Skip to content

100% zagorsko u Rijeci 2016

Posted in Sto posto zagorsko

imageKrapinsko-zagorska županija u dvodnevni posjet gradu Rijeci dolazi u petak 26. kolovoza 2016. godine s velikim projektom „100% zagorsko“, predstavljanjem ponude zagorskih poljoprivrednih i drugih proizvoda, turističke ponude i svega najboljeg što ima Zagorje – Bajka na dlanu. Na samom početku, u petak 26. u Dječjem vrtiću, u Pulskoj ulici 19, tradicijske drvene igračke i prigodnu predstavu najmlađima darivao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavlja se hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila,  upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

Do sada je projektom obuhvaćeno 59 vrtića širom Hrvatske, a projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave na svom području. Podjelu drvenih igračaka u Rijeci omogućila je Krapinsko-zagorska županija.

Inače,  okusima i mirisom Hrvatskog zagorja danas i sutra bit će ispunjen riječki Korzo. Naime, u Rijeci se, 3. godinu za redom održava manifestacija Krapinsko-zagorske županije „100% zagorsko“, koja će zagorsku bajku i ove godine preslikati na riječki Korzo. 50-ak izlagača Riječane i njihove goste upoznat će s bogatom ponudom i turističkim kapacitetima Krapinsko-zagorske županije, a bit će organizirane i cjelodnevne animacije za posjetitelje s naglaskom na tradiciju ovoga podneblja. U sklopu manifestacije bit će održan i susret gospodarstvenika Primorsko-goranske i Krapinsko
-zagorske županije.imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Najava manifestacije:
RIJEKA – Prodajno-izložbena i turistička manifestacija Krapinsko zagorske županije „ 100% ZAGORSKO“,treću godinu za redom održat će se na riječkom Korzu ovog petka i subote, 26. i 27. kolovoza, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Informativnom centru Grada Rijeke. Proizvode i usluge predstavit će 47 zagorskih izlagača te je pripremljen bogat kulturno-umjetnički program sa 58 sudionika koji će kroz animacijske grupe zabavljati Riječane i njihove goste. Ova manifestacija primjer je izuzetno dobro osmišljenog predstavljanja svoje regije i svih njenih prednosti, istaknuo je zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović. To  potvrđuje i porast dolazaka Riječana i Primoraca u Hrvatsko zagorje, njih više od 13 tisuća u prvih sedam mjeseci ove godine, rekao je župan krapinsko zagorski Željko Kolar naglasivši kako je ova manifestacija značajna i za gospodarstvenike obiju regija koji u neposrednom kontaktu bolje razmjenjuju poslove i iskustva. Program manifestacije „100% ZAGORSKO“  počinje ovog petka, 26. kolovoza u Dječjem vrtiću Rijeka na Kantridi dodjelom tradicijskih drvenih igračaka „Dajmo djeci korijene i krila“ zagrebačkog Etnografskog muzeja i radija Kaj, nastavlja se susretom gospodarstvenika.nakon čega slijedi prezentacija na riječkom Korzu. Bit će to prilika za degustaciju brojnih zagorskih proizvoda, među kojima su svakako „purica s mlincima“ i 2.500 zagorskih štrukli, zaključila je  voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko zagorske županije Ksenija Tomić.

imageimageimageimage

loading