Skip to content

Dan Krapinsko-zagorske županije 2018

Posted in Ostale izdvojene objave

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom obilježavanja 25. obljetnice Krapinsko-zagorske županije i obilježavanja Dana županije održana je u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine u sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina. Naime, odlukom Županijske skupštine od 14. svibnja 1993. godine, Danom Krapinsko-zagorske županije proglašen je blagdan Sv. Jurja. Ovogodišnje obilježavanje počelo je polaganjem vijenca kod spomenika u parku u središtu  Bedekovčine. Nakon svete mise u crkvi Sv. Ivana Pavla II. u Poznanovcu, u sportskoj dvorani u Bedekovčini okupili su se na svečanoj sjednici brojni uzvanici, među kojima su ministar branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, župani Zagrebačke, Varaždinske i Međimurske županije Stjepan Kožić, Radimir Čačić i Matija Posavec, saborski zastupnici Marija Puh, Robert Podolnjak, Darko Horvat, Marko Vešligaj, Žarko Tušek i Davor Bernardić te drugi ugledni gosti.

Svečanu sjednicu je otvorila predsjednica županijske skupštine Vlasta Hubicki. – U našoj županiji ne postoji zagorski jal. Ponosni smo na sve Zagorke i Zagorce koji su svoje kamenčiće ugradili u mozaik koji se zove Krapinsko-zagorske županija – istaknula je Hubicki. Župan Kolar naglasio je da županija uvijek stoji na usluzi svojim građanima. – Imamo najbolje organiziranu mrežu hitne medicinske pomoći u Republici Hrvatskoj te izdvajamo značajna financijska sredstva za školstvo. Upravljamo s 30 osnovnih, 54 područne i devet sjajnih srednjih škola, a imamo i 8 škola u energetskoj obnovi, u što će ukupno biti uloženo 50 milijuna kuna – rekao je župan Kolar.

Tradicionalno, na svečanoj sjednici dodijeljeno je i 15 povelja Krapinsko- zagorske županije.  Rajko Suhodolčan i Zdenka Grilec dobitnici su plakete za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu dok je plaketa za životno djelo pripala  dr. Marcel Majsecu iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading