kroz tjedan dana u Krapini, a kao i prošle godine djeca će se okušati u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci na pijesku i graničaru. Velika završnica Sportskih igara učenika održat će se na bazenima Aquae vivae u Krapinskim Toplicama, 9.,10. i 11. srpnja.


19.lipnja 2007.
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA KROZ POŠTANSKE MARKE
- U organizaciji Hrvatskog filatelističkog saveza u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije, u Zagrebu, otvorena je izložba «Zagrebačka županija na poštanskim markama». Prva poštanska marka Zagrebačke županije datira iz 1943. godine s likovima poznatih povijesnih ličnosti u serijama Petar Zrinski, Katarina Zrinski i Fran Krsto Frankopan, a ova izložba donosi pregled poštanskih maraka i žigova vezanih uz ovaj kraj. Izložba je otvorena do 2. srpnja.


19.lipnja 2007.
VELIKOGORIČKA REVIJA FILMOVA
- U dvorani Gorica večeras od 21 sat održat će se projekcija filma Denisa Tanovića «Pakao». Sutra od 21 sat projekcija je japanskog filma «Okus čaja», a u velikogoričkom Učilištu od 18 sati održava se Švedska infomativno-kulturna večer.


19.lipnja 2007.
PREDSTAVLJANJE KNJIGE HUMORESKI
- U Domu kulture Ivanić Grad sutra s početkom u 20 sati bit će predstavljena nova knjiga humoreski Đurđe Vukelić Rožić.


19.lipnja 2007.
PROMOCIJA ŽDREBEĆE KOBASICE
- U četvrtak, 21. lipnja u Pučkom domu općine Kloštar Ivanić kao općinski brand bit će predstavljena ždrebeća kobasica.


19.lipnja 2007.
LJETO U ORŠIĆU
– I ove godine Društvo Sveti Juraj iz Gornje Stubice, u suradnji s Muzejom seljačkih buna, Kajkavianom i Hrvatskom glazbenom mladeži, organizira projekt pod nazivom „Ljeto u Oršiću“. Predviđena su gostovanja Zagrebačkih solista, čembalistice Višnje Mažuran, Klape Maslina iz Šibenika, ansambla Konga Vibes iz Mallawia, Simfonijskog orkestra mladih iz Francuske, rock&roll grupe Cadillac s Nenom – Walterom Neugenbauerom i drugima. Prvi koncert održat će se ove subote s početkom u 21,00 sat, kada u novoj dvorani dvorca Oršić nastupaju Zagrebački solisti.


19.lipnja 2007.
OTVORENJE SPORTSKOG PARKA U LUGU ZABOČKOM
– Nakon što je prije dvije godine asfaltirano košarkaško igralište u Lugu Zabočkom i u međuvremenu uređen dječji park te postavljen stol za stolni tenis, ove je godine sportski park završen postavljanjem reflektora. Uređenje su potpomogli Grad Zabok, sponzori i sami mještani, a otvorenje će biti upriličeno ovaj petak, s početkom u 20 sati, uz pučku veselicu i domaću glazbu.


19.lipnja 2007.
MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA MAŽORETKINJA
- Udruga Oroslavske mažoretkinje idućeg ponedjeljka organizira Međužupanijsku smotru mažoretkinja. Smotra će na Oro trgu okupiti oko 800 sudionika, a nastupaju mažoretkinje iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske te Koprivničko-križevačke županije. U pratnji mažoretkinja nastupit će Puhački orkestar KUD-a Sloboda Oroslavje, Gradski puhački orkestar Zabok i Puhački orkestar Ivo Tijardović-Regeneracija. Početak programa je u 15 sati, a po njegovom završetku birat će se i miss mažoretkinja.


15.lipnja 2007.
OD DANAS BEZ OBRANE OD TUČE
- Raketari i poslužitelji generatora u obrani od tuče Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba od danas prekidaju rad. Oni naime nisu potpisali ugovore o radu za ovu godinu jer, kako navode, nisu mogli pristati na ponižavajuće uvjete rada na koje ih prisiljava Državni hidrometeorološki zavod. Već osam godina njihove naknade nisu mijenjane, dok im se obaveze po ugovoru iz godine u godinu proširuju. Jedino što je Zavod napravio na njihovo traženje je simbolično povećavanje naknade za 40 do 50 kuna, a svaki daljnji razgovor odbija. Kako do danas Državni hidrometeorološki zavod nije ni pokušao pokrenuti postupak rješavanja ovog problema, raketari su odlučili prestati s radom, no poručuju da žele raditi jer smatraju ovaj posao izuzetno korisnim, ali ne žele pristati na omalovažavanje svog posla i neprimjerene naknade.


15.lipnja 2007.
STATISTIČKE REGIJE ZA INICIJALNO RAZDOBLJE
- Uvjerena da će Hrvatska postati 28. članica Europske unije do kraja ovog desetljeća, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović sinoć je u Svetom Križu Začretju na javnoj tribini govorila o predrasudama i nadama građana, čija je potpora ulasku u EU stabilna i kreće se oko 50 posto. Zanimljivo je, da je od te potpore, koja će se zasigurno povećavati, mnogo veća potpora građana iz zemalja EU ulasku Hrvatske, rekla je ministrica. Odgovarajući na pitanja, ona je istaknula, kako je na podjeli Hrvatske na statističke regije inzistirala EU, a nezadovoljstvo županija koje su ušle u regiju sa Zagrebom je ocijenila ispolitiziranim, jer se ova podjela nakon inicijalnog razdoblja može mijenjati.


15.lipnja 2007.
UZ DAN OPĆINE U VIDOVCU OTVORENJE DOGRAĐENIH ŠKOLA
- Povodom dana općine Vidovec, čiji se središnji dio obilježava danas, varaždinski župan Radimir Čačić će otvoriti čak 2 dograđene škole. Područnu školu u Nedeljancu u 12,00 sati i osnovnu školu u Vidovcu u 12,30 sati. Radove u Nedeljancu financirala je Varaždinska županija uz svoga proračuna, dok je škola u Vidovcu dograđena prema modelu javno-privatnog partnerstva, uz sudjelovanje Varaždinske županije i Općine Vidovec.


15.lipnja 2007.
VIŠE SIGURNOSTI ZA DJECU I PJEŠAKE U PROMETU
- Savjet za sigurnost prometa na cestama Krapinsko-zagorske županije nastavlja s aktivnostima vezanim uz rad s najmlađima i to projektom pod nazivom „Više sigurnosti za djecu i pješake u prometu“ koji se realizira u dječjim vrtićima na području županije. U utorak se tako u Dječjem vrtiću „Zipkica“ u Zaboku organizira kviz znanja i podjela nagrada u okviru ove akcije.


15.lipnja 2007.
STRUČNI SKUP TAJNIKA, RAČUNOVOĐA I RAVNATELJA ŠKOLA
- Danas u 10 sati, Udruga tajnika i računovođa u školstvu – Regionalna podružnica br. 1 organizira Stručni skup tajnika, računovođa i ravnatelja iz škola 8 županija sjeverno - zapadne Hrvatske. Skup se održava u Samoboru u Dvorani srednjih škola, a nazočit će mu 200 sudionika iz 107 škola.


15.lipnja 2007.
PET PLUS -
S ciljem informatičkog opismenjivanja nezaposlenih osoba, koje su 5 i više godina evidentirane na Zavodu za zapošljavanje, Poglavarstvo Varaždinske županije prihvatilo je program njihove informatičke edukacije „Pet plus“. Program će se realizirati u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Institutom cjeloživotnog učenja i novih obrazovnih tehnologija. Završetkom programa polaznici će dobiti uvjerenje, verificirano od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koje im se upisuje u radnu knjižicu, što će značiti veću mogućnost zapošljavanja.


15.lipnja 2007.
VJEŽBA SPAŠAVANJA
- U općini Dubrava danas se održava vježba «Dubrava 2007» provjere spremnosti, brzine i koordiniranosti interventnih i komunikacijskih jedinica županijske Vatrogasne zajednice i Eko stožera, za čije je provođenje Poglavarstvo Zagrebačke županije osiguralo 48 tisuća kuna. Planom intervencija u zaštiti okoliša Zagrebačke županije predviđeno je provođenje vježbe kojom se simulira iznenadni događaj nesreće te je izrađen elaborat «Akcident s opasnom tvari (evakuacija, spašavanje i saniranje mjesta akcidenta)». Vježba se održava na lokaciji ribnjaka u Vrbovečkoj Dubravi od 17 sati.


15.lipnja 2007.
MUŽI ZAGORSKOG SRCA SLAVE BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA
- Hrvatska udruga Muži zagorskog srca danas organizira proslavu blagdana udruge Presvetoga Srca Isusova. Proslava će se održati pokraj istoimene kapelice na Zabočkim Bregima, koja bilježi stotu obljetnicu podizanja. Misno slavlje od 17,00 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Vlado Košić, koji će u 19 sati u pastoralnoj dvorani župnoga dvora u Zaboku održati predavanje na temu „Bog - smisao i hrabrost postojanja“, iz ciklusa predavanja „I dok je srca bit će i Kroacije“.


15.lipnja 2007.
5.IZLOŽBA VINA VRBOVEČKOG KRAJA
- Na gradskom trgu u Vrbovcu danas od 10 sati bit će otvorena 5. izložba vina vrbovečkog kraja, slijedi kulturno-umjetnički program, a od 18,30 sati nastup KUD-a «Preslica iz Blata».Sutra se može na tamošnjoj ljetnoj pozornici od 20 sati pogledati kazališna predstava «Hercegovci za volanom» Glumačke družine Histrioni, a u nedjelju, 17. lipnja u Vrbovcu na sajmištu će se održati Županijska izložba stoke.


15.lipnja 2007.
DAN GRADA IVANIĆ GRADA
- Uz obilježavanje Dana grada Ivanić Grada večeras je pripremljen koncert Nene Belana i Marijana Bana u Sportskom parku Zelenjak s početkom u 22 sata. U subotu, 16. lipnja od 9,30 sati održava se Međunarodni nogometni turnir «Ivanić 2007», a u nedjelju, 17. lipnja uz sportska i zabavna događanja od 9 sati održat će se natjecanje vatrogasnih društava RH-a 10. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić.


15.lipnja 2007.
SAMOBORSKI HSS SLAVI
- Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Samobor proslavit će ove nedjelje u Vrbovcu samoborskom svoj dan. Članovi samoborskog HSS-a krenut će u 10 sati u povorci će krenuti do kapele sv. Antuna u Gradni, gdje će se održati sveta misa, a potom će se svečanost nastaviti u Vrbovcu.


15.lipnja 2007.
SPORTSKE IGRE UČENIKA
– I ove godine oko tisuću zagorskih osnovaca i srednjoškolaca, tijekom ljetnih školskih praznika, bit će uključeno u natjecanja pod motom Rekreacijom do zdravlja i protiv droge. Naime, u tijeku su prijave za sportske igre učenika, a djeca se za sudjelovanje mogu prijaviti do utorka, 20. lipnja. Svečano otvorenje igara bit će 26. lipnja u Krapini, a kao i prošle godine djeca će se okušati u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci na pijesku i graničaru. Velika završnica Sportskih igara učenika održat će se na bazenima Aquae vivae u Krapinskim Toplicama, 9.,10. i 11. srpnja.


15.lipnja 2007.
VEČER HRVATSKE LJUBAVNE POEZIJE
- Tradicionalnom manifestacijom “Vrazova Ljubica” - Večer hrvatske ljubavne poezije, Grad Samobor čuva uspomenu na ljubav Stanka Vraza prema Ljubici Cantily. Danas se večer ljubavne poezije, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta samobor, održava 18. put. Manifestacija počinje u 18 sati polaganjem cvijeća na Ljubičin grob, zatim prijemom kod gradonačelnika, promocijom 17. zbirke pjesama “Ljubica 2006” te završava čitanjem pjesama i druženjem na Trgu Matice hrvatske, gdje sudjeluju književnici i pjesnici iz cijele Hrvatske koji će ove godine otvoriti novi kamen na Šetalištu pjesnika. Program za sudionike


15.lipnja 2007.
KONCERT NIKOLE HRKOVIĆA
- Večeras s početkom u 19 sati i 30 minuta u dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko koncert će održati saksofonista Nikola Hrković.


