Skip to content

„Dajmo djeci korijene i krila“ u Dječjem vrtiću Leptir Sesvete

Posted in Korijeni, and Vijesti

SESVETE – U Dječjem vrtiću Leptir u Sesvetama igra se i pjeva, prijateljstvo tu sazrijeva, trči i uči, radi i piše, i svakoga dana raste sve više, a mališani sesvečkog Leptira bili u četvrtak, 19. listopada 2023. godine, odlični domaćini velikom hrvatskom odgojno-obrazovnom projektu Etnografskog muzeja u Zagrebu i Radija Kaj „Dajmo djeci korijene i krila“. – Radi se o 23 odgojne skupine u četiri objekta ukupno 487-ero mališana, koji od najmanje dobi njeguju tradiciju, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Leptir Sesvete Ines Benić te naglašava kako ovaj vrtić njeguje tradiciju i čuvari su kulturne baštine ne samo u vrtiću već i u suradnji s partnerima u Sesvetama i Zagrebu, a sve kako bi se tradicija sačuvala od zaborava. – Važno nam je da smo u vrtićima i da djecu upoznajemo s našom baštinom, zato se i projekt zove „Dajmo djeci korijene i krila“ jer mi im dajemo korijene, a oni nose u budućnost krila, naglasila je autorica projekta Mirjana Drobina. Veliku kutiju s tradicijskim drvenim igračkama ravnateljici Dječjeg vrtića Leptir Ines Benić, uručila je, uz autoricu projekta Mirjanu Drobinu, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, viša stručna suradnica za predškolski odgoj Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Heda Šlogar.

Projekt „Dajmo djeci korijene i krila“ provode Etnografski muzej u Zagrebu i Radio Kaj, partner projekta je Janaf, uz potporu brojnih županija, gradova i općina. Podjelu tradicijskih drvenih igračaka u Dječjem vrtiću Leptir Sesvete omogućio je Grad Zagreb.

Dječji vrtić Leptir u Sesvetama 125. je dječji vrtić u koji su stigle tradicijske drvene igračke proizvedene u Mariji Bistrici, koje se vrtićima u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“ poklanjaju već 10 godina.

Dajmo djeci korijene i krila, hrvatski odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu i Radija Kaj ostvaruje se od 13. rujna 2013. godine u dječjim vrtićima, edukacijom najmlađih o potrebi čuvanja baštine, edukativnom predstavom Vilko i Dlakavi čovjek, te darivanjem tradicijskih drvenih igračaka, koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

Više o projektu doznajte: www.kaj.hr/korijeni/

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading