Skip to content

Čakovec domaćin velikim atletskim spektaklima

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Čak tri velika sportska atletska spektakla, u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec, najavljena su na konferenciji za medije u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine u Čakovcu. Prvi će biti održan u subotu i nedjelju, 17. i 18. lipnja 2023. godine, a riječ je o Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete (U14) te kadetkinje i kadete (U16). Natjecanje će okupiti 715 ponajboljih atletičara ih 50 klubova iz cijele Hrvatske. Drugo natjecanje bit će održano 24. i 25. lipnja 2023. godine, a radi se o Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke (U20), za koje se kvalificiralo 300 atletičara iz 40 klubova. Treće natjecanje je Međunarodni atletski miting Čakovec 2023., koji će biti održan 12. srpnja 2023. godine, uz sudjelovanje 200 sportaša iz 30 klubova, najavio je u ime organizatora, predsjednik Atletskog kluba Međimurje Mario Dobša te zahvalio na velikoj podršci Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Svi programi bit će održani na SRC Mladost u Čakovcu koje, zahvaljujući dugogodišnjim ulaganjima Grada Čakovca, zadovoljava svim potrebnim standardima za ovako visoki rang natjecanja.

Atletika je jedan od tri bazična sporta u Gradu Čakovcu s dugom tradicijom te nam je drago što iz godine u godinu ima sve više poklonika, rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te pozvala sugrađane da dođu bodriti sve sportaše, a poglavito domaće snage i kandidatkinje za medalje, atletičarke čakovečkog kluba Neviu Fotak, Anu Dobša i Magdalenu Lončar.

loading