Skip to content

„Dajmo djeci korijene i krila“ u Dječjem vrtiću Vladimira Nazora u Zagrebu

Posted in Korijeni

Pravo je djeteta da ima sretno djetinjstvo, a obveza odraslih je da mu to omoguće, moto je kojim su u četvrtak, 16. studenog 2023. godine, dočekali projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, u zagrebačkom Dječjem vrtiću Vladimira Nazora. O 450-ero mališana u četiri objekta vrtića brinu 102 zaposlenika, a ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimira Nazora Ivana Knezović kaže kako u vrtiću svakodnevno rade, uče, smiju se, a ponekad i zaplaču, kad padnu, no to je sve život, a upravo je dječji vrtić – život. Dječji vrtić Vladimira Nazora 127. je vrtić diljem Hrvatske u koji je stigao projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojeg zajednički provode Radio Kaj i Etnografski muzej u Zagrebu. Autorica projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ Mirjana Drobina poručila je mališanima kako im želi još više radosti, veselja i učenja dok će se igrati tradicijskim drvenim igračkama.

Podjelu tradicijskih drvenih igračaka, proizvedenih u Mariji Bistrici, u četvrtak, 16. studenog 2023. godine, omogućio je Grad Zagreb, a podjeli je nazočila, u ime pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba – stručna suradnica Ivona Nakić Vojnović.

Dječji vrtić Vladimira Nazora u Zagrebu 127. je dječji vrtić u koji su stigle tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici, koje se vrtićima u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ poklanjaju već 10 godina.

Dajmo djeci korijene i krila, hrvatski odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu i Radija Kaj ostvaruje se od 13. rujna 2013. godine u dječjim vrtićima, edukacijom najmlađih o potrebi čuvanja baštine, edukativnom predstavom Vilko i Dlakavi čovjek, te darivanjem tradicijskih drvenih igračaka, koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

loading