Skip to content

Svečani koncert kajkavskih popevki U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Turizam bez granica na Radiju Kaj – iz Hrvatskog zagorja i Međimurja

Apel darivateljima – varaždinskoj Općoj bolnici nedostaje krvi

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Općoj bolnici Varaždin nedostaju zalihe krvi, a situacija je posebice kritična s 0 i A negativnom krvnom grupom, izjavila je u četvrtak, 03. veljače 2022. godine voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin Gordana Jaklin te pozvala građane da daruju krv. Nakon poziva upućenog u srijedu, dosta se dobrovoljnih darivatelja odazvalo, no krvi još uvijek nedostaje, istaknula je Jaklin.

Varaždinskoj bolnici trenutno najviše nedostaju zalihe krvi krvnih grupa A pozitivna, 0 pozitivna, A negativna i 0 negativna, a smanjene su i zalihe B negativne krvi. Darivatelji na varaždinsku transfuziju mogu doći srijedom i četvrtkom od 7,30 do 13,00 sati, a ostalih dana od 7,30 do 10,00 sati, a u petak će se raditi do 13,00 sati. Darivateljima krvi u varaždinskoj bolnici nije potrebna covid potvrda za ulazak na Odjel za transfuziju, jer prolaze trijažu i mjerenje temperature.

loading