Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 18-20.12.2015.

Posted in Vijesti

KLANJEC – Gradski božićno-novogodišnji koncert održan je ove subote, 19. prosinca 2015. godine s početkom u 19,00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Mihanovića Klanjec.  Organizatori koncerta su i ove godine Grad Klanjec, Kulturno-umjetničko društvo “Antun Mihanović” u suradnji s Kulturnim centrom, a posjetitellima je predstavljen bogat glazbeni program.  Na ovogodišnjem koncertu nastupile du sve sekcije KUD-a “Antun Mihanović” (dječji folklor, folklorna i tamburaška sekcija, folklorna pjevačka skupina i dvorski plesovi), Mješoviti pjevački zborovi KUD-a “Kumrovec” i KUD-a “Naša lipa” Tuhelj, Puhački orkestar “Lipa” Tuhelj te solisti Lucija Jelušić, Ambrozije Puškarić, Igor Siročić i Branko Greblički Ventek.  Čestitku građanima Klanjca uputili su klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.      Program je izvrsno vodila Snježana Ricijaš, a ozvučenje i rasvjetu odradili su djelatnici Radija Kaj.               

ZAGREB – Ljepotama vodeće europske destinacije, u programu Adventa u Zagrebu, svoju Bajku na dlanu, pjesmom i plesom, poklonili su Zagrepčanima i gostima Zagreba, Krapinsko-zagorska županija i Radio Kaj.  U petak, 18.12.2015., od 17 do 20 sati, uz glazbenike su bili vodeći ljudi Zagreba – gradonačelnik Milan Bandić i Zagorja – župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, te monsinjor Zlatko Koren, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke. img_3971.jpegNa glavnoj pozornici, na Trgu bana Josipa Jelačića, pjevali su Josipa Lončar, Tihomir Kožina, Črleni lajbeki, Ivan Benc, Irena Grden, Božo Pustajec, Asambl Zabok, KUD Pregrada, Puhački orkestar Mrzlo Polje… img_3962.jpegProgram su vodili popularni dvojac Radija Kaj Gordana Tepuš i Ivan Benc, a izravno u program Radija Kaj javljala se Vlasta Stamičar.   PREGRADA – Božićnim sajmom na Trgu Gospe Kunagorske Pregrada od danas ulazi u završnicu manifestacije “Božić u Pregradi”.  Na sajmu udruge i OPG-i izlažu rukotvorine, licitare, suvenire i slike, te proizvode korisne za nadolazeće blagdanske dane.  Sajam je obišao gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je tom prigodom svima uputio čestitku povodom blagdana. Narednih dana Pregrada će biti u znaku božićnih koncerata, priredbi za najmlađe, polnoćki, a sve će završiti vatrometom na zidinama Kostelgrada.

BJELOVAR – Radionice za izradu SWOT analiza s ključnim dionicima na regionalnoj i lokalnoj razini danas se održavaju u Bjelovaru, za područje Grada Zagreba, Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. imageSvrha radionice je uz pomoć SWOT metodologije raspraviti i utvrditi razvojne probleme i potrebe nakon pripremljene osnovne analize koja je kvantitativne prirode. imageimageU radnim skupinama tematski će se raspravljati o vlastitim razvojnim snagama i slabostima te vanjski uvjetovanim prilikama u područjima gospodarstva, društva, prostora i okoliša, te razvojnog upravljanja.

ZAGREB – Socijalna slika Grada Zagreba izrađuje se već petnaestu godinu za redom u cilju praćenja socijalnih indikatora i pokazatelja kvalitete života građana grada Zagreba. Izrađuje ju Socijalno vijeće Grada Zagreba uz koordinaciju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Socijalne slike svake godine prezentiraju se stručnoj i široj javnosti, što izaziva veliki interes te ukazuje na potrebu dijaloga između državnog i civilnog sektora kao i među različitim resorima koji čine područje socijalne politike. Na ovogodišnju prezentaciju, koja se održava danas u Europskom domu Zagreb pozvani su predstavnici državnih i gradskih upravnih tijela, stručnih i znanstvenih institucija te organizacija civilnog društva.

VARAŽDIN – U ponedjeljak, 21. prosinca održat će se sjednica varaždinskog gradskog vijeća.  Za sjednicu je najavljen obiman dnevni red, a svakako će posebno zanimljiva biti rasprava vezana uz donošenje gradskog proračuna. Bitne točke dnevnog reda predstojeće sjednice, te stavove sadržane u prijedlozima za sjednicu vijeća, danas će na susretu s novinarima u salonu gradske vijećnice u Varaždinu pojasniti gradonačelnik Goran Habuš.  Susretu će prisustvovati i predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet te pročelnici gradskih upravnih odjela.

KOPRIVNICA – Promocija poduzetništva, poticanje na pokretanje vlastitog posla te inovativne ideje i projekti obilježile su drugo izdanje dvodnevnog IDEA BOOTCAMP-a koji je u Koprivnici okupio 15-ak sudionika.. U sklopu radionice održana je i završna konferencija programa START UP KOPRIVNICA, a sudionici su slušali prezentacije uspješnih i višestruko nagrađivanih hrvatskih projekata prepoznatih u svjetskim okvirima. Najboljim projektom dvodnevnog IDEA BOOTCAMPA proglašen je KAIZEN, koji nudi uslugu digitalnog marketinga odnosno promocije malih i srednjih poduzetnika na društvenim mrežama. Projekt su osmislili Tatjana Matić, učenica trećeg razreda koprivničke gimnazije te Kristijan Garić, student Pravnog fakulteta.

ZAGREB – Početnom konferencijom u Zagrebačkoj županiji je predstavljen projekt „Prsten potpore“. Projektom se osigurava stručna pomoć za 80 učenika s teškoćama u razvoju putem angažiranih 70 stručno osposobljenih pomoćnika u nastavi u 28 škola Zagrebačke županije od čega su 23 osnovne i pet srednjih škola. Tako se prvenstveno omogućuje socijalna uključenost i integracija učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projekt Prsten potpore se u 90 postotnom iznosu sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.

ČAKOVEC – Zahvaljujući udruzi “Veliko srce malom srcu”, u Županijskoj bolnici Čakovec sutra će se s početkom u 10,00 sati održati donacijsko druženje. Radi se o akciji darivanja djece od strane roditelja, udruge i ostalih donatora, nakon čega slijedi i zajedničko kićenje božićne jelke u holu Odjela za pedijatriju. Udruga “Veliko srce malom srcu” okuplja liječnike, medicinsko osoblje te roditelje djece rođene sa srčanim greškama i ostalim srčanim bolestima, a diljem Hrvatske je do sada provela niz humanitarnih akcija. Danas međimurska podružnica broji 23 obitelji sa tog područja.

loading