Skip to content

Bučograd 2019.

Posted in Bučograd

Predstavljanjem Krapinsko-zagorske županije danas, u subotu 31. kolovoza 2019. godine, u atriju Županijske palače u Varaždinu završio je program ovogodišnjeg Bučograda, manifestacije koju je organizirala Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. S radošću smo prihvatili poziv naših domaćina da svoju ponudu, prije svega onu turističku, predstavimo gostima Bučograda, naglasio je župan Krapinsko- zagorske županije Željko Kolar. Osim toga predstavili smo i svoje proizvode koji imaju europsku i nacionalnu zaštitu, kao i baštinu na koju smo osobito ponosni, licitarska srca i drvene igračke koje se nalaze na UNESCO-voj reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine, a tu su i svi šampioni županijskih izložbi počevši od vina do odličnih zalogaja, kao i sjajni glazbeni izvođači sopranistica Josipa Lončar i usnoharmonikaš Tomislav Goluban, dodao je župan Željko Kolar.

Svakako valja podsjetiti kako je ovogodišnji Bučograd, turističko-gospodarska manifestacija Varaždinske županije, održan od petka 23. do subote 31. kolovoza 2019. godine, u atriju Županijske palače u Varaždinu. U sklopu ovogodišnje manifestacije, bogatim programom, folklorom, glazbom, narodnim nošnjama i sjajnom gastronomskom ponudom predstavile su se općine Jalžabet, Beretinec, Petrijanec, Sveti Ilija, Vidovec i Breznički Hum, a upravo predstavljanjem Grada Čakovca i Krapinsko-zagorske županije ova manifestacija je poprimila karakter regionalne manifestacije. Sve to daje poticaj daljnjim iskoracima kojima bi ova manifestacija trebala poprimiti međunarodni karakter pa je za očekivati kako će se u skorije vrijeme ovdje predstavljati i države članice Saveza Alpe Adria, odnosno Slovenci, Mađari i Austrijanci, najavio je varaždinski župan Radimir Čačić.

Od petka 23. do subote 31. kolovoza 2019. godine, u atriju Županijske palače u Varaždinu, održava se turističko-gospodarska manifestacija Varaždinske županije Bučograd. Predstavljaju se s bogatim programom općine Jalžabet, Beretinec, Petrijanec, Sveti Ilija, Vidovec i Breznički hum, a predstavljanjem Grada Čakovca i Krapinsko-zagorske županije ova manifestacija prerasta u pravu regionalnu manifestaciju. Sudionici su pripremili bogatu gastronomsku ponuda, kulturno umjetnički program te brojne druge zabavne sadržaje.

Radio Kaj je izravno u eteru ugostio u Bučogradu brojne zanimljive goste, među kojima i Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, s kojim je bio i Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Anđelko Stričak, župan Radimir Čačić, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok…

U subotu 24. kolovoza 2019. godine ekipa Radija Kaj izravno se javljala sa zanimljivim sugovornicima iz Bučograda u vremenu od 10 do 12 sati. Među brojnim gostima urednice i voditeljice Karmen Špiranec bili su Natalija Martinčević, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije i Boška Ban Vlahek, zamjenica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca…

Press konferencija 14. kolovoza 2019.

VARAŽDIN – Program ovogodišnje manifestacije Bučograd, koja će se od 23. do 31. kolovoza održati u atriju Županijske palače najavljen je ove srijede, 14. kolovoza 2019. godine na konferenciji za novinare u Varaždinu. Uz promociju buče, brendiranje bučinog ulja i svih proizvoda koji nastaju od ove namirnice, u devet dana trajanja manifestacije, Varaždincima će se predstaviti i županijski gradovi i općine sa svojom najboljom ponudom, a ove godine svoje regionalno predstavljanje imat će i Krapinsko-zagorska županija te grad Čakovec. – Želimo ovom manifestacijom naglasiti regionalni aspekt, ne samo ovog dijela Hrvatske, nego i Europe – istaknuo je župan Varaždinske županije Radimir Čačić. – Odlučili smo promovirati zagorske proizvode koji su zaštićeni na europskoj i svjetskoj razini, drvene igračke i licitarska srca, a  predstavit ćemo i zagorskog purana i štrukle, zaštićene na europskoj razini, zagorske mlince, a sve će se pripremati na licu mjesta i posjetitelji će sve moći kušati – najavio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Uz župane, na konferenciji su bili i predsjedavajuća TZ-a Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević, načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić, načelnik Općine Beretinec Igor Kos, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavc, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca David Vugrinec, direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini i ostali. Manifestaciju Bučograd organiziraju Varaždinska županija i TZ Varaždinske županije.

loading