Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.06.2017.

Posted in Vijesti

GUBAŠEVO – Vježba Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije održava se danas, 14. lipnja 2017. godine na pristupnoj cesti prema „Krapinsko-zagorskom aerodromu“, u Gubaševu, kraj Zaboka. Tema vježbe je nalet autobusa na vozilo, a scenarij vježbe predviđa oko 40 ozlijeđenih osoba, koje glume učenici Srednje škole Pregrada. Osim oko 70 djelatnika Zavoda za hitnu medicinu, vježbi prisustvuju timovi sanitetskog prijevoza županijskog Doma zdravlja, Crvenog križa i Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gubaševo.

ČAKOVEC- U čakovečkoj Gradskoj vijećnici danas je predstavljen program ovogodišnjeg izdanja manifestacije Ljeto u Gradu Zrinskih. Organizatori Robert Lisjak iz tvrtke Dvije lije i predsjednik Udruge „Pokret plus“ Emil Marciuš su najavili da sve posjetitelje Čakovca od 23. lipnja do 8. srpnja očekuje šest koncerata, pet kazališnih predstava i jedna cabaret predstava. Svi programi će se odvijati u atriju Starog grada Zrinskih i atriju SOHO bar-a u Čakovcu. U programu su također i filmske radionice, slušaonice i druga zanimljiva događanja, a ulaz na sve programe je besplatan.

ZAGREB –  Kroz 15 godina bit će obnovljeni svi zagrebački mostovi. Najavio je to pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić rekavši kako je IGH do sada pregledao Domovinski i Jadranski mosta, a uskoro će biti pregledati Most mladosti, Most slobode i Podsusedski most. Za sada je sigurno da će prvi u sanaciju Domovinski most na kojem su se pojavile prve degradacije i oštećenja koje treba sanirati. Uz to, ove godine nastavlja se započeta sanacija Podsusedskog mosta, a u tijeku je i postupak javne nabave za odabir izvođača radova. Za Most slobode je u tijeku izrada projekta nakon čega će se znati i trošak sanacije. Sam projekt je vrijedan 94.000 kuna i biti će plaćen iz proračuna Grada Zagreba za što su osigurana sredstva u ovogodišnjem proračunu.

ZAGREB – Bazenski kompleks Svetice najbolje je arhitektonsko rješenje u prošloj godini po mišljenju Udruženja hrvatskih arhitekata te su arhitekti kompleksa Vjera Bakić i Matthias Kulstrunk nagrađeni nagradom “Viktor Kovačić”. Na natječaj udruženja arhitekata prijavljeno je ukupno 78 autorskih radova, od kojih najviše obiteljskih kuća i javnih zgrada. Svi ti radovi mogu se vidjeti na godišnjoj izložbi koja je odraz stanja u hrvatskoj arhitekturi. Izložba je otvorena u Tunelu Grić.

VARAŽDIN – Prijedlog proračuna grada za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu. objavljen je na službenim web stranicama Grada Varaždina i stavljen na internetsko savjetovanje s javnošću. Savjetovanje s javnošću trajat će do 19. lipnja.  Upravo 19. lipnja održat će se, kako je najavljeno i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Varaždina.

KOPRIVNICA – U Koprivnici je provedena anketa putem koje su se građani mogli izjasniti da li podržavaju izgradnju vanjskog dijela bazenskog kompleksa. Sudjelovalo je ukupno 1080 građana a gotovo devedeset posto izjasnilo se da je za izgradnju prve faze vanjskog dijela bazenskog kompleksa. Izgradnja vanjskog dijela bazenskog kompleksa u Koprivnici  uključuje rekreacijski bazen površine137 četvornih metara, mali dječji bazen površine 28 četvornih metara te zasebno vodeno igralište na 154 četvorna metra s dvadesetak raznih vodenih elemenata namijenjenih za igru i zabavu najmlađih.

ČAKOVEC – Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA danas u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje organizira predstavljanje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike u sklopu projekta B Light. Naime, poduzetnici u hrvatsko-mađarskom pograničnom području će po prvi puta, putem projekta B Light, imati priliku postati izravni korisnici bespovratnih sredstva za sufinanciranje zajedničkih projekata s partnerskim poduzećima iz Mađarske. Predstavljanje započinje u 10,00 sati.

ZAGREB – Izložba vina Zagrebačke županije, 14. po redu, održat će se u srijedu, 14. lipnja 2017. godine u prostoru zagrebačkog ljetnog kina „Gradec“ na Trg Katarine Zrinske. Početak je u 19,00 sati, a otvorenju izložbe će  prisustvovati župan Stjepan Kožić.

loading