Skip to content

Celjski međunarodni sajam

Posted in Radio Kaj izravno

Krapinsko-zagorska županija službeno se predstavila 14. rujna 2017. godine na dugovječnom Međunarodnom sajmu obrtništva i poduzetništva, jubilarnom pedesetom koji se održava u Celju do 17. rujna 2017. godine. Posjetiteljima je predstavljena tradicija, folklor, zagorski blues, bogata eno i gasto ponuda te najbolji sladoled iz županije. Kako su nam već godinama Slovenci jedni od najmnogobrojnijih turista, po broju dolazaka i broju ostvarenih noćenja, veliko nam je zadovoljstvo da možemo na još jedan način približiti Zagorje svima koji danas dođu u Celje – izjavila je voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić. Da je na Sajmu dio turističke promocije „Bajke na dlanu“ istaknuo je zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek dodavši da je županija dobila jedinstvenu priliku prezentirati i svoje gospodarstvo, ali i sve ono što imamo. Nama je Slovenija prvi vanjsko-trgovinski partner, prije Austrije i Njemačke te takav odnos trebamo njegovati i dodatno ga razvijati – zaključuje Ferek-Jambrek. Na Sajmu se predstavlja oko 1500 izlagača iz 30 zemalja i Sajam po prvi puta ima zemlju partnera, a ove godine to je Hrvatska.

Jubilarni, 50. Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva (MOS) održava se u Celju od 12. do 17. rujna 2017. godine, a na njemu se predstavlja 1478 izlagača iz 30 zemalja. Sajam po prvi puta ima zemlju partnera, a ove godine to je Hrvatska. Krapinsko-zagorska županija službeno se predstavlja na Sajmu danas, 14. rujna 2017. godine, od 15,30 do 16,30 sati, a prema riječima župana Željka Kolara, koji se na otvorenju sajma upoznao s investitorima koji su spremni ulagati na području Zagorja, ovakvi sajmovi idealna su prilika za stvaranje novih poslovnih kontakata, ali i sklapanje poslova. Zagorcima će na današnjem predstavljanju gost biti slovenski ministar gospodarstva i tehnologije Zdravko Počivalšek.

Mobilna aplikacija Vision One, nakon Krapinsko-zagorske županije, predstavljena je ove srijede, 13.rujna 2017. godine i na 50. međunarodnom sajmu u Celju. Pred brojnom publikom iz IT sektora, voditelj marketinga i prodaje tvrtke Vision Team, Danijel Botić obrazložio je sve prednosti  aplikacije koja korisniku nudi, od mogućnosti pregleda kompletnih turističkih vijesti, manifestacija, smještaja, do gastronomske ponude. Vision Team surađuje sa Hrvatskom i Slovenijom, ima već 80 korisnika, a aplikacija primjerice nudi preko 500 kilometara biciklističkih ruta i dostupna je na više jezika. Bitno nam je da se na što više različitih mjesta čuje za nas i iznimno smo zadovoljni prvom godinom djelovanja koja je za nas je završila vrlo uspješno – ističe Botić te dodaje, kako kreće i ozbiljniji pristup slovenskom tržištu te nastavak prema Istri i Dalmaciji. Cilj nam je biti jedinstven i najbolji u onome što radimo i omogućiti korisnicima umrežavanje ponude – zaključio je Danijel Botić.

Svečanim programom i zajedničkim otvaranjem hrvatskog paviljona u Celju, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, Mrtina Dalić, i predsjednika slovenske Vlade, Mire Cerara započeo je jubilarni, 50. međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva – MOS na kojem će se do 17. rujna predstaviti 1478 izlagača iz 30 zemalja, a Hrvatska je zemlja partner. Da je Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva izvrsna prilika za jačanje gospodarske suradnje između hrvatskih i slovenskih obrtnika i poduzetnika prepoznala je i Krapinsko-zagorska županija koja ima snažnu prekograničnu suradnju te nekolicinu predstavnika među 50-ak hrvatskih izlagača. Glavni organizator predstavljanja Hrvatske na sajmu je Hrvatska obrtnička komora.

 

loading