Skip to content

Adventska subota u Čakovcu u znaku humanitarnih akcija

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Božićne ukrase, na koje su ispisala svoje božićne želje, izradilo je četrdesetak djece koja dolaze iz socijalno osjetljivih obitelji i u subotu, 18. prosinca 2021. godine ukrasilo božićno drvce na Franjevačkom trgu u Čakovcu, a građani dobili priliku izabrati po jedan i razveseliti mališane ispunjenjem njihovih skromnih želja. U okviru humanitarne akcije naziva „Ukras ponesi, radost donesi!“, prve ukrase i želje preuzeli su čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i međimurski župan Matija Posavec, uz mnogobrojne građane velikog srca.
U Čakovcu je održana i prva utrka “Advent run”, također humanitarnog karaktera. U organizaciji Turističke zajednica Grada, Društva „Naša djeca“ Čakovec, Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca i Atletskog kluba Međimurje svi prisutni svojim su sudjelovanjem u utrci trčeći ili hodajući, pomogli akciju za mališane – „I ja bih na more“ te će sada neka djeca i po prvi puta u životu dobiti mogućost boraviti na moru.
Advent su i ove godine posjetili Moto Mrazovi iz udruge Free riders “Pikač” Čakovec koji su svojim motorima prošli centar grada i pritom darivali mališane.

loading