Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 27.06.2018.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Danas potpisan ugovor o početku radova na rekonstrukciji potkrovlja zgrade 22B, u okviru projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije, kruna je dosadašnjeg rada i potvrda velikog interesa inkubacijskih tvrtki za rad u Međimurju. Ugovor s izvođačem radova, vrijedan 3 milijuna kuna, potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Uređenjem potkrovlja zgrade za 10 mjeseci međimurski TIC dobiti će 400, a u konačnici, kroz sljedeće faze radova, ukupno 1000 četvornih metara kvalitetnog uredskog prostora. Inkubacijske tvrtke Tehnološko- inovacijskog centra Međimurja, njih 43, danas čine 1,43% međimurskog gospodarstva, a u budućnosti i do 2% što je bitan zaokret prema IT sektoru, ističe župan Matija Posavec.

KRAPINA – Kako bi osigurala vlastitu komponentu za provedbu projekata financiranih sredstvima EU, Krapinsko-zagorska županija se u srijedu, 27. lipnja 2018. godine odlukom Županijske skupštine kreditno se  zadužila za 22 milijuna kuna. To će omogućiti izgradnju županijskog Poslovno-tehnološkog inkubatora, energetsku obnovu objekata osnovnih škola u Đurmancu, Humu na Suti, Pregradi i Zaboku te uređenje i opremanje ambulanti Doma zdravlja. Zato što imamo velik broj dobrih projekata, moramo se zadužiti i na neki smo način zbog toga kažnjeni, rekao je župan Željko Kolar, dodavši da ima prijedloga, kako bi država pomogla u takvim situacijama, da vrati PDV. S obzirom da Krapinsko-zagorska županija, uz Varaždinsku, ima projekata kao nijedna, ne pronađe li se drugačije rješenje, župan Kolar je izrazio bojazan da će se u jednom trenutku  morati odustati od projekata, što drži nedopustivim i zbog toga će se na skorašnjem sastanku s premijerom Plenkovićem i članovima Vlade u Varaždinu potražiti rješenje za ovaj problem. Županijski vijećnici su slijedom toga dopunili Strategiju razvoja s četiri nova projekta, dogradnjom SB Krapinske Toplice, gradnjom vanjskih bazena SB Stubičke Toplice, Znanstveno edukacijsko – zabavnim centrom u dvorcu Stubički Golubovec i re-GENERATOROM – društveno-kulturnim centrom u Zaboku.

KRAPINA – U prvom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji, kao politički tajnik HDZ-a, boravio je u srijedu, 27. lipnja 2018. godine Lovro Kuščević, ministar uprave koji je sa  vodstvom Županijske organizacije HDZ-a, županijskim vijećnicima, gradonačelnicima i načelnicima razgovarao o projektima značajnim za Zagorje. – Dokaz da Vlada vodi brigu o Krapinsko-zagorskoj županiji je 1,5 milijardi kuna koliko se u ovom trenutku ulaže na ovo područje – ističe predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek. I sa ovotjedne sjednice Vlade stižu sredstva zagorskim gradovima i općinama, gdje će se sa oko 4 milijuna kuna financirati desetak vrtića, rekao je Lovro Kuščević, zadovoljan što je Krapinsko-zagorska županija  među razvijenima, zahvaljujući ponajprije jakom poduzetništvu i obrtništvu. – Ova Vlada sluša teren i probleme na terenu i zahvaljujući tim saznanjima u stanju smo kreirati takve politike koje će jamčiti taj  ravnomjeran regionalni razvoj – zaključio je Kuščević.

ZAGREB – Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srijedu, 27. lipnja u Gradskoj upravi je upriličio prijem za predstavnike hrvatske para taekwondo reprezentacije kako bi im čestitao na sjajnim rezultatima postignutim na 7. Europskom para taekwondo prvenstvu koje je sredinom lipnja održano u bugarskom Plovdivu. Zlatnu medalju osvojio je Leon Božo Škravan u kategoriji P33M-u30. Broncu su osvojili Biserka Sambol u kategiriji P20F-o30 te Domagoj Vujčić i Zdravko Krešić u kategoriji P20M-o30. U borbenim disciplinama nastupili su Edi Karadžić i Emanuela Palić. Emanuela se uspjela plasirati u borbu za medalju, no izgubila je borbu od aktualne nositeljice, prve na svjetskoj rang listi. Time se plasirala na 5.mjesto. Gradonačelnik je sportašima obećao i pomoć u pronalasku prostora za treniranje, budući da bi se prostor bivše tvornice vagona Janko Gredelj gdje trenutno treniraju – trebao rušiti.

