Skip to content

U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Turizam bez granica na Radiju Kaj – iz Hrvatskog zagorja i Međimurja

Dajmo djeci korijene i krila, u utorak, 17.05.2022. godine, u DV  Potočnica u Zagrebu

Posted in Korijeni

Hrvatski odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu i Radija Kaj – Dajmo djeci korijene i krila, u utorak, 17. svibnja 2022. godine stiže u posjetu najmlađima u DV  Potočnica u Zagrebu. To je 120. po redu vrtić širom Hrvatske kojega je posjetio ovaj izuzetno vrijedni projekt. Najmlađi će prirediti prigodni program dobrodošlice. Okupljenima će se obratiti dr.sc. Tomislav Ljutić, ravnatelj DV-a Potočnica, Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja, autorica projekta Dajmo djeci korijene i krila, Heda Šlogar, iz Gradskog ureda za obrazovanje, a na kraju će djeca odgledati predstavu Vilko i Dlakavi čovjek u izvedbi Laboratorija zabave. Svečanost će moderirati Gordana Tepuš, a program u DV-u Potočnica, poklon – komplet tradicijskih igračaka i predstavu za djecu, zajedno su omogućili Grad Zagreb i Janaf.

Dajmo djeci korijene i krila, hrvatski odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja u Zagrebu i Radija Kaj ostvaruje se od 13. rujna 2013. godine u dječjim vrtićima, edukacijom najmlađih o potrebi čuvanja baštine, edukativnom predstavom Vilko i Dlakavi čovjek, te darivanjem tradicijskih drvenih igračaka, koje je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine. Do početka 2022. godine posjetili smo i darivali  119 dječjih vrtića širom Hrvatske.

Potporu projektu daje Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Janaf, ali i brojne jedinice lokalne samouprave – županije, gradovi i općine od kojih stalno Grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija. Radio Kaj stalno emitira posebne programske sadržaje temeljene na hrvatskom odgojno-obrazovnom projektu Dajmo djeci korijene i krila.

U organizaciji Etnografskog muzeja i Radija Kaj, u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“, 3. svibnja 2019. godine, u zagrebačkom Etnografskom muzeju postavljena je jedinstvena izložba prekrasnih dječjih radova iz 100 hrvatskih dječjih vrtića, u koje su stigle tradicijske drvene igračke koje je zaštitio UNESCO.

Djeca su izradila slikarske i skulptorske radove koji su izloženi na do sada jedinstvenoj izložbi, koja je, ujedno, i bila prilog obilježavanju 100. obljetnice osnutka Etnografskog muzeja te obilježavanju tri desetljeća Radija Kaj.

Projekt Dajmo djeci korijene i krila nastavljamo tijekom 2022. i idućih godina.

Više na temu Dajmo djeci korijene i krila ovdje

loading