15.lipnja 2007.
«DA SE NE POZABI»
- U Društvenom domu Mraclin večeras s početkom u 20 sati održat će se tribina profesora Stjepana Kosa na temu «Da se ne pozabi:Josip Galeković- pučki pisac». U dvorani Gorica od 21 sat bit će projekcija njemačkog filma «Život drugih».


15.lipnja 2007.
10. DAN PLEMSTVA
- U organizaciji udruge «Plemićka mladež» u Novim dvorima Jelačićevim sutra će se održati tradicionalna manifestacija 10. Dan plemst6va. Početak je u 19 sati. U maloj dvorani zaprešićkog Pučkog otvorenog učilišta sutra u sklopu ciklusa «Zaprešićki salon» održat će se koncert kvarteta flauta «4 Syrinx». Početak je u 19 sati i 30 minuta.


15.lipnja 2007.
BAKUŠ SLAVAGORSKI
- Ogranak Matice hrvatske Samobor i Bratovština svetog Vinka Slavagora povezat će ove subote po četvrti put poeziju, folklor i vinogradarske običaje manifestacijom «Bakuš slavagorski».


15.lipnja 2007.
SAMOBORSKI PANOPTICUM
- U ateljeu stalnog sudskog vještaka za arheologiju i predmete likovne kulture, duCOM u Samoboru, ove će nedjelje u 12 sati biti otvorena izložba «Samoborski panopticum» Branimira i Mihovila Dorotića. Izložba ostaje otvorena do kraja lipnja


15.lipnja 2007.
70 GODINA MIHOVLJANSKOG RUDARA
- Nogometni klub Rudar iz Mihovjana sutra će proslaviti veliki jubilej – 70 godina postojanja. Proslava započinje u 10 sati svečanom sjednicom na kojoj će biti podijeljena priznanja i zahvalnice zaslužnima za rad i uspjehe kluba. U 11.30 sati bit će služena sveta misa, a kako i priliči nogometnoj proslavi, poslijepodne je rezervirano za utakmice. Proslava se održava pod pokroviteljstvom saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka, koji je Rudaru, za rođendan kluba, poklonio kućice za rezervne igrače.


15.lipnja 2007.
STARICA NESTALA IZ BIDRUŽICE PRONAĐENA MRTVA
- Jučer poslijepodne u mjestu Ivanić Miljanski, na području Općine Zagorska sela, policijski službenici na njivi su pronašli mrtvo tijelo 81-godišnje Marije Pasarić, štićenice Doma za starije i nemoćne osobe Bidružica, čiji je nestanak prijavljen 9. lipnja. Nakon izvršenog očevida, tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.


14.lipnja 2007.
NA CIAK-ovom ODLAGALIŠTU U ZABOKU SAMO AKUMULATORI I STARE BATERIJE
- Na CIAK-ovom odlagalištu opasnog otpada u Zaboku, privremeno će se skladištiti stari akumulatori i baterije dok radioaktivni, infektivni i medicinski otpad ne dolaze u obzir, rekao je jučer na sjednici Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije prof. Emir Hodžić, jedan od izrađivača studije utjecaja na okoliš. U Zaboku će se skladištiti isključivo otpad s područja Hrvatske, a ne s područja čitave bivše Jugoslavije, kao što se nagađalo u javnosti, istaknuo je savjetnik direktora CIAK-a Željko Rašić te naglasio da je riječ o privremenom skladištenje otpada, jer CIAK će ga, kao i do sada iz drugih svojih skladišta, odvoziti u Sloveniju i Njemačku na preradu.


14.lipnja 2007.
RAZVOJ ZA RAZVOJ
- U Krapinsko-zagorskoj županiji jučer je održana prezentacija projekta „Razvoj za razvoj“, prvog u županiji, koji je ujedno među prvima u Hrvatskoj, a financira se sredstvima Europske unije u sklopu programa INTERREG IIIA. Glavni cilj projekta je podići razinu osposobljenosti ruralnog stanovništva i poduzeća te su stoga krajnji korisnici mali i srednji poduzetnici, obiteljska gospodarstva, te općine i gradovi. Poduzetnici će se osposobljavati iz područja poslovanja, poslovnih financija, izvora financiranja, računovodstvenih informacija, trgovine, informatike i drugog, ovisno o potrebi. Poljoprivrednici će se osposobljavati i poticati na poduzetništvo, turizam i eko-poljoprivredu u ruralnom području.


14.lipnja 2007.
JADRANKA KOSOR DANAS U VARAŽDINU
- Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas dolazi u Varaždin. Tom prilikom, uručit će ključeve i rješenja za useljenje u 32 stana, u Jakovečkoj ulici, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.


14.lipnja 2007.
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA RJEŠAVA VODOOPSKRBU
- Na posljednjoj sjednici Poglavarstva Zagrebačke županije imenovno je Stručno povjerenstvo za za pripremu postupka nabave usluge izrade glavnog i izvedbenog projekta magistralonog cjevovoda Sesvetski kraljevec- Ivanić Grad i tamošnje precrpne stanice. Kako stanje vodoopskrbe na istočnom dijelu Zagrebačke županije nije zadovoljavajuće, a potrebno je i urediti adekvatno izvorište vode Poglavarstvo Zagrebačke županije uz sufinanciranje Hrvatskih voda krenulo je u izradu glavnog i izvedbenog projekta magistralnog cjevovoda Sesvetski kraljevec – Ivanić Grad i precrpne stanice Ivanić Grad.U stručno povjerenstvo za nabavu koja je planirana u iznosu od milijun i 400 tisuća kuna bez PDV-a imenovani su zamjenik župana Josip Jamrbač te Dragutin Jelovečki , Jadranko Husarić, Silvia Cikoš i Nenad Babić.


14.lipnja 2007.
ČOVJEK - KLJUČ USPJEHA
- I ove godine provodi se nacionalni program „Čovjek – ključ uspjeha“ usmjeren ka podizanju gostoljubivosti i stvaranju klime dobrodošlice u destinaciji, čiji je glavni nositelj Hrvatska turistička zajednica. Gradovi i općine, turističke zajednice, institucije i tvrtke kandidirat će po jednog kandidata iz 23 previđene kategorije; od organizatora putovanja, preko turističkih vodiča, konobara, kuhara, privatnih iznajmljivača, pa do primjerice prodavača i taksista, s time da će Županijska turistička zajednica zaprimati kandidature svih gradova, općina i turističkih zajednica do 1. srpnja. Komisija Turističkog vijeća potom će po principu tajnog kupca, odnosno turista, provjeriti kandidirane i obaviti odabir, te do 31. kolovoza kandidature proslijediti Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.Dodjela priznanja za djelatnike godine na državnoj razini održat će se u listopadu na Danima turizma u Cavtatu.


14.lipnja 2007.
POMOĆ U KUĆI I ZA 20-ak MIHOVLJANČANA
- I općina Mihovljan uključuje se u projekt “Pomoć u kući starijim osobama” koji će početkom srpnja zaživjeti na ovim prostorima, a nositelj mu je Humanitarna udruga Lobor, uz podršku Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Mihovljansko je poglavarstvo, naime, odobrilo potpisivanje ugovora prema kojem će općina mjesečno izdvajati 3 tisuće kuna za realizaciju projekta u kojeg bi prema prvim anketama s područja Mihovljana uključeno bilo 20-tak korisnika


14.lipnja 2007.
STERILIZACIJA PASA U ROMSKOM NASELJU
- Sa 41.700 kuna Varaždinska županija ove će godine financirati program sterilizacije pasa u Romskom naselju Strmec Podravski, a provest će ga djelatnici Veterinarske stanice Varaždin. Programu osim sterilizacije obuhvaća i cijepljenje protiv bjesnoće, te mikročipiranje. Treba naglasiti kako je ovo tek jedan od programa, koji ove godine provodi Varaždinske županija s ciljem poboljšanja uvjeta života Roma, budući da je u uređenje naselja u Strmcu Podravskom uloženo 300.000 kuna. Naselje je, naime, dobilo osnovnu infrastrukturu, odvezene su velike količine smeća, a uskoro će biti postavljeni i kontejneri gdje će se obavljati predškolski odgoj, obiteljska savjetovanja i slično.


14.lipnja 2007.
DESINIČKE MAŽORETKINJE U ČEŠKOJ
- Na poziv Češkog nacionalnog Saveza mažoretkinja Desinićke mažoretkinje će uz pratnju Puhačkog orkestra grada Krapine od sutra do nedjelje učestvovati na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Republike Češke za mažoretkinje. Desinićke mažoretkinje predstavljat će Mlađi seniorski sastav voditeljice Sonje Vukmanić, a Puhački orkestar grada Krapine na tom će natjecanju biti u ulozi službenoga orkestra za pratnju svih mažoret sastava. U ponedjeljak 18. lipnja Desiničke mažoretkinje bit će gosti grada Holešova u regiji Moravskoj, sa kojim Općina Desinić i razvija uspješnu suradnju ,


14.lipnja 2007.
MUŽI ZAGORSKOG SRCA SLAVE BLAGDAN PRESVETOG SRCA ISUSOVA
- Hrvatska udruga Muži zagorskog srca sutra organizira proslavu blagdana udruge Presvetoga Srca Isusova. Proslava će se održati pokraj istoimene kapelice na Zabočkim Bregima, koja bilježi stotu obljetnicu podizanja. Misno slavlje od 17,00 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Vlado Košić, koji će u 19 sati u pastoralnoj dvorani župnoga dvora u Zaboku održati predavanje na temu „Bog - smisao i hrabrost postojanja“, iz ciklusa predavanja „I dok je srca bit će i Kroacije“.


14.lipnja 2007.
DAN OPĆINE BRDOVEC
- Uz blagdan svetog Vida sutra se obilježava Dan općine i župe Brdovca. U tamošnjoj kino dvorani sutra od 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća. U Muzeju Brdovec danas od 20 sati bit će otvorena izložba Božidara Novaka «Moja putovanja».U Javorju u subotu, 16. lipnja uz nastup KUD-ova s početkom u 18 sati pripremljen je kulturno-zabavni program.


14.lipnja 2007.
U SAMOBORU JOŠ JEDNA NOVA REGULACIJA PROMETA
- Od jučer je u Samoboru na snazi još jedna nova regulacija prometa. Za sav promet zatvorena je ulica grada Wirgesa od raskrižja s Gajevom i ulicom 151. samoborske brigade do Ildaksa. Promet se odvija zaobilazno Zagrebačkom - Nikole Šubića Zrinskog - Branka Vuka i Hrvatskih branitelja - do rotora kod Mercatora. Istim pravcem vozit će i autobusi, bez promjene voznog reda i stajališta. Mlinska ulica od ulice Grada Wirgesa do ulice Ferka Ivanšćaka i Kompareove je dvosmjerna. Također je i dalje zatvorena Zagrebačka ulica od raskrižja sa Žumberačkom do Perkovčeve i Perkovčeva od raskrižja s ulicom Božidara Adžije do Zagrebačke, te ulica ferka Ivanščaka, a Perkovčeva ulica je zatvorena za sav promet od raskrižja s ulicom Ferka Ivanščaka i Zagrebačkom do Langove.


14.lipnja 2007.
FILMSKA REVIJA GORIČKIH VEČERI
- U dvorani Gorica večeras od 19 sati održat će se Susret pjevačkih zborova grada Velike Gorice, a u društvenom domu Mraclin od 20 sati koncert tamburaša KUD-a «Dučec».


14.lipnja 2007.
KONCERT PJEVAČKIH ZBOROVA
- U župnoj crkvi Svetog Vida od 19,30 sati slijedi koncert Mješovitog pjevačkog zbora HKUD-a «Petar Zrinski» iz Vrbovca i Mješovitog zbora «Rudolf Rajter» iz Ivanca.


14.lipnja 2007.
PROMOCIJA KNJIGE
- Na Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor večeras će u 19 sati biti predstavljena knjiga prof. Nikole Batušića «Na rubu potkove», uz gostovanje samog autora.


14.lipnja 2007.
PRIPREME ZA PETO NATJECANJE ORAČA
- Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu Krapinsko-zagorske županije i ove godine, po peti put za redom, organizira natjecanje orača. Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti u najbliži ured poljoprivredno savjetodavne službe do 28. lipnja.


14.lipnja 2007.
200 GODINA SAMOBORSKE GRADSKE GLAZBE
- Ovog će vikenda, brojnim koncertima ispod šatora na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, Gradska glazba Samobor i njihovi gosti proslaviti 200-ti rođendan samoborske Gradske glazbe. Uz domaćine, gostovat će 12 orkestara iz Hrvatske, mađarske i Slovenije.


14.lipnja 2007.
70 GODINA MIHOVLJANSKOG RUDARA
- Nogometni klub Rudar iz Mihovjana ove će subote proslaviti veliki jubilej – 70 godina postojanja. Proslava će započeti od 10 sati svečanom sjednicom na kojoj će biti podijeljena priznanja i zahvalnice brojnim mještanima koji su pomagali u radu kluba. U 11.30 sati bit će služena sveta misa, a kako i priliči nogometnoj proslavi, poslijepodne je rezervirano za utakmice. Proslava se održava pod pokroviteljstvom saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka, koji je Rudaru, za rođendan kluba, poklonio kućice za rezervne igrače.


14.lipnja 2007.
SPORT
- Teniski klub “Samobor 1890” ostvario je najbolji rezultat u povijesti kluba. U finalu Krško opena u paru s Kristijanom Mesarošem, Antonio Šančić osvojio je drugo mjesto. Drugo mjesto na Državnom veteranskom prvenstvu klubova osvojila je i veteranska ekipa kluba u sastavu Samac, Perkov, Vukadin, Vugrin i Kalaica.


13.lipnja 2007.
DO KRAJA MJESECA SONJA BOROVČAK ŽUPANICA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Do kraja ovog mjeseca Krapinsko-zagorska županija dobiva novu županicu. Krapinsko-zagorska županija tako će, među rijetkima, ako ne i jedina u Hrvatskoj, imati dvije županice u jednom mandatu. Čelno mjesto u županiji tako će Vlasta Hubicki iz HSS-a, prepustiti sadašnjoj predsjednici Županijske skupštine Sonji Borovčak iz SDP-a. Dogovora o konačnom datumu i načinu primopredaje vlasti u Krapinsko-zagorskoj županiji nije još bilo, zbog izbora novog predsjednika SDP-a, a Sporazum potpisan prije dvije godine, koji je ovih dana doživio neznatne promjene, trebao bi se primijeniti krajem lipnja.


13.lipnja 2007.
POGLAVARSTVO KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Problematika izgradnje CIAK-ovog odlagališta opasnog i neopasnog otpada u Zaboku, središnja je tema današnje sjednice Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije. Kako bi članovi Poglavarstva i Županijske skupštine, a poglavito građani, dobili odgovore na pitanja vezana uz ovo odlagalište, na sjednicu su pozvani izrađivači studije utjecaja na okoliš te resornog ministarstva koje je izdalo dozvolu za njegovo građenje. Također, na sjednici će biti govora o financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za prvo tromjesečje ove godine, socijalnom stanju stanovništva županije te strategiji za stvaranje branda Krapinsko – zagorske županije,


13.lipnja 2007.
SUFINANCIRANJE PREVENTIVNIH PROGRAMA
- I ove godine Zagrebačka županija s 400 tisuća kuna sufinancira preventivne programe Doma zdravlja Zagrebačke županije. Odlukom članova Poglavarstva sufinancirat će se mamografski pregledi sa 300 tisuća kuna, a sa po 50 tisuća programi kardiovaskularnih bolesti i osteoporoze. Kao primjer uspješne prevencije istaknut je primjer mamografije koju je prošlo više od 11 tisuća žena, a 36 ih je operirano.


13.lipnja 2007.
RAZVOJ ZA RAZVOJ
- Zagorska razvojna agencija s Razvojnom agencijom Kozjansko prijavila je na program INTERREG III A, susjedski program Slovenija – Mađarska – Hrvatska, projekt «Jačanje razvojnog potencijala ljudskih resursa u zajedničkom pograničnom području» pod nazivom «Razvoj za razvoj». Glavni cilj projekta je podići razinu osposobljenosti poduzeća i poduzetnika te njihovog potpornog okruženja. Kroz različite programe obrazovanja ciljano će se pomagati malim i srednjim poduzetnicima te gradovima i općinama u području poslovanja, financija, računovodstvenih informacija, trgovine i informatike. ZARA trenutno provodi anketu među potencijalnim korisnicima kako bi u slijedećoj fazi organizirala radionice sukladno njihovim potrebama.


13.lipnja 2007.
PRIBLIŽAVANJE HRVATSKE EUROPSKOJ UNIJI
- HDZ Krapinsko-zagorske županije sutra s početkom od 19.00 sati, u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretju organizira javnu tribinu na temu “Približavanje Hrvatske Europskoj uniji”. Gošća tribine je ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović.


13.lipnja 2007.
SAVJETOVANJE VODITELJA USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH
- Ravnatelji i voditelji ustanova koje organiziraju obrazovanje odraslih iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije sudjelovali su jučer na savjetovanju u organizaciji državne Agencije za obrazovanje odraslih i varaždinske Elektrostrojarske škole. Uz predstavljanje Agencije kao čimbenika razvoja sustava obrazovanja odraslih, bilo je riječi o osposobljavanju djelatnika koji sudjeluju u obrazovanju odraslih te pripremama za obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti u rujnu.


13.lipnja 2007.
KRUŽNI TOK U DOLIĆU
- Nakon što su ostali bez autobusnog stajališta s nadstrešnicom, žitelji krapinskog naselja Doliće zatražili su od Grada uređenje novog stajališta. Na prostoru, gdje je bilo stajalište, kod sjevernog ulaza u Krapinu, grad namjerava izgraditi kružni tok, a autobusno stajalište će se najvjerojatnije urediti nešto niže na županijskoj cesti, neposredno prije Osnovne škole Augusta Cesarca.Grad Krapina planirao je urediti i novo autobusno stajalište u Gornjem Doliću, no od toga za sada neće biti ništa jer građani ne žele prodati zemljište.


13.lipnja 2007.
LISTA PRVENSTVA ZA KUPNJU POS-ovih STANOVA U SAMOBORU
- U tijeku je javni natječaj radi prikupljanja zahtjeva za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stana iz programa Poticajne stanogradnje u Samoboru. Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom mogu se predati u zgradi Poglavarstva, na Trgu kralja Tomislava, do kraja lipnja.


13.lipnja 2007.
SPOMEN PLOČA MIRI KOŠĆAKU
- U sjećanje na pripadnika Specijalne jedinice policije Roda, varaždinske Policijske uprave, Miru Košćaka, jučer je u Slatinskom Drenovcu otkrivena spomen-ploča. Miro Košćak poginuo je u Domovinskom ratu 12. lipnja 1992. godine. Uz nazočnost predstavnika MUP-a, Hrvatske policije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članove njegove obitelji, spomen-ploču povodom 15. godišnjice njegove pogibije otkrili su njegov sin Mihael i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.


13.lipnja 2007.
SVETOKRIŠČANI PONOVO U ZAGREBU
- Sa sto izvođača po treći put u zagrebačkom Kazalištu lutaka večeras od 19 nsati gostuju Svetokriščani. Svetokriščanima koji žive u Zagrebu i Zagrepčanima kojima je Sveti Križ Začretje u srcu predstavit će se mješoviti pjevački zbor, dječji zbor Cvrkutići i dramska družina s predstavom Izbori, a kao gosti nastupit će folkloraši iz Savskog Marofa. U predvorju kazališta je postavljena zanimljiva izložba „Poklonci župe Sveti Križ“ prema zamisli Ivana Jurkovića, a fotografije i tekst djelo su Antuna Kučka.


13.lipnja 2007.
DANI LIPE U STUBIČKOM GOLUBOVCU
- U dvorcu Stubički Golubovec danas se nastavlja manifestacija Dani lipe u organizaciji Turističke zajednice grada Donja Stubica. U 18,30 sati dodijelit će se nagrade i pohvale učenicima za likovne radove na temu Stablo lipe i literarne radove na temu Priča vjetra u krošnjama lipe. Otvorit će se i izložba radova, a glazbena gošća je Ana Pavlina na glasoviru


13.lipnja 2007.
PRIJAVE ZA NATJECANJE MLADIH GLAZBENIKA
- Do ovoga petka otvoren je natječaj za prijave mladih glazbenika na 4. međunarodno natjecanje Ferdo Livadić, koje će se održati u sklopu 32. festivala Samoborska glazbena jesen od 29. rujna do 13.listopada. Na natjecanje se mogu prijaviti mladi glazbenici svih izvođačkih struka do 26 godina starosti. Ukupan fond nagrada iznosi 25.000 kuna.


13.lipnja 2007.
«PROŠLOST U SADAŠNJOSTI»
- u Domu kulture u Ivanić Gradu večeras od 20 sati bit će otvorena izložba slika «Prošlost u sadašnjosti» Lidije Lovreković.


13.lipnja 2007.
«GEOMETRIJSKI IZRAZ»
- U zaprešićkoj Galeriji Razvid večeras od 19 sati bit će otvorena izložba «Geometrijski izraz» iz zbirke radionice «Plemenitaš».


13.lipnja 2007.
U VRBOVCU IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA
- U sklopu obilježavanja Dana Grada u Galeriji Vrbovec danas od 18 sati bit će otvorena izložba dječjih likovnih radova «Vrbovec kakvim ga vide naši najmlađi».


13.lipnja 2007.
KONCERT UČENIKA
- U velikogoričkoj dvorani Galženica od 19 sati počinje završni koncert učenika Umjetničke škole «Franjo Lučić».


13.lipnja 2007.
KONCERT SAMOBORSKE GITARISTICE
- Danas u 20 sati u Galeriji Prica u Samoboru, koncert na gitari održat će Samoborka Morana Pešutić.


13.lipnja 2007.
DRUŽENJE OBRTNIKA
- S ciljem boljeg povezivanja obrtnika Krapinsko-zagorske županije Odbor za društvene djelatnosti Županijske obrtničke komore organizira druženje obrtnika. Druženje će se održati ovog petka u Klanjcu, a gosti su obrtnici Obrtničke komore Ličko-senjske županije te obrtnici Območne obrtne zbornice Šmarje pri Jelšah. Tijekom druženja predviđa se odigravanje nogometnih utakmica, gađanje zračnom puškom i potezanje užeta.


12.lipnja 2007.
MARKETING POSLOVNIH ZONA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- U Krapini je jučer Zagorska razvojna agencija predstavila projekt „Marketing poslovnih zona“. Riječ je o podlozi za projekt „Ceritificiranje regije pogodne za ulaganja“, čiji su rezultat CD i brošura na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku koji sadrže sveobuhvatne informacije o Krapinsko-zagorskoj županiji i njenim poslovnim zonama. Kako je istaknuo direktor ZARE Siniša Hajdaš Dončić, riječ je o prvom projektu takve vrste u Hrvatskoj kojim se potencijalnim investitorima na uvid daju svi neophodni podaci, od infrastrukture, cijena, olakšica, zakonske procedure, do pregleda završenih poduzetničkih aktivnosti i onih koje su u tijeku.


12.lipnja 2007.
SUTRA POGLAVARSTVO KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
- Izgradnja CIAK-ovog odlagališta opasnog i neopasnog otpada u Zaboku, jedna je od tema sutrašnje sjednice Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije. Kako bi članovi poglavarstva, a potom i Županijske skupštine dobili sve odgovore na pitanja vezana uz ovu problematiku na sjednicu su pozvani izrađivači studije utjecaja na okoliš te resornog ministarstva koje je izdalo dozvolu za njegovo građenje. Također, na sutrašnjoj će sjednici biti govora o financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova za prvo tromjesečje ove godine, socijalnom stanju stanovništva županije te strategiji za izgradnju branda Krapinsko – zagorske županije,


12.lipnja 2007.
NEZAPOSLENOST U ZAGORJU I DALJE U PADU
- Na području Krapinsko-zagorske županije krajem svibnja evidentirano je 4.795 nezaposlenih osoba, što je 5,1%, odnosno još 260 osoba manje nego u travnju te 14,7% manje nego u istom razdoblju prošle godine. Područna služba zavoda za zapošljavanje Krapina zaprimila je tijekom svibnja 381 prijavu potreba za zaposlenicima, što je čak 67,1% više nego u prethodnom mjesecu, ali istovremeno 30,1% manje nego u istom razdoblju prošle godine. U evidenciju zavoda prijavljene su 263 osobe, dok ih je zaposleno 326.


