Skip to content

Dani elektroničkih medija

Posted in Radio Kaj izravno

O temama koje određuju budućnost elektroničkih medija u Hrvatskoj raspravlja se na 9. danima Elektroničkih medija koji u Opatiji traju od 22. do 24. studenoga 2016. godine i okupljaju više od 150 predstavnika medija te velik broj gostiju i sudionika panela, izvještava iz Opatije urednica Radija Kaj Biserka Jakšić. 

Uvažavajući potrebu unapređenja položaja elektroničkih medija u Hrvatskoj sudionike skupa video linkom je pozdravila pokroviteljica, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitrović, a organizatori Hrvatska udruga radija i novina, Nacionalna udruga televizija i Agencija za elektroničke medije su se pobrinuli za velik broj aktualnih tema koje izazivaju zanimanje nakladnika. 

Sudeći