Skip to content

Akcija „JUMICAR“ za sigurnost mališana u prometu u Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti

KLANJEC – Preventivna akcija „JUMICAR“ održana je u utorak, 13. rujna 2022. godine, u Klanjcu, a u njoj će ove godine sudjelovati 970 učenika s područja Krapinsko-zagorske županije iz 30 osnovnih škola kojima je županija osnivač. Akcija se provodi od 2016. godine te je do sada sudjelovalo ukupno četiri tisuće učenika, a radi se o edukaciji o sigurnosti u cestovnom prometu za učenike drugih razreda osnovnih škola.

– Statistika pokazuje kako prevencija ima bitan učinak i zato to i dalje radimo, kako bismo zaštitili živote najmlađih, rekao je voditelj programa „JUMICAR“ Alan Alagić i dodao da je program zamišljen u dva dijela. Teorijski dio se provodi u školi, a praktični dio je odvija uživo s prometnim poligonom i drugim vježbama.

– U ovaj program smo ušli jer smatramo kako je sigurnost djece u prometu na prvom mjestu i svi učenici koji su prošli kroz taj program bit će bolje pripremljeni za prometne situacije nego djeca koja to nisu prošla, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je malim vozačima podijelio i simbolične vozačke diplome nakon uspješno završenog poligona.

loading