Skip to content

100% Zagorsko 2022. – 12. put u Zagrebu

Posted in Sto posto zagorsko

ZAGREB – Manifestacija Krapinsko-zagorske županije „100% Zagorsko“, 23. po redu, a 12. po redu u gradu Zagrebu, održana je u petak 14. i subotu 15. listopada 2022. godine, na prostoru Europskog trga. Okupila je 38 izlagača iz Krapinsko-zagorske županije, koji su svojim proizvodima promovirali Hrvatsko zagorje kao poželjnu turističku destinaciju, bogate kulturne baštine i gastronomske ponude. Na Europskom trgu mogli su se probati i kupiti gastro-enološki specijaliteti Krapinsko-zagorske županije, upoznati se s tradicijskom proizvodnjom, ali i saznati više o bogatoj turističkoj ponudi. Hrvatsko zagorje ima što ponuditi, potvrdio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

– Zagreb i Hrvatsko zagorje su kao prst i nokat, Zagorje nam je u srcu, kazao je Klisović. Manifestaciju „100% Zagorsko“ uz brojne Zagrepčane, ali i turiste iz cijelog svijeta obišao je i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je pritom naglasio kako izloženi proizvodi imaju neupitnu kvalitetu.

– Ono što me najviše veseli, kao profesora na fakultetu, je brendiranje i jačanje vizualnog identiteta jer su to proizvodi s etiketama i markicama, naglasio je Hajdaš Dončić. Sudionike manifestacije obišao je i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, koji je tom prigodom pozvao sve sugrađane da posjete Europski trg i nabave domaće proizvode izravno od proizvođača.

– Trend je svugdje pa tako i u Hrvatskoj, da potrošači što bliže dođu proizvođačima bez posrednika i od njih kupuju domaće, kvalitetne prehrambene proizvode, istaknuo je gradonačelnik Tomašević. Manifestacija „100% Zagorsko“ održana je po 13. put, a Zagreb je domaćin bio 12. godinu.

– OPG-ovi su izložili proizvode koji su, uglavnom, pobjednici na nacionalnim manifestacijama, a s druge strane, djelatnici Turističke zajednice predstavili su ono što ovo područje nudi novo u turističkoj ponudi, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Više o manifestaciji 100% zagorsko pročitajte ovdje

loading