Skip to content

100 % zagorsko 2019. – 9. put u Zagrebu

Posted in Sto posto zagorsko

Krapinsko-zagorska županija u petak 20. i subotu 21. rujna 2019. godine, organizira u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, jubilarnu, desetu po redu, manifestaciju „100% zagorsko“. Manifestacija je prodajno – izložbenog karaktera, s ciljem promoviranja Hrvatskog zagorja kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Ove godine na manifestaciji sudjeluju 104 izlagača koji na Trgu bana Jelačića predstavljaju poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Tijekom dva dana, na središnjem zagrebačkom trgu, u petak od 8 do 22 sata, a u subotu od 8 do 20 sati, posjetitelje očekuje bogat kulturno – umjetnički program, uz tristotinjak izvođača i animatora.

Svečanosti otvorenja manifestacije, u petak 20. rujna 2019. godine prisustvovali su potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, izaslanik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, državni tajnik Mario Antonić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborski zastupnici, potpredsjednik HOK-a i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, gradonačelnici i načelnici zagorskih gradova i općina…
Okupljene uzvanike i posjetitelje, na prigodnoj svečanosti otvorenja manifestacije pozdravili su Željko Kolar, župan i Vlasta Hubicki, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije, Mario Antonić držani tajnik i izaslanik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, koji je, ujedno, manifestaciju i otvorio.
Domaćini i uzvanici su zajedno obišli štandove Zozoly, s licitarskim srcima, Micak, s ponudom vina, OPG Šćuric, s ponudom zagorske purice, Kogutex, s ponudom zagorskih mlinaca, OPG Mladena Cesarca, s ponudom bučina ulja, Lamot, s ponudom sira, OPG Josipa Kroga s ponudom meda, Tri užitka, uz degustaciju štrukli, Borošaka, s ponudom suhomesnatih proizvoda, ZMH Horvat, s ponudom štrukli, Udrugu Gotali…

Press
Manifestaciju su 18. rujna 2019. godine, na konferenciji za medije, na Trgu bana Jelačića, najavili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading