Skip to content

Dan Varaždinske županije – otvorena nova zgrada Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija

Posted in Vijesti

SVETI ILIJA – Usudite se sanjati veliko, naglašeno je na svečanosti otvorenja nove zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija u četvrtak, 8. rujna 2022. godine, a uz svečanost otvorenja, održana je i svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, u prigodi Dana županije.

Za izgradnju nove zgrade škole i sportske dvorane s pripadajućim sportskim terenima izdvojeno je više od 60 milijuna kuna, a 80 posto sufinancirano je državnim sredstvima. Na novu suvremenu školu čekalo se 20 godina, naglasio je u svom slavljeničkom govoru, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te naglasio kako je ovo povijesni tjedan: otvorena je zgrada nove škole, krenuli su natječaji za izgradnju prve dionice brze ceste Varaždin-Krapina te Centralnog operacijskog bloka, a tu su i brojni drugi projekti.

– Godine pred nama bit će posvećene i usmjerene boljitku svih građana. Znatan dio sredstava ide već sada za izgradnju i brigu o školama, a ovaj projekt u Svetom Iliji, primjer je onoga što zajednički možemo učiniti, rekao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te dodao kako će ovo desetljeće biti jednako važno u svim dijelovima Hrvatske, a sjever Hrvatske napredovat će kao i ostatak zemlje.

loading