Skip to content

Chtef, zagorski chef

Posted in Radio Kaj izravno

Ivan Knezić Prigorec, 28-godišnji kuhar iz Termi Jezerčica šesti je pobjednik kulinarske manifestacije i natjecanja najboljih kuhara Krapinsko-zagorske županije „Chtef zagorski chef“, održanog u utorak, 25. listopada 2016. godine, u Donjoj Stubici. Kulinarski show Chtef, zagorski chef, šesto je po redu natjecanje u kojem u pripremi glavnog jela i deserta, sa zadanim namirnicama, tradicionalno sudjeluje sedam vrsnih zagorskih kuhara.

Ove godine bilo je to meso zagorske patke te zagorski mlinci i kesteni. Sa glavnim jelom naziva Pačje novo doba i desertom Tajanstvena šumska čarolija, stručni ocjenjivački sud, oduševio je mladi  kuhar iz Termi Jezerčica Ivan Knezić Prigorec. Drugo mjesto osvojio je Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, a treće dijele Mislav Božić iz hotela i restorana Villa Magdalena te učenici Srednje ugostiteljske škole iz Zaboka Vjekoslav Flegar i Matija Antol, koji su se ove godine ravnopravno natjecali sa profesionalnim kuharima.

– Zagorje nije samo bajka na dlanu, već i bajka na tanjuru – ističe predsjednik ocjenjivačkog suda Ivica Štruml te naglašava kako je  iznimno lijepo bilo ocjenjivati kvalitetna i maštovito pripremljena jela te da su kod donošenja konačne odluke presudile nijanse. – Svjesni smo značaja gastronomije u ukupnoj turističkoj ponudi, te stoga u Krapinsko-zagorskoj županiji iznimnu pažnju pridajemo organizaciji upravo ovakvih manifestacija, ističe župan Željko Kolar. Slike iz Donje Stubice obići će Hrvatsku, te Zagorje kao poželjnu destinaciju dodatno učvrstiti na turističkoj, ali i gastronomskoj karti.

Posjetitelji su u sklopu manifestacije Chtef, zagorski chef mogli pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu uz degustacije brojnih zagorskih delicija poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih babičinih kolača, te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.chef

loading