12.lipnja 2007.
KRAPINSKI SREDNJOŠKOLCI – OSKAROVCI
- Među učenicima, državnim prvacima iz pojedinih predmeta, koji su jučer od ministra Dragana Primorca primili „Oskare“ trojica su krapinskih srednjoškolaca. Prvak Hrvatske iz CNC tokarenja je Dario Hršak, koji će Hrvatsku predstavljati na natjecanju u Tokiju. Državni prvak iz tehničke mehanike je Juraj Novina, a prvo mjesto na državnom natjecanju iz crtanja pomoću računala dijeli Zvonimir Varjačić.


12.lipnja 2007.
PRIBLIŽAVANJE HRVATSKE EUROPSKOJ UNIJI
- HDZ Krapinsko-zagorske županije ovog četvrtka, s početkom od 19.00 sati, u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretje organizira javnu tribinu na temu “Približavanje Hrvatske Europskoj uniji”. Gošća tribine je ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar-Kitarović.


12.lipnja 2007.
NOVA REGULACIJA PROMETA U SAMOBORU
- Iz policijske postaje Samobor najavljena je nova regulacija prometa. Kada to vremenske prilike budu omogućile, za sav promet zatvorit će se ulica grada Wirgesa od raskrižja s Gajevom i ulicom 151. samoborske brigade do Ildaksa. Promet će se odvijati zaobilazno Zagrebačkom - Nikole Šubića Zrinskog - Branka Vuka - Hrvatskih branitelja - do rotora kod Mercatora. Mlinska ulica od ulice Grada Wirgesa do ulice Ferka Ivanšćaka i Kompareove bit će dvosmjerna, a Zagrebačka ulica od raskrižja sa Žumberačkom do Perkovčeve i Perkovčeva od raskrižja s Adžijinom do Langove bit će za sav promet zatvorene do kraja lipnja.


12.lipnja 2007.
«ŽIVOT I DJELO MARIJE JURIĆ ZAGORKE»
- U izložbenom prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije, u Preradovićevoj 42 u Zagrebu, otvorena je izložba «Život i djelo Marije Jurić Zagorke» kojom se obilježava 50. godišnjica smrti ove poznate hrvatske novinarke i književnice. Turistička zajednica Grada Vrbovca, u čijoj okolici je Zagorka rođena, pripremila je tim povodom njezine priče iz «Obzora» i «Vijenca» kao i razglednice Zagreba, Vrbovca i Hrvatske. Cilj izložbe je potaknuti građane, posebice mlađu generaciju, da se upoznaju s njezinim spisateljskim radom.


12.lipnja 2007.
PRIZNANJA ZA AKCIJU «VOLIM HRVATSKU»
- Danas u 12 sati u Turističkom uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije održat će se svečana dodjela priznanja za likovne i literarne radove djece i učenika s područja Zagrebačke županije u akciji «Volim Hrvatsku 2007».


12.lipnja 2007.
MATURALNI KONCERTI
- Maturanti Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora danas nastavljaju svoje završne koncerte. U Galeriji Prica u Samoboru danas će u 18 sati završni koncert iz solo pjevanja održati Ozana Lehpamer, a u 19,30 saksofonist Lovro Merčep.


12.lipnja 2007.
DANI GRADA VRBOVCA
- Od 12. do 17. lipnja u Vrbovcu se prigodnim sadržajima obilježava Dan grada, župe i Osnovne škole te Dani obrtnika. Večeras od 19 sati u Srednjoj školi Vrbovec održat će se promocija sabranih djela W. Shakespearea u izdanju Matice Hrvatske.


12.lipnja 2007.
«GOVOR TIŠINE»
- U velikogoričkoj dvorani Galženica večeras od 19 sati održat će se predstavljanje knjige Zorice Krznar- Blagec «Govor tišine», a u izložbenom prostoru tamošnjeg Učilišta od 20 sati bit će otvorena izložba Irene Pilko «Čarolija u staklu».


12.lipnja 2007.
«SKUPŠTINA»
- Kazališna predstava «Skupština» Ljubomira Kerekeša može se pogledati večeras u Društvenom domu Mraclin. Početak je u 20 sati.


12.lipnja 2007.
SPORTSKE IGRE UČENIKA
- Zahvaljujući entuzijastima iz Društva Sportske igre učenika koji već šest godina djeci omogućavaju da školske praznike provedu u druženju i sportu i ove godine oko tisuću zagorskih osnovaca i srednjoškolaca bit će uključeno u natjecanja pod motom Rekreacijom do zdravlja i protiv droge. Naime, u tijeku su prijave za sportske igre učenika, a djeca se za sudjelovanje mogu prijaviti do 20. lipnja. Svečano otvorenje igara bit će 26. lipnja u Krapini, a kao i prošle godine djeca će se okušati u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci na pijesku i graničaru. Velika završnica Sportskih igara učenika održat će se na bazenima Aquae vivae u Krapinskim Toplicama, 9.,10. i 11. srpnja.


11.lipnja 2007.
NAJVIŠE NAGRADA RADIJU KAJ
- Na Svečanoj sjednici HURIN-a, na Hvaru, u sklopu netom završenih 13. Dana radija dodijeljene su novinarske nagrade. Hrvatska udruga radija i novina okuplja 144 radijske postaje i 31 novine, a u 45 godina postojanja dala je velik doprinos razvoju medija u Hrvatskoj. Najviše nagrada ove godine otišlo je Radiju Kaj. Nagradu Zlatni mikrofon, za radijska dostignuća dobila je novinarka Radija Kaj Diana Koller Lapaine.Radio Kaj je dobio nagradu i za najbolji jingle „Radio Kaj za kajkavski kraj“ te nagradu za organizaciju najboljeg eventa, a riječ je o projektu „Od Kaja do Fale“ koji je u Dubrovniku, u siječnju ove godine, povezao sjever i jug Hrvatske. Naime, u četrdeset godina festivala Kajkavske popevke, Dubrovčani, a poglavito Vlaho Paljetak, često su pisali, uglazbljivali ili izvodili popevke na tom dijalektu sjeverozapadne Hrvatske, a da bi im zahvalili, u povodu Feste svetoga Vlaha, kajkavci na čelu s Radijem Kaj Dubrovčanima su poklonili koncert popularnih kajkavskih popevki „Od Kaja do Fale“. - Ova nagrada je - rekao je Drago Gradečak, direktor Radija Kaj - veliko priznanje radiju, ali i svim izvođačima i brojnim slušateljima koji su podržali ovaj projekt.


11.lipnja 2007.
DVOSTRUKO VIŠE ZA SUBVENCIJE
- Krapinsko-zagorska županija ove će godine na subvencioniranje poljoprivrede i lovstva utrošiti gotovo dvostruko više novca nego lani. Odlukom o subvencijama se osigurava 1,2 milijuna više i proširuje broj vrsta poljoprivredne proizvodnje za koje će se dodjeljuju ta nepovratna sredstva. Osim za kupnju sadnica voća, ove se godine subvencija može dobiti i za navodnjavanje i zagrijavanje plastenika, analizu zemljišta i kalcifikaciju tla. U ekološkoj proizvodnji novost su subvencije za gradnju gnojišta prema ekološkim standardima, a u stočarstvu će se, osim umjetnog osjemenjivanja goveda subvencionirati i umjetno osjemenjivanje u svinjogojstvu, junice uzgojene na području županije nakon prvog telenja i omice nakon prvog ždrijebljenja. Subvencionirat će se i tov teladi te gradnja dezinfekcijskih barijera, kao i osiguranje od šteta u poljoprivrednoj proizvodnji.


11.lipnja 2007.
MARKETING POSLOVNIH ZONA U BROŠURI I NA CD-u
- Danas u 11,00 sati u Maloj dvorani krapinskog Pučkog otvorenog učilišta bit će predstavljena brošura i CD „Marketing poslovnih zona Krapinsko-zagorske županije“. Riječ je o prvom takvom projektu u Hrvatskoj koji objedinjuje brošuru, interaktivni CD i web stranicu koja će se redovno nadopunjavati novim podacima o poslovnim zonama. Projekt će predstaviti direktor Zagorske razvojne agencije Siniša Hajdaš Dončić.


11.lipnja 2007.
MACA – ŠAMPIONKA ŽUPANIJSKE IZLOŽBE STOKE
- Maca, iz kolekcije krava prvotelki, uzgajatelja Zlatka Kuharića iz Vinipotoka kraj Zlatara, šampionka je subotnje sedme izložbe stoke i devete izložbe konja Krapinsko-zagorske županije, održane u Zlataru. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je ukupno tridesetak goveda u šest selekcija, tri kolekcije konja, koze, ovce, te zagorski purani.Izložbi je prethodio mimohod od osam jahača i trinaest zaprega. Povjerenstvo, kojim je predsjedao Ivan Sadaić, predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, najoriginalnijom, u tradiciji nekadašnjeg zagorskog prijevoza, ocijenilo je zapregu Dragutina Žabojca iz Pustodola Začretskog.


11.lipnja 2007.
DO RUJNA AKCIJSKI PLAN ŽUPANIJSKE RAZVOJNE STRATEGIJE
-Poglavarstvo Zagrebačke županije izradu Akcijskog plana provedbe Županijske razvojne strategije povjerilo je Regionalnoj razvojnoj agenciji.Kako je krajem 2006. donesena Županijska razvojna strategija Zagrebačke županije od 2007 do 2013 godine koja je izrađena u skladu s postupcima i načelima Strategije regionalnog razvoja RH-a i programima EU, za uspješnu provedbu potreban je Akcijski plan njene provedbe. Kako je Zakon i Strategija o regionalnom razvoju RH-a još u proceduri, Zagrebačka županija odlučila je krenuti u izradu i provedbu Akcijskog plana.


11.lipnja 2007.
PRVA GODINA VARAŽDINSKOG INFO CENTRA
- Varaždinski Info-centar za prevenciju kriminaliteta, koji su osnovali Grad Varaždin i Policijska uprava, radi već punih godinu dana. Kroz to je razdoblje Centar, smješten uz glavnu gradsku tržnicu, posjetilo više od 2 tisuće građana, koji su najčešće tražili informacije o samozaštiti, ali i o kriminalitetu droga te o sigurnosti u cestovnom prometu. Prema najavama, Prostor Centra uskoro će se proširiti, a razmišlja se i o otvaranju još jednog punkta na području grada.


11.lipnja 2007.
VIDIKOVAC NA BRDU TEPEC
- Društvo inžinjera i tehničara grada Samobora u subotu je svečano predalo na korištenje Gradu Samoboru, njegovim građanima i posjetiteljima željezni toranj - vidikovac na brdu Tepec na Anindolu. Toranj se nalazi na istom mjestu na kojem je bila postavljena drvena piramida 1913. godine ali je izgorjela 1946. godine. Sa 14 metara visokog tornja, pruža se prekrasan panoramski pogled, tako da je Samobor ovim vidikovcem dobio prekrasno mjesto za sve planinare i ljubitelje prirode koji žele razgledati okolno područje.


11.lipnja 2007.
NATJEČAJ ZA POS-ove STANOVE
- U tijeku je javni natječaj radi prikupljanja zahtjeva za utvrđivanje liste prvenstva za kupnju stana iz programa Poticajne stanogradnje u Samoboru. Zahtjevi s potrebnom dokumentacijom mogu se predati u zgradi Poglavarstva, na Trgu kralja Tomislava, do kraja lipnja.


