Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 03.09.2019.

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Prva ispostava HAMAG BICRA, u sklopu projekta BOND odnosno Razvoj mreže potpornih institucija koji je u potpunosti financiran EU sredstvima, otvorena je danas, 03. rujna 2019. godine, u Tehnološko- inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu. Sutra će takva ispostava biti otvorena u Antunovcu, a trebala bi je dobiti svaka županija, najavio je predsjednik Uprave HAMAG- BICRA-a Vjeran Vrbanec rekavši kako će tako, u sinergiji s razvojnim agencijama i sličnim institucijama, čitav spektar usluga, namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima, biti dostupan na lokalnoj adresi. Punu podršku ovom i svakom projektu decentralizacije daje Međimurska županija, koja je za rad ispostave HAMAG-BICRO-a u Čakovcu ustupila vlastiti prostor, rekao je župan Matija Posavec. Po službenom otvorenju, poduzetnicima su predstavljene mogućnosti financiranja putem bespovratnih potpora, financijskih instrumenata te drugih EU projekata. Inače, moglo se čuti, međimurski poduzetnici su i dalje u samom vrhu najproduktivnijih poduzetnika, a jednako tako i u privlačenju sredstava iz fondova EU te državnih izvora. U posljednje dvije tri godine samo je doprinos gospodarstvu poduzetnika, HAMAG-BICRA i Ministarstva gospodarstva na razini 386,5 milijuna kuna.

ZAGREB – Najvažnija i javnosti najzanimljivija točka 26. sjednice Gradske skupštine, koja će biti održana sutra s početkom u 10 sati, je prijedlog zaključka Kluba lijevog bloka koji traže od gradonačelnika Milana Bandić da podnese izvješće o realizaciji projekta “Grad u Gradu”, tzv. “Zagrebački Manhattan“. Izvješće koje traže gradski zastupnici Lijevog bloka treba sadržavati detalje pristiglih ponuda, popis članova povjerenstva koje je razmatralo ponude za projekt Grad u gradu, plan aktivnosti realizacije projekta vrijednog preko 1,5 milijardi eura te načelni sporazum koji je gradonačelnik potpisao s potencijalnim investitorom tvrtkom Eagle Hills iz Dubaia. „Memorandum o razumijevanju između Grada i investitora iz Dubaija je objavljen na službenim mrežnim stranicama Gradske uprave i dostupan je na uvid svima“, naglasio je gradonačelnik Bandić ističući kako je s javnom objavom čekao pravi trenutak odnosno dan prije sjednice Gradske skupštine.

ZAGREB – Svečanom sjednicom Skupštine u Staroj gradskoj vijećnici, Zagrebački nogometni savez proslavio je 100 godina postojanja i djelovanja. Riječ je o jubileju kojim se mogu pohvaliti rijetki nogometni savezi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, naglasio je predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, Tomislav Svetina. „Zagreb je nakon Drugog svjetskog rata bio nositelj nogometa u Jugoslaviji, a danas je nositelj nogometa u Hrvatskoj“, kazao je Svetina. Stotu obljetnicu djelovanja ZNS-u su čestitali predsjednik Gradske skupštine, Drago Prgomet i gradonačelnik Milan Bandić.

KRAPINA – Dodjelu prigodnih nagrada učenicima osnovnih škola s područja Grada Krapine za postignute uspjehe na natjecanjima znanja u protekloj školskoj godini kao i njihovim mentorima upriličio, je u utorak, 3. rujna 2019. godine krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. Po sedmero uspješnih osnovaca iz Osnovnih škola Ljudevit Gaj i August Cesarec te četvero iz Osnovne glazbene škole primilo je novčane nagrade, a 15 mentora prigodne poklon bonove, a kako ističe gradonačelnik Gregurović u gradu su ponosni na sve uspjehe svojih mladih sugrađana i bili bi sretni kad bi ovu stavku u proračunu iz godine u godinu trebali povećavati.

ZAGREB – Raspisan je javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba u Bukovcu Gornjem, površine površine 471 četvorni metar. Zemljište se nalazi na površinama namijenjenim za „stambenu namjenu“. Početni iznos kupoprodajne cijene je 387.000 kuna. Rok za podnošenje ponuda je do 5. rujna u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Odjelu za pravne poslove.

BJELOVAR – Čak 25% proračuna, Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže u obrazovanje te je po tome druga u Hrvatskoj, istaknuo je župan Damir Bajs na radnom sastanku s ravnateljima osnovnih i srednjih škola kojima je Bjelovarsko-bilogorska županija osnivač. U projektu obnove, Bjelovarsko-bilogorska županija ima 44 školska objekta čija će vrijednost u konačnici iznositi 160 milijuna kuna. Među ostalim, u tijeku je dogradnja Osnovne škole u Velikom Trojstvu te projekt gradnje nove Glazbene škole u Bjelovaru i projekti dovršetka školsko-sportskih dvorana u Hercegovcu i Velikoj Pisanici.

ZAPREŠIĆ – Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je ovog utorka, 3. rujna 2019. godine radove u sklopu provedbe projekta „Energetska obnova zgrade Doma zdravlja Zagrebačke županije – Ispostava Zaprešić. – Nakon završene energetske obnove ispostava u Vrbovcu i Jastrebarskom, započeli su radovi na energetskoj obnovi zaprešićkog Doma zdravlja, a čime dobivamo kvalitetnije uvjete za rad liječnika i pružanje usluga pacijentima. Očekivano je smanjene potrošnje energenata za gotovo 60%, a emisije CO2 za gotovo 80% – istaknuo je župan Kožić. Ukupna vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna pri čemu je 2,4 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 2,3 milijuna kuna osigurala je Zagrebačka županija. Radovi na energetskoj obnovi zaprešićkog Doma zdravlja trebali bi biti gotovi u srpnju 2020. godine, a u pripremi su i projekti energetske obnove ispostava u Samoboru, Ivanić Gradu i Velikoj Gorici.  Ukupna vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna pri čemu je 2,4 milijuna kuna osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostalih 2,3 milijuna kuna osigurala je Zagrebačka županija.

VARAŽDIN – Uskoro završavaju radovi na sportskoj dvorani VI. Osnovne  škole u Varaždinu. Novoizgrađena dvorana je dvodijelna tako da će dva razreda istovremeno moći imati nastavu iz tjelesnog. Također, izgrađene su nove učionice i kabineti za STEM područja, proširena je i uređena blagovaonica i nova školska knjižnica, te novi kabineti za pedagoga, logopeda i psihologa. Grad Varaždin je za radove izdvojio 15 milijuna kuna koji su bili potrebni za nadogradnju.

KOPRIVNICA – Održan je radni sastanak na temu Aglomeracije Koprivnica kojem su uz predstavnike Koprivničkih voda i Grada Koprivnice nazočili i predstavnici općina u obuhvatu Aglomeracije. Predstavljene su bitne aktivnosti projekta te su predstavnici općina upoznati s financijskim obvezama sufinanciranja, a naglašeno je kako je Studija izvedivosti dobila sva potrebna pozitivna mišljenja u lipnju. Potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava Koprivničkih voda s ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda predviđeno je za listopad.

KRAPINA – Dodjelu prigodnih nagrada učenicima osnovnih škola s područja Grada Krapine za postignute uspjehe na natjecanjima znanja u protekloj školskoj godini kao i njihovim mentorima upriličit će, u utorak, 3. rujna 2019. godine krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović. Za 14 uspješnih osnovaca s područja grada pripremljene su novčane nagrade, te prigodni pokloni za njihove mentore.

loading