Skip to content

100% zagorsko 2010. u Bedekovčini, prvi put predstavljeni proizvodi Hrvatskog zagorja

Posted in Sto posto zagorsko

untitledPod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, uspješno je održana Prva sajamska izložba „Proizvodi Hrvatskog zagorja“, a koja se održavala 5. i 6. studenog u sportskoj dvorani u Bedekovčini. Otvarajući izložbu, izaslanik predsjednika Republike Hrvatskih, krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončić, istaknuo je kako je izložba ovog tipa, a koja je ujedno i prodajnog karaktera, smjer kojim će se i nadalje razvijati zagorska poljoprivreda.

Spoj turizma, zdrave i domaće hrane, tradicije kojom Zagorje obiluje zadužuje nas da nemamo pravo na ništa drugo nego uspjeh. „Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti i da radimo dobro, uspješno i da će se rezultati našeg rada prepoznati kroz još jači razvoj Krapinsko-zagorske županije“ – istaknuo je izaslanik predsjednika, župan Siniša Hajdaš Dončić, otvarajući sajamsku izložbu. Na izložbi je sudjelovalo 60 izlagača koji su prezentirali svoje poljoprivredne proizvode iz konvencionalnog, integriranog i ekološkog uzgoja. U sklopu sajma održano je 9. ocjenjivanje i izložba meda KZŽ, 1. izložba voća i voćnih prerađevina i 3. izložba cvijeća, povrća i prerađevina od povrća. Svoje proizvode predstavili su sirari KZŽ i proizvođači suvenira.

Održan je i izbor za najuzorniju seosku ženu Krapinsko-zagorske županije. U sklopu sajma održano je niz predavanja o aktualnim temama u poljoprivredi. Cilj manifestacije bio je ujediniti u jednu manifestaciju prodajno-izložbenog karaktera sve dosadašnje izložbe i sajmove koji su se održavali u Krapinsko-zagorskoj županiji.untitled

loading