11.lipnja 2007.
ZDRAVSTVENA POLITIKA SDP-a
- Gradska organizacija SDP- a Samobor organizira danas u 20 sati predstavljanje zdravstvene politike SDP-a. U prostorijama Hrvatskog doma u Samoboru program će predstaviti predsjednik SDP- ova Savjeta za zdravstvo i socijalnu politiku prof. dr. sc Rajko Ostojić.


11.lipnja 2007.
ŠVERCAO 11 TISUĆA ŠTEKA CIGARETA
- Nakon otkrivanja šverca tri kilograma kokaina početkom tjedna, zagorski granični policajci bilježe još jedan uspjeh. U subotu u noći su u kontroli teretnog automobila u Lupinjaku uočili dvije šteke cigareta i vozilo zatim prepratili u Carinarnicu Krapina. Detaljnim pregledom pronađeno je 10.997 šteka cigareta na kojima su se nalazile markice Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Protiv vozača, 31-godišnjeg hrvatskog državljanina, podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu Krapina.


11.lipnja 2007.
EKO SEMINAR
- U prostorijama Zelene akcije u Zagrebu i večeras se održava Eko seminar. Početak je u 19 sati, a današnja tema je Projekt praćenja međunarodnih financijskih institucija o čemu će govoriti Marijan Galović.


11.lipnja 2007.
DANI SVETOG VIDA
- U organizaciji KUD-a «Dučec» iz Mraclina od 11. do 17. lipnja nizom kulturnih, zabavnih, umjetničkih i glazbenih programa u Velikoj Gorici održavaju se Dani Svetog Vida.


11.lipnja 2007.
«ŽIVOT, DRAGI ŽIVOT»
- Večeras od 20 sati u dvorani Gorica u Velikoj Gorici održat će se premijera koreo drame «Život, dragi život».


11.lipnja 2007.
SPORT
- U 26. kolu prve zagorske županijske nogometne lige postignuti su ovi rezultati: Radoboj-Rudar (Mihovljan) 6:1, Mladost-Jedinstvo 3:1, Oštrc-Matija Gubec 2:2, Stubica – Gaj 2:3, Pregrada-Rudar (Dubrava Zabočka) 4:2, Vatrogasac-Oroslavje 1:2 i Inkop-Straža 3:3. Na ljestvici prvi je Gaj sa 56 bodova, na drugom je mjestu Mladost sa 50, treći je Radoboj sa 48, Rudar (Dubrava Zabočka) je na četvrtom mjestu sa 43 boda, a sa po 37 slijede Inkop, Rudar (Mihovljan) i Stubica.

Odigrano je i 18. kolo Druge zagorske županijske lige, a rezultati su sljedeći: Ivančica-Sloga 2:2, Milengrad-Đalski 2:1, Mladost (Belec)-Toplice 1:0, Omladinac-Lobor 8:4 i Mladost (Marija Bistrica)-Zagorec (Veliko Trgovišće) 0:4. Vodi Zagorec (Veliko Trgovišće) sa 44 boda, druga Ivančica ima 40, Toplice na trećem mjestu imaju 37 bodova, Sloga 34, Omladinac 29 itd.

Ekipa Mal Gal iz Krapine pobjednik je 8. malonogometnog noćnog turnira Kaj Cup koji je proteklog vikenda održan na Sportskom centru u Podgori. Na drugom mjestu je Gaj HS, treća je Niskogradnja Veverec, a četvrti Renault Auto Krešo. Turnir je okupio 22 ekipe koje u tri dana pokazale kvalitetan mali nogomet. U polufinalu Kaj Cupa sastali su se prošlogodišnji pobjednik Niskogradnja Veverec i Gaj HS, a neizvjesnu utakmicu koja je završila rezultatom 2:2 dobio je, nakon kaznenih udaraca, s 3:5 Gaj HS. U drugoj polufinalnoj utakmici Renault Auto Krešo i Mal Gal odigrali su 2:3, a u utakmici za treće mjesto Niskogradnja Veverec je nakon kaznenih udaraca pobijedila Renault Auto Krešo s 4:3. U finalu su se sastali Gaj HS i Mal Gal koji je pobijedio s 2:0. Najbolji strijelac ovogodišnjeg Kaj Cupa je Robert Hertl, a najbolji golman Željko Malović, obojica iz pobjedničke ekipe Mal Gal.


6.lipnja 2007.
NA MACLJU ZAPLJENJENA TRI KILOGRAMA KOKAINA
- Jučer ujutro na Međunarodnom graničnom prijelazu Macelj, u Saabu zagrebačke registracije kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je 2 kilograma i 870 grama kokaina. Policijski službenici su pregledali vozilo, zbog sumnjivih psihofizičkih reakcija 34-godišnjaka, a Roko, pas za detekciju droga pozitivno je reagirao na prisutnost opojnih droga. Pretragom stana u Zagrebu pronađen je još gram marihuane, precizna digitalna vaga, metalna cjevčica te prijenosna UKW radiostanica marke Motorola kojoj još nije utvrđeno porijeklo. Vrijednost zaplijenjene droge prema neslužbenoj procjeni iznosi oko 2,5 milijuna kuna, a za sada još nije utvrđeno njezino porijeklo i tržište kojem je bila namijenjena. Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka, koji je već ranije evidentiran zbog dva kaznena djela vezana uz drogu, podignuta je kaznena prijava. Ova zapljena kokaina značajna je, ne samo za policiju Krapinsko-zagorske županije, nego i za Hrvatsku, rekao je na današnjoj press konferenciji u Zaboku Kristijan Potočki, načelnik Odjela Kriminalističke policije Policijske uprave Krapinsko-zagorske.


6.lipnja 2007.
PREDNATJEČAJ ZA PROJEKT STUBIČKE TOPLICE
- Danas je u Financial Timesu objavljen prednatječaj za realizaciju najveće investicije u Krapinsko-zagorskoj županiji, zdravstveno- turističkog kompleksa u Stubičkim Toplicama. Već kod iskazivanja interesa za projekt javilo se 11 tvrtki; iz Nizozemske, Austrije, Španjolske, Velike Britanije i Francuske te nekoliko domaćih tvrtki, rekao je na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva zamjenik županice za gospodarstvo Zorko Vidiček i dodao da se očekuje isto takvo zanimanje na prednatječaju, nakon čega će se dobiti short lista s tri najpovoljnije ponude. Sredinom listopada završit će postupak rangiranja, a potpisivanje ugovora očekuje se između 15. i 25. listopada. Vrijednost projekta je oko 130 milijuna eura i to je jedan od najvećih projekata zdravstvenog turizma u ovom dijelu Europe.


6.lipnja 2007.
REVIZIJA POSLOVANJA BEZ PRIMJEDBI
- Financijsko poslovanje i izvještaji Zagrebačke županije za 2006. godinu prema mišljenu Državnog ureda za reviziju bili su objektivni, istiniti i u skladu s propisima. Zadovoljstvo takvim nalazom nisu krili na jučerašnjoj sjednici Poglavarstva niti čelnici Zagrebačke županije, a župan Stjepan Kožić je istaknuo, kako to potvrđuje da je sve rađeno prema zakonima. Prošlogodišnji prihodi u Zagrebačkoj županiji ostvareni su u iznosu od 233 milijuna 940 tisuća kuna, dok su rashodi bili 230 milijuna 553 tisuće. Višak od 11 milijuna kuna odnosi se na nerealizirana sredstva za kupnju poslovnog prostora Zagrebačke županije.


6.lipnja 2007.
U SVIBNJU MANJE PROMETNIH NESREĆA
- Na prometnicama Krapinsko-zagorske županije u svibnju se dogodila 81 prometna nesreća, što je za 11 posto manje nego u prethodnom mjesecu. Od toga su 32 bile sa stradalim osobama. U prometnim nesrećama 9 je osoba teško, a 39 lakše ozlijeđeno, dok nije bilo smrtno stradalih. Nesreće su pretežno izazvane greškom vozača, a u najviše slučajeva to je bila neprilagođena brzina. Prema vrstama nesreća najviše je bilo slijetanja vozila. U prometnim nesrećama sudjelovalo je ukupno 216 osoba od kojih je 22 bilo pod utjecajem alkohola. Najviše nesreća događalo se utorkom i nedjeljom od 13 do 18 sati.


6.lipnja 2007.
UČENICI POKAZALI ZAŠTO ŽELE ŽIVOT BEZ DROGE
– Gotovo dvije tisuće učenika 16 zagorskih osnovnih i srednjih škola uključilo se u natječaj „Znam, hoću, mogu“, Centra za prevenciju ovisnosti i tijekom čitave godine trudilo se svojim likovnim, literarnim i dramskim ostvarenjima prikazati kako razmišljaju o problemu ovisnosti. Najbolji radovi izloženi su u predvorju Srednje škole Krapina, u kojoj je jučer održano finale natječaja. Ovogodišnja tema bila je „Zašto želim život bez droge“, a nagrađena su 63 rada. Posebnu nagradu za multimedijalni rad dobila je Srednja škola Bedekovčina i to kao škola koja je uložila naočit trud i pokazala najviše kreativnosti. Učenički radovi najvjerojatnije će biti objavljeni u zborniku koji će poslužiti kao edukativni materijal u školskim i drugim akcijama prevencije ovisnosti, a nekoliko najboljih radova bit će poslano na međunarodni likovni natječaj u Švedskoj.


6.lipnja 2007.
U OSNIVANJU JAVNA USTANOVA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM PORUČJIMA PRIRODNIH VRIJEDNOSTI
- Na području Zagrebačke županije zaštićena su 32 područja, a samo se s Parkom prirode Žumberak, Samoborskim gorjem i Parkom prirode Medvednica upravlja pravilno. Zbog toga su članovi Poglavarstva donijeli su odluku o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima prirodnih vrijednosti. Za privremenog ravnatelja ove Ustanove imenovan je Krešimir Beljak.


6.lipnja 2007.
OVE SUBOTE NAJVEĆA STOČARSKA PRIREDBA U ZAGORJU
- Ove subote na zlatarskom će se sajmištu održati najveća godišnja stočarska priredba u Zagorju, 7. izložba stoke i 9. izložba konja Krapinsko-zagorske županije. Nakon mimohoda konjskih zaprega u 10 sati, slijedi predvođenje izložbenih grla te proglašenje najboljih. Posjetitelji će moći razgledati tridesetak grla goveda i petnaestak konja, a Izvan natjecateljske konkurencije bit će izložene i ovce, koze i zagorski purani. Izložbe organiziraju Krapinsko-zagorska županija,grad Zlatar, Hrvatski stočarski centar, Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu, zagorske udruge stočara te Hrvatska gospodarska komora -Županijska komora Krapina.


6.lipnja 2007.
170 PREDSTAVA VARAŽDINSKOG HNK
- S ciljem unapređenja kazališne djelatnosti i u novoj sezoni 2007/2008. Varaždinska županija nastavlja suradnju s HNK u Varaždinu. Kao jedan od sponzora Županija će iz proračuna za varaždinski HNK izdvojiti 60 tisuća kuna, čime će se pomoći realizacija oko 170 premijernih, repriznih i gostujućih predstava.


6.lipnja 2007.
ŽUPANIJSKA SMOTRA PJEVAČKIH ZBOROVA
- Zajednica KUD-ova Krapinsko-zagorske županije i Gradski zbor Gjalski iz Zaboka u subotu u amfiteatru zabočke osnovne škole organiziraju 13. Županijsku smotru pjevačkih zborova. Program započinje u 18,00 sati, a predstavit će se 11 zborova, iz Tuhlja, Huma na Sutli, Laza, Krapinskih Toplica, Đurmanca, Pregrade, Mihovljana, Novog Golubovca, Kumrovca, Bedekovčine i Zagorskih Sela, Muški pjevački zborovi iz Bedekovčine i Svetog Križa Začretja te Gradski zbor “Gjalski” iz Zaboka.


6.lipnja 2007.
DANI TEHNIČKE KULTURE
- U prostoru Učilišta u Velikoj Gorici danas od 10 sati održava se demonstracija načina natjecanja u amaterskoj radiogonometriji. Sutra od 10 sati na letjelištu u Buševcu održat će se modelarski aeromiting.