ZAGREB – U cilju ispitivanja zainteresiranosti jedinica lokalne samouprave, Grad Zagreb  je uputio javni poziv za iskaz interesa o zajedničkom investicijskom ulaganju u gradnju reciklažnog dvorišta građevnog otpada, te postrojenja za obradu biootpada, na području udaljenom do najviše 30 kilometara od administrativnih granica Zagreba. Površina zemljišta  potrebna za gradnju reciklažnog dvorišta građevnog otpada trebala bi biti oko 30.000 m², a za gradnju postrojenja za obradu biootpada bi trebala biti oko 80.000 m². Interes za ovaj poziv jedinice lokane samouprave mogu dostaviti do 30. lipnja, a detaljne informacije su na mrežnim stranicama grada Zagreba.

POKUPSKO – Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u srijedu, 27. lipnja , delegacija Zagrebačke županije odala je počast poginulim braniteljima s područja Zagrebačke županije polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi, u općini Pokupsko.

KRAPINSKE TOPLICE –  Daniela Plašća, srednjoškolca iz Zlatara, koji je nakon što je 2015. godine doživio nesreću i povrijedio leđnu moždinu, ostao nepokretan, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice gdje je počeo s teorijskom i praktičnom obukom za novo robotsko odijelo, koje mu omogućuje da ponovno počne hodati, posjetio je danas župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Prema Danijelovim riječima, osjećaj kad ponovno stanete na svoje noge, ne može se riječima opisati, tako da se obitelj Plašć zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se skupe sredstva potrebna za nabavu odijela. Naime, za Danijela je organizirano nekoliko različitih akcija za kupnju spomenutog, izrazito skupog, robotskog odijela, a aktivnu podršku, uz financijsku, dala je i Krapinsko-zagorska županija. – Odijelo košta gotovo devedeset tisuća eura i prvo je takvo koje se koristi u Republici Hrvatskoj, a Danijel ga trenutno ima u najmu, no napravit ćemo sve što je potrebno da osiguramo preostala sredstva kako bi kroz godinu dana, do kad je u najmu, odijelo i trajno prešlo u Danijelovo vlasništvo, naglašava župan Željko Kolar.

ČAKOVEC – Danas potpisan ugovor o početku radova na rekonstrukciji potkrovlja zgrade 22B, u okviru projekta Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije, kruna je dosadašnjeg rada i potvrda velikog interesa inkubacijskih tvrtki za rad u Međimurju. Ugovor s izvođačem radova, vrijedan 3 milijuna kuna, potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Uređenjem potkrovlja zgrade za 10 mjeseci međimurski TIC dobiti će 400, a u konačnici, kroz sljedeće faze radova, ukupno 1000 četvornih metara kvalitetnog uredskog prostora. Inkubacijske tvrtke Tehnološko- inovacijskog centra Međimurja, njih 43, danas čine 1,43% međimurskog gospodarstva, a u budućnosti i do 2% što je bitan zaokret prema IT sektoru, ističe župan Matija Posavec.

KOPRIVNICA – Provedena su prva ispitivanja kakvoće vode na kupalištima Podravine i Prigorja, odnosno na jezerima Šoderica, Čingi Lingi i Gabajeva Greda. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, mikrobiološkim ispitivanjima je utvrđeno kako su vode u jezerima izvrsne kakvoće i sigurne za kupanje. Iduća ispitivanja u planu su u srpnju i kolovozu.

VARAŽDIN – U povodu 120 godina automobilističke kulture u Hrvatskoj,  u Gradskom muzeju Varaždin večeras, 27. lipnja 2018. godine, bit će otvorena izložba Muzeja automobila Ferdinand Budicki pod nazivom Bešte, ljudi – ide auto. Izložba se sastoji od stotinjak  rijetko ili nikad dosad javno prikazivanih fotografija, koje opisuju povijest automobilizma u Hrvatskoj. Otvorenje izložbe je u 19,00 sati biti otvorena u varaždinskoj palači Herzer, a ona ostaje otvorena do 10. kolovoza.

ZAGREB –  Očitavanje plinskih brojila traje do 15. srpnja, radnim danom i subotom od 8,00 do 20,00 sati. Očitači su građanima dužni pokazati svoju službenu iskaznicu prilikom ulaska u objekt gdje se nalazi mjerno mjesto. Detaljne informacije mogu se naći na stranici Zagrebačkog holdinga

loading