6.lipnja 2007.
TAMBURAŠKI KONCERT
- Danas u 19,30 nastavljaju se završni koncerti maturanata glazbene škole Ferdo Livadić u galeriji Prica. Večeras će na tamburi nastupiti Tatijana Lenart i Ana Otmačić.


6.lipnja 2007.
IZLOŽBA IRENE PODVORAC U GALERIJI PRICA
- Jučer je u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru otvorena je izložba Irene Podvorac iz Samobora i Irene Škrinjar iz Zaprešića, pod nazivom «S točke na točku». Rakui i akrili Irene Škrinjar i skulpture od drva, metala i kamena Irene Podvorac, mogu se u maloj dvorani galerije Prica razgledati do 19. lipnja.


6.lipnja 2007.
«ČAROBNA FRULA»
- U Domu kulture u Ivanić Gradu sutra od 17 sati može se pogledati predstava «Čarobna frula» koju izvode glumci Zagrebačkog kazališta lutaka.


6.lipnja 2007.
DANI BISTRE 2007.
– Od sutra do nedjelje bogatim kulturno-umjetničkim, zabavnim, sportskim sadržajima obilježavaju se «Dani Bistre 2007».


6.lipnja 2007.
DANI SAMOBORSKIH KREMŠNITA
- Ovoga vikenda na Trgu kralja Tomislava u Samoboru održat će se 3.dani samoborskih kremšnita. U subotnjem programu od 11 sati na trgu će nastupiti dječji zborovi i kulturno – umjetnička društva, a u nedjelju uz brojne nagradne igre, nastupaju Big Band Gradske glazbe Samobor, Stjepan Đimi Stanić & Barbara. Danas u 15 sati u Osnovnoj školi Samobor bit će dodijeljene nagrade učenicima koji su sudjelovali na natjecanju za najbolji haiku stih posvećen Samoborskoj kremšniti - kraljici samoborskih kolača.


6.lipnja 2007.
UPIS ČLANOVA U BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB ŠIŠMIŠ
- Brdsko biciklistički klub "Šišmiš" iz Samobora upisuje nove članove i to najmlađe, sa ili bez vozačkog iskustva. Klub je ime preuzeo od Sportskog društva "Šišmiš" koje je u Samoboru osnovano davne 1902. godine, a u njegovom radu djelovala je i biciklistička sekcija. U proteklih 13 godina aktivnostima “Šišmiša” Samobor se vratio na "biciklističku kartu Hrvatske"


5.lipnja 2007.
PREDNATJEČAJ ZA REALIZACIJU PROJEKTA STUBIČKE TOPLICE
- Javni poziv i dokumentacija za sudjelovanje u postupku Prednatječaja za realizaciju Zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice, glavna je točka dnevnog reda današnje sjednice Poglavarstva Krapinsko-zagorske županije. Uz to, članovi Poglavarstva razmotrit će prijedlog odluke o odabiru ponuditelja za uslugu održavanja tabli dobrodošlice i turističke «smeđe» signalizacije u Krapinsko-zagorskoj županiji.


5.lipnja 2007.
JOŠ NIŠTA OD IZNAJMLJIVANJA GRADSKOG PROSTORA
- Poslovni prostor, nešto manji od 500 četvornih metara, u vlasništvu Grada Samobora u Starogradskoj ulici neće do daljnjega biti iznajmljen, jer je samoborsko Gradsko poglavarstvo na jučerašnjoj sjednici odbilo jedinu ponudu. Grad očekuje ulaganje u uređenje tog prostora od oko 4 milijuna kuna, što je ponuđač, tvrtka KNT Institut za ekološka istraživanja iz Zagreba i obećao učiniti u roku od dvije godine. Međutim, tvrtka koja je u mirovanju, nije bila u stanju uplatiti niti 26 tisuća kuna jamčevine, što je bila obveza po natječaju, pa ponuda nije prihvaćena.


5.lipnja 2007.
SJEDNICA POGLAVARSTVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
- Za danas s početkom u 10 sati sazvana je sjednica Poglavarstva zagrebačke županije. Na dnevnom redu između ostalog bit će i izvješće o obavljenoj reviziji prošlogodišnjeg poslovanja Županije kao i zaključak o izradi Akcijskog plana provedbe Županijske razvojne strategije.


5.lipnja 2007.
DANAS SJEDNICE KRAPINSKOG POGLAVARSTVA I VIJEĆA
- Za danas je sazvana sjednica Gradskog vijeća Krapine na kojoj će biti razmotrena financijska izvješća o radu tvrtki Krakom i Pekom za 2006. godinu te financijska izvješća Javne vatrogasne postrojbe Grada, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, DVD-a i udruga sa područja Krapine. Gradsko vijeće trebalo bi donijeti i dopunu Odluke o uređenju prometa te izmjenu Odluke o socijalnoj skrbi. Sjednici Gradskog vijeća prethodit će sjednica Poglavarstva na kojoj bi se pak trebao izabrati najpovoljniji ponuđač za prodaju građevinskog zemljišta u poduzetničkoj zoni Krapina – Nova, a razmotrit će se i prijedlog ugovora s Hrvatskim vodama o sufinanciranju projektne dokumentacije i građenja vodnih građevina za zaštitu voda.


5.lipnja 2007.
ELEKTRONSKI SUSTAV NAPLATE NA ZABOČKIM PARKIRALIŠTIMA
- Na sinoćnjoj sjednici zabočko Gradsko poglavarstvo prihvatilo je prijedlog Plavinke za uvođenje elektronskog sustava naplate parkiranja. Raspisat će se natječaj za nabavu parkirnih automata i potrebnu informatičku opremu putem leasinga, a planirana vrijednost investicije je oko 300 tisuća kuna. Pet automata za naplatu parkiranja u Zaboku trebalo bi biti postavljeno na parkiralištima kod groblja i crkve, parka Milana Prpića, u Naselju Borovčaki i uz Kolodvorsku ulicu, a bit će omogućen i sistem naplate preko mobilne telefonije.


5.lipnja 2007.
ZAŠTO ŽELIM ŽIVOT BEZ DROGE
- Tijekom čitave školske godine učenici osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije koji su se uključili u natječaj „Znam, hoću, mogu“, Centra za prevenciju ovisnosti, trudili su se svojim likovnim, literarnim i dramskim ostvarenjima prikazati kako razmišljaju o svom životu i problemu ovisnosti. Na razini škola izabrani su najbolji radovi na temu „Zašto želim život bez droge“ koji će biti predstavljeni na smotri, a stručni žiri odabrao je najbolje radove na županijskoj razini koji će dobiti posebna priznanja, dok će nekoliko radova biti poslano na međunarodni likovni natječaj u Švedskoj. Finale natječaja održava se danas u Srednjoj školi Krapina, gdje se mogu pogledati radovi, a ujedno je to i prilika za obilježavanje nadolazećeg Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga.


5.lipnja 2007.
OBLJETNICA MIHANOVIĆEVA ROĐENJA
- Uz obljetnicu rođenja tvorca hrvatske himne Antuna Mihanovića danas će se u klanječkoj kinodvorani od 18,00 sati održati svečani program. Nakon polaganja cvijeća kraj Mihanovićeva spomenika i dodjele nagrada u pjesničkom natječaju, u prigodnom programu nastupit će klanječki KUD Mihanović te djeca vrtića Kesten i Osnovne škole. U četvrtak, s početkom u 19 sati u klanječkoj župnoj crkvi održat će se koncert ženskog pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra KUD-a Trešnjevka pod dirigentskom palicom Bože Potočnika, a u nedjelju streličarski turnir.


5.lipnja 2007.
FESTIVAL VATROMETA IZ SAMOBORA SELI U ZAGREB
- Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva, gradonačelnik Samobora Antun Dubravko Filipec najavio je da se ove godine Festival vatrometa vjerojatno neće održati u Samoboru, već u Zagrebu. Iako je Grad u proračunu osigurao 80 tisuća kuna za pomoć pri organizaciji ove manifestacije, organizator odbija platiti 40 tisuća kuna odštete Nogometnom klubu Samobor za unajmljivanje nogometnog stadiona, gdje bi se festival vatrometa trebao održati.


5.lipnja 2007.
BADALIĆEVI DANI
- U Domu kulture u Križu danas se obilježavaju Badalićevi dani. Večeras s početkom u 19 sati održat će se književna večer posvećena Josipu Badaliću, poznatom hrvatskom slavisti rođenom u Drenovcu.


5.lipnja 2007.
DANI TEHNIČKE KULTURE
- Od danas do četvrtka u Velikoj Gorici se održavaju Dani tehničke kulture. U izložbenom prostoru tamošnjeg učilišta danas u 12 sati bit će otvorena izložba tehničkih i fotografskih radova, slijede brojne demonstracije, smotra informatičkih radova, filmova te kulturno umjetnički program.


5.lipnja 2007.
S TOČKE NA TOČKU
- U Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru večaras će u 20,30 biti otvorena izložba «S točke na točku». Irena Podvorac izlaže skulpture od drva, metala i kamena, a Irena Škrinjar rakue i akrile. Izložba ostaje otvorena do 19. lipnja


5.lipnja 2007.
DANI OGRANKA MATICE HRVATSKE ZAPREŠIĆ-Danas i sutra u Zaprešiću bogatim umjetničkim i kulturno-zabavnim programom obilježavaju se !8. Dani ogranka Matice Hrvatske Zaprešić, 23. Dani Ante Kovačića i 21. Susret Ivica Kičmanović. U pjesničko-glazbenom recitalu danas od 10 sati sudjeluju Zlatko Vitez, Nada Klašterka, Zvonko Novosel, Pajo Kanižaj, Antun i Leo Stašić, Stjepan Mihaljinec i Vinko Glasnović.


5.lipnja 2007.
OTVORENJE AUTOMOTO CENTRA U ZABOČKOJ POSLOVNOJ ZONI
- Predstavnici Krapinsko-zagorske županije prisustvovat će današnjem svečanom otvorenju novog automoto poslovnog centra tvrtke „Bauer“ u poslovnoj zoni Zabok. Ovaj novootvoreni automoto centar za sada je jedini u Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje će se na jednom mjestu prodavati i servisirati osobna, komercijalna i teretna vozila. Ukupna vrijednost investicije je 17 milijuna kuna, a dio sredstava je osiguran preko kredita Privredne banke preko Županijskog programa «Lokalni projekti razvoja - Poduzetnik». Po navedenom Programu Županija subvencionira kamate u iznosu od 1 %, te u istom iznosu kamatu subvencionira i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, tako da je ukupna subvencija kamate 2 %. U centru će se zaposliti i 20 novih djelatnika.


5.lipnja 2007.
OSMI KAJ CUP U PODGORI
- Od četvrtka do subote u Krapinskoj Podgori održava se tradicionalni, osmi malonogometni noćni turnir „Kaj Cup Krapina 2007.“.Riječ je o jednom od najjačih turnira u Zagorju, koji je od početnog entuzijazma nekolicine zaljubljenika u nogomet, prerastao u sportsko događanje koje iz godine u godinu privlači sve više sudionika i publike. Prijave za sudjelovanje primaju se još danas do 16,00 sati u krapinskom Promosportu, koji je uz medijsko pokroviteljstvo Radija Kaj, organizator, a izvlačenje parova bit će večeras u 18,30 sati na Hušnjakovu. Prošlogodišnji pobjednik Kaj cupa je ekipa Niskogradnje Veverec.


4.lipnja 2007.
TAMBURA U SRCU ZAGORJA
- U organizaciji Radija Kaj i Udruge Kajscena ovog je vikenda u Oroslavju održan treći festival tamburaške glazbe «Pjesma i tambura». Zahvaljujući iznimno velikom odazivu izvođača koji su na natječaj poslali stotinjak pjesama, riznica tamburaške glazbe sada je bogatija za 40 novih skladbi. Izvođači su se predstavili u dvije polufinalne večeri, a 24 najbolja, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, posjetitelja u dvorani i slušatelja Radija Kaj izborila su nastup u sinoćnjem finalu. Dvorana oroslavskog Otvorenog učilišta bila je prepuna posjetioca, koje su zvuci zagorske tamburaške glazbe ispunili emocijama, a vrhunac priredbe bilo je proglašenje pobjednika. Prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda prva nagrada pripala je Ženskoj vokalnoj skupini Kirijales i KUD-u Preslica koji su izveli pjesmu Spomenek. Druga nagrada žirija pripala je Zvonima starine za pjesmu Vu srcu Zagorje, a treća Lauri, Osti Jareju i Savskim valovima koji su se predstavili pjesmom Najdragša ljubav ostaneš mi ti. Prema ocjeni posjetioca u dvorani prvu nagradu osvojio je Luna band koji je izveo pjesmu Svoj na svojem, druga nagrada posjetitelja pripala je Branku Grebličkom Venteku, Filipu Mikši i Radobojskim tamburašima i pjesmi Krv zagorska, a treća Tamburaškom sastavu KUD-a Hruševec Kupljenski koji je nastupilo sa skladbom Črleno je nebo. Finalisti festivala Pjesma i tambura nastupit će i 7. listopada 2007. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a također i u izboru Hita zagorja za 2007. godinu..


4.lipnja 2007.
JOŠ NIŠTA OD SMJENE NA ČELU ŽUPANIJE
- Danas je u Krapini odrađena još jedna sjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije. Kako bi u lipnju trebalo doći do promjene na čelu županije, bilo je za očekivati da bi se ta točka mogla naći na dnevnom redu, no to se nije dogodilo. Skupština u ovom sazivu konstituirana je 23. lipnja 2005. godine temeljem sporazuma vladajuće koalicije o podjeli mandata županice, prema kojem bi nakon dvije godine, odnosno kroz 19 dana, dužnost županice trebala preuzeti sadašnja predsjednica Županijske skupštine Sonja Borovčak, a na njeno mjesto doći sadašnja županica Vlasta Hubicki. Kada će se dogoditi smjena pitali smo danas Sonju Borovčak, koja bi i trebala zakazati sjednicu Skupštine. No, ona nam nije znala sa sigurnošću odgovoriti te je rekla da za to još ima vremena.


4.lipnja 2007.
UPISI U SREDNJE ŠKOLE
- 21. lipnja, kada završava ova školska godina, osnovnu će školu na području Krapinsko-zagorske županije završiti 1586 učenika. Za njih su u 9 zagorskih srednjih škola za upis u prve razrede odobrena 1774 mjesta. Kako ističu u službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Krapini, jedini novi program obrazovanja u upisnoj strukturi na ovom području je program zubotehničara u Srednjoj školi Pregrada. U odnosu na prošlu godinu bodovni pragovi nisu mijenjani, a kao i prijašnjih godina upisi u srednje škole odvijat će se u dva upisna roka – ljetnom i jesenskom. Prijave za upis u prvom krugu primaju se 2. i 3. srpnja.


4.lipnja 2007.
POTPISIVANJE UGOVORA O IZGRADNJI ŠKOLE
- Danas će u prostorijama Zagrebačke županije u 12 sati biti potpisan Ugovor o izgradnji školske zgrade sa športskom dvoranom Osnovne škole Gradec. U ime tvrtke Radnik iz Križevaca potpisat će Mirko Habijanec, a Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost izgradnje je 29 milijuna 271 tisuću 892 kune, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 450 dana.


4.lipnja 2007.
DANAS SJEDNICA ZABOČKOG GRADSKOG POGLAVARSTVA
– Danas će se održati sjednica zabočkog Gradskog poglavarstva, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, izvješće Vatrogasne zajednice Grada Zaboka za 2006. godinu, prijedlog Plavinke za uvođenje novog sustava naplate parkiranja i raspisivanje natječaja za nabavku parkirnih automata.


4.lipnja 2007.
GRADSKO VIJEĆE KRAPINE
- Za sutra je sazvana sjednica gradskog vijeća Krapine. Na dnevnom redu su financijska izvješća o radu tvrtki Krakom i Pekom za prošlu godinu, financijska izvješća Javne vatrogasne postrojbe Grada, dječjeg vrtića Gustav Krklec, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, DVD-a Krapina i udruga s područja Grada. Pred članovima krapinskog gradskog vijeća, među ostalim, je donošenje izmjene odluke socijalnoj skrbi Grada Krapine.


4.lipnja 2007.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA «HRVATSKO ZAGORJE U DOMOVINSKOM RATU»
- Sutra se u dvorani zabočke Elektre s početkom u 19 sati, otvara izložba fotografija pod nazivom Hrvatsko zagorje u Domovinskom ratu. Izložba sadrži tristotinjak fotografija nastalih u razdoblju od 1990. do 1996. godine koje donose svjedočanstva postrojbi s područja naše županije, a uvod je i dio građe za buduću monografiju. Izložbu organizira Odbor za izradu monografije Hrvatsko zagorje u Domovinskom ratu, u suradnji s Županijskim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti


4.lipnja 2007.
IZLET ZA NAJBOLJE UČENIKE
- Učenike osnovnih i srednjih škola, s područja Županije, koji su sudjelovali na županijskim i državnim natjecanjima Varaždinska županija i ove godine nagrađuje jednodnevnim izletom u Varaždinske Toplice. Za 470 osmoškolca i njihovih mentora izlet je organiziran danas, a za srednjoškolce, njih 210, sutra. Izlet uključuje razgledavanje najznačajnijih znamenitosti Grada Varaždinske Toplice, te kupanje i druženje na bazenima Hotela Minerva uz animaciju. Za sve sudionike organiziran je ručak i prijevoz autobusom.


4.lipnja 2007.
PRIKUPLJENO 283 DOZA KRVI
– Gradsko društvo Crvenog križa Zabok prošli tjedan provelo je drugi ovogodišnji ciklus dobrovoljnog darivanja krvi na širem zabočkom području. Ukupno se odazvalo 308 darivatelja, od kojih ih je 283 dalo krv, a zabilježeno je pet novih davatelja. U zabočkom Crvenom križu zadovoljni su odazivom, a do kraja godine planirano je prikupiti 1600 doza krvi. Slijedeći ciklus dobrovoljnog darivanja krvi, kako je najavljeno, provest će se u kolovozu.


4.lipnja 2007.
ZDRAVA HRANA U ŠKOLAMA
- U osnovnoj školi Bisag, danas u 12 sati, bit će obilježen Dan školskog mlijeka. Riječ je o velikom projektu koji je početkom ove godine zaživio u Varaždinskoj županiji, a kojim se nastoji pomoći malim proizvođačima mlijeka u plasmanu proizvoda, a školarce potaknuti da promijene loše prehrambene navike i počnu uživati u zdravim, mliječnim obrocima. Zdrave mliječne obroke u školama za sada ima ukupno 625 osnovnoškolaca Varaždinske županije u školama Bisag, Varaždinske Toplice, Visoko i Brezničkom Humu. Kako bi potaknula izbacivanje nezdrave hrane, fast fooda i grickalica iz osnovnoškolskih kuhinja, Županija, sa 20 tisuća kuna, nagrađuje sve škole koje se žele uključiti u projekt "Školsko mlijeko".


4.lipnja 2007.
EKO SEMINAR
- U organizaciji Zelene akcije u njihovim prostorijama u Zagrebu ,u Frankopanskoj ulici 1, bit će danas održana eko radionica na temu «Energetski program», o čemu će od 19 sati govoriti Tomo Vidan.


4.lipnja 2007.
«GORIČKE VEČERI 2007»
- U Dvorcu Lukavec u Velikoj Gorici večeras od 20 sati svečano se otvara manifestacija «Goričke večeri 2007». U programu sudjeluju Etno swing trio, vokalni ansambl «Jane», učenici Umjetničke škole «Franjo Lučić» i učenici Osnovne škole «Pokupsko».


4.lipnja 2007.
TEŠKA PROMETNA NESREĆA KRAJ KRAPINSKIH TOPLICA
- U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu iza 23,00 sata u Vrtnjakovcu kod Krapinskih Toplica poginula su dva mladića, a jedan je teško ozlijeđen. Zbog prevelike brzine u nepreglednom zavoju vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, sletio u odvodni kanal i nekoliko se puta prevrnuo. Tom je prilikom 23-godišnji mladić koji je sjedio na stražnjem sjedištu ispao iz vozila i zadobio teške ozljede. Ubrzo nakon prevrtanja, automobil se zapalio, a vozač i suvozač koji su još bili u vozilu izgorjeli su. Njihova tijela su prebačena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gdje je zasad identificiran suvozač star 21 godinu. Vozač još nije identificiran, no doznaje se da je također riječ o mlađem muškarcu.Ozlijeđeni mladić prebačen je u bolnicu Sestre Milosrdnice u Zagrebu i nalazi se izvan životne opasnosti.


4.lipnja 2007.
OSMI KAJ CUP U PODGORI
- Od četvrtka do subote u Krapinskoj Podgori održava se tradicionalni, osmi Malonogometni noćni turnir „Kaj Cup Krapina 2007.“.Riječ je o jednom od najjačih turnira u Zagorju, koji je od početnog entuzijazma nekolicine zaljubljenika u nogomet, prerastao u sportsko događanje koje iz godine u godinu privlači sve više sudionika i publike. Prijave za turnir primaju se još danas i sutra, a prostorijama organizatora – tvrtke Promosport u Krapini. Medijski pokrovitelj je Radio Kaj, a prošlogodišnji je pobjednik ekipa Niskogradnje Veverec.


1.lipnja 2007.
OD VEČERAS U OROSLAVJU TRODNEVNI FESTIVAL PJESMA I TAMBURA
- U dvorani Otvorenog učilišta u Oroslavje večeras u 20 sati u organizaciji Udruge Kajscena i Radija Kaj, počinje treći po redu tamburaški festival Pjesma i tambura. Organizatori su za izvedbu odabrali 38 skladbi koje će se izvesti u dvije polufinalne večeri, večeras i sutra, a 24 najbolje iz svake večeri, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, posjetitelja u dvorani i slušatelja Radija Kaj, bit će izvedene u nedjelju na finalnoj večeri festivala. Po tradiciji, na festivalu će sudjelovati, u prvom redu vokalni solisti i glazbeni sastavi s područja Hrvatskog zagorja i sjeverozapadne Hrvatske. Finalisti festivala Pjesma i tambura nastupit će i 7. listopada 2007. godine u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.


1.lipnja 2007.
NOVO TURISTIČKO VIJEĆE
- Novi saziv Skupštine izabrao je ovaj tjedan i novo Turističko vijeće Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije. Od 9 članova, jednog daje županija, a njegovo će se ime doznati naknadno, jednog županijska Gospodarska komora koja je dala predsjednika Ivicu Cerovečkog, a po funkciji član je i predsjednik županijske Turističke zajednice Ivan Sadaić. Skupština je tajnim glasanjem od devet kandidata izabrala šest. Branka Kralj iz Stubičkih Toplica, Milivoj Škvorc iz Tuhlja i Eugen Husak iz Krapinskih Toplica ostali su od starih članova, dok su novoizabrani Zdravko Hršak iz Krapine, Stjepan Muhek iz Marije Bistrice i Ksenija Tomić iz Stubičkih Toplica. Za predstavnike Krapinsko-zagorske županije u Saboru Hrvatske turističke zajednice izabrani su Ivana Kolar, direktorica Terma Tuhelj i Branko Greblički Ventek, predsjednik ceha ugostitelja županijske Obrtničke komore.


1.lipnja 2007.
BESPOVRATNA SREDSTVA ZA SAJMOVE I IZLOŽBE
- Odlukom Poglavarstva Zagrebačke županije temeljem javnog natječaja dodjeljuju se bespovratna sredstva za sufinanciranje ovogodišnjih nastupa na sajmovima i izložbama. Za tu namjenu osigurano je 450 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do utroška sredstava. U prvom krugu dodijeljena je ukupno 241 tisuća kuna, a na posljednjoj sjednici 30 tisuća kuna dobila je udruga Tragovi za Markov sajam u Zagrebu, 5 tisuća kuna tvrtka Fidifarm za 4. kongres o osteoporozi, samoborska Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola dobila je 5 tisuća, a Osnovna škola Dugo Selo 4 tisuće 260 kuna.


1.lipnja 2007.
OD DANAS 50% JEFTINIJE CEMT DOZVOLE ZA CESTOVNE
PRIJEVOZNIKE -Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta donio je odluku kojom će se za hrvatske cestovne prijevoznike od danas za 50% umanjiti naknade za sve vrste CEMT dozvola i smanjiti cijene pojedinačnih dozvola za prijevoz. Odluka je jedna od mjera iz provedbe Akcijskog plana s ciljem podizanja konkurentnosti i poboljšanja položaja hrvatskih cestovnih prijevoznika u hrvatskim okvirima te u okviru jedinstvenog europskog tržišta.


1.lipnja 2007.
TVRTKI CRTORAD 30-GODIŠNJA KONCESIJA ZA UPRAVLJANJE VARAŽDINSKIM PARKIRALIŠTIMA
- Nakon poduže i žustre rasprave, vijećnici varaždinskog Gradskog vijeća prihvatili su davanje 30-godišnje koncesije tvrtki Crtorad za održavanje i naplatu parkirališnih mjesta u gradu. Kako stoji u odluci, tvrtka će, uz nižu koncesijsku naknadu,, izgraditi podzemnu garažu na Kapucinskom trgu od najmanje 450 mjesta. Vijećnik HSS-a Robert Podolnjak smatra da je davanje takve koncesije štetno za građane, jer će samo profitirati koncesionar, a najmanje građani koji će umjesto dosadašnjih 3 plaćati 5 kuna za sat parkiranja u gradu.


1.lipnja 2007.
BLAGOSLOV SPOMEN CRKVE MUKE ISUSOVE U MACLJU
- Svečanim blagoslovom i misom zadušnicom za sve žrtve Križnog puta pogubljene u Maceljskim šumama 1945. godine, ove će se nedjelje u 17 sati, obilježiti završetak gradnje spomen crkve Muke Isusove u Maclju. Crkvu će blagosloviti varaždinski biskup Josip Mrzljak, a uz nju se nalazi i zajednička grobnica s 1.163 ekshumiranih tijela iz 23 jame koje su istražene 1992. godine. Procjenjuje se da je u Maceljskim šumama u oko 130 jama ukupno zakopano 12.000 sudionika Križnog puta. Gradnju kosturnice i spomen crkve inicirali su Udruga 1945. i župnik đurmanečke župe Drago Brglez, a želja je članova Udruge označiti sve jame i područje od 5 kilometara u Maceljskoj šumi proglasiti spomen lokalitetom.


1.lipnja 2007.
OSPOSOBLJAVANJE NEZAPOSLENIH ZA TRAŽENA ZANIMANJA
– Hrvatski Zavod za zapošljavanje i ove godine omogućuje zainteresiranim dugotrajno nezaposlenim osobama pohađanje programa osposobljavanja ili usavršavanja za neko od traženih zanimanja, kako bi im se povećale šanse za zapošljavanje. Područna služba Zavoda za zapošljavanje Krapina u travnju je organizirala informativne sastanke za nezaposlene po svim ispostavama, a u ponedjeljak je započeo obrazovni program u kojeg je uključeno sedam nezaposlenih osoba. U tijeku su aktivnosti za obrazovanje za zaštitare, čuvare i još neka zanimanja za koja je iskazan interes.


1.lipnja 2007.
SAJAM ANTIKVITETA
- Od 16 do 21 sat danas će na varaždinskoj glavnoj gradskoj tržnici biti održan drugi Sajam antikviteta. Tako će ljubitelji rijetkih i neuobičajenih stvari, imati priliku pogledati što sve nude kolekcionari iz Zagreba, Donje Zeline, Čakovca, Virovitice, Letenya, Nagykanizse, Ludbrega, Ivanca, Ormoža, Varaždinskih Toplica i Varaždina. Prema najavi, na sajmu će se naći knjige, srebrni predmeti, filatelija, numizmatika, razglednice, odličja, namještaj, porculan, slike i slično.


1.lipnja 2007.
HAIKU DAN – DUBRAVKO IVANČAN
– Sinoćnjim otvorenjem izložbe akvarela Dragutina Kiša u Galeriji Grada Krapine U Galeriji započela je tradicionalna, deveta po redu manifestacija „Haiku dan Dubravko Ivančan“. Program se nastavlja danas od 18 sati, kada u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta učenici četvrtog razreda Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine organiziraju lutkarsku predstavu. Po njenom završetku se organizira susret s književnikom i skladateljem Franjom Hrgom, a sve će to biti uvod u proglašenje nagrađenih haiku radova pristiglih na natječaj za ovogodišnji recital te izložbu ilustracija nagrađenih radova akademske slikarice Mirjane Drempetić Hanžić Smolić.


1.lipnja 2007.
GRADONAČELNIK U VRTIĆU
- Kako bi im čestitao na još jednom velikom sportskom uspjehu mališane i tete dječjeg vrtića „Bajka“ iz Varaždina danas je posjetio gradonačelnik Ivan Čehok. Polaznici Bajke, naime, postali su pobjednicima VI.olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske koji je 26. svibnja održan u Rijeci. Na festivalu je sudjelovalo 15 vrtića s ukupno 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske.


1.lipnja 2007.
DAN GRADA SVETA NEDJELJA
- Grad Sveta Nedelja sutra će proslaviti svoj dan. U dječjem zabavnom programu pod šatorom na Trgu Ante Starčevića od 10 do 13 sati nastupit će dječji zborovi, KUD-ovi Sveta Nedelja i Kerestinec, Svetonedeljske mažoretkinje i Plesni klub Ballance, a u poslijepodnevnom programu od 18 sati brojni KUD-ovi, klape i grupe. Gost večeri je Edo Vujić


1.lipnja 2007.
GRADSKO VIJEĆE KRAPINE
- Za utorak je sazvana sjednica gradskog vijeća Krapine. Na dnevnom redu su financijska izvješća o radu tvrtki Krakom i Pekom za prošlu godinu te financijska izvješća Javne vatrogasne postrojbe Grada, dječjeg vrtića Gustav Krklec, Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice, DVD-a i udruga s područja Grada. Pred članovima krapinskog gradskog vijeća, među ostalim, je donošenje izmjene odluke socijalnoj skrbi.


1.lipnja 2007.
DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI
- Današnjim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi završava drugi ovogodišnji ciklus darivanja krvi na zabočkom području koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zabok. Dobrovoljni darivatelji krv mogu dati u Domu zdravlja u Bedekovčini do 11 sati te u Inkopu Poznanovec od 12 do 15 sati. U ovome tjednu akcijama se odazvalo 215 darivatelja, a 198 dalo je krv.Slijedeći ciklus dobrovoljnog darivanja krvi, kako je najavljeno, provest će se u kolovozu.


1.lipnja 2007.
IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA
- Od danas do nedjelje 3. lipnja u Glazbenoj školi u Varaždinu može se razgledati 1. Međužupanijska izložba maturalnih radova u području dizajna, pod nazivom IDIVA. Rad s mladeži u okviru obveznog srednjoškolskog obrazovanja, izvannastavnih aktivnosti u okviru klubova tehničke kulture i strukovnih sekcija, potaknuo je organizatore na pokretanje ovog projekta, kojim se želi motivirati ne samo mlade nego i njihove profesore, mentore i strukovne škole u osmišljavanje što kvalitetnijih i primjenjivih maturalnih radova. Na izložbi sudjeluju maturanti iz 15 škola od Osijeka, preko Duge Rese, Zagreba, Splita, Zaboka, Zadra, Čakovca, Rijeke, Vinkovaca, Virovitice, Županje i Lepoglave do Varaždina.


1.lipnja 2007.
KONCERT PAULINE PULJEK NA TRŠKOM VRHU
– Sutra se u crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu s početkom u 19,00 sati, održava koncert iz ciklusa Diplomski koncerti nadarenih glazbenika. Koncert će održati mlada gitaristica Paulina Puljek iz Krapine, koja je srednju glazbenu školu završila u Varaždinu u klasi profesora Darka Rušeca. Završila je i studij gitare na William Carey University, u SAD-u, a na jesen nastavlja svoje školovanje na postdiplomskom studiju na sveučilištu North Carolina. Nositeljica je brojnih nagrada na natjecanjima, a za vrijeme studija na William Carey University primila je priznanje Thomson Scholarship Award za izvođenje i za umjetničko dostignuće.


1.lipnja 2007.
DRŽAVNA SMOTRA PUHAČKIH ORKESTARA
– Gradski puhački orkestar Zabok, Puhački orkestar DVD-a Špičkovina i Puhački orkestar Marija Bistrica predstavnici su Krapinsko-zagorske županije na Državnoj smotri puhačkih orkestara. Smotra se održava sutra i u nedjelju u Novom Vinodolskom, a u revijalnom i natjecateljskom programu sudjeluje tridesetak najboljih orkestara iz svih Županija.


1.lipnja 2007.
III.OBRTNIČKI SAJAM
- U Moslavačkoj ulici u Ivanić Gradu sutra će se održati III. Obrtnički sajam na kojem se predstavljaju tradicijski i umjetnički obrtnici Ivanić Grada. Otvorenje je u 10 sati.


1.lipnja 2007.
40. VOZOČAŠĆE NA TRŠKOM VRHU
- Ove se nedjelje na Trškom vrhu kraj Krapine održava jubilarno 40. vozočašće Majci Božjoj Jeruzalemskoj. Misno slavlje koje započinje u 11,00 sati sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon svete mise održat će se tradicionalni blagoslov vozača i vozila.


1.lipnja 2007.
LUDA LJUBAV
- U Foto galeriji Lang u Samoboru, ove će nedjelje u 12 sati biti otvorena izložba fotografija Gorana Trbuljaka pod nazivom «Luda ljubav». Izložba će se moći razgledati subotom i nedjeljom od 11 do 13 i od 16 do 19 sati.


1.lipnja 2007.
KONCERT UMIROVLJENIKA
- U subotu, 2.lipnja od 20 sati u dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko održat će koncert članovi tamošnje Udruge umirovljenika.


1.lipnja 2007.
ZAPREŠIĆKA REVIJA ĐAKA I STUDENATA GLAZBE
- U maloj dvorani zaprešićkog Pučkog otvorenog učilišta sutra od 19,30 sati koncertom u sklopu ciklusa «Zaprešićka revija đaka i studenata glazbe» predstavit će se izvođači na oboi.


1.lipnja 2007.
8. SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA I VOKALNIH SASTAVA
- U nedjelju, 3. lipnja u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić održat će se 8. susret pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Zagrebačke županije. Početak je u 19 sati.


1.lipnja 2007.
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA «HRVATSKO ZAGORJE U DOMOVINSKOM RATU»
- Idući utorak, 05. lipnja u dvorani zabočke Elektre s početkom u 19 sati, otvara se izložba fotografija pod nazivom Hrvatsko zagorje u Domovinskom ratu. Izložba sadrži tristotinjak fotografija nastalih u razdoblju od 1990. do 1996. godine koje donose svjedočanstva postrojbi s područja naše Županije, a uvod je i dio građe za buduću monografiju. Izložbu organizira Odbor za izradu monografije Hrvatsko zagorje u Domovinskom ratu, u suradnji s Županijskim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.


1.lipnja 2007.
ZELINSKA BICIKLIJADA
- Ove nedjelje, 3. lipnja u organizaciji kluba «Sic», Grada Sveti Ivan Zelina i tamošnje Turističke zajednice održat će se Zelinska biciklijada. Start je u 9 sati.


1.lipnja 2007.
TESTIRANJE BRDSKOG BICIKLA
- U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš Samobor u Otruševcu ovog će se vikenda održati dvadeset četiri satni test brdskog bicikla “TREK 8900”. Testiranje će početi u subotu u 14 sati, a trajat će do nedjelje do 14 sati. Na biciklu će se izmijeniti 12 vozača, a staza kojom će voziti je duga oko 6 kilometara. Taj test poslužit će tek kao uvod za trku koja će se održati tjedan dana kasnije, 9. i 10. lipnja. 14. godinu za redom održat će se cross – country Samobor - utrka za kup Hrvatske u brdskom biciklizmu. Prošle godine je na XC-u bilo 180 vozača, a ove se godine očekuje barem toliko.


 VIJESTI RADIJA KAJ - arhiva vijesti - lipanj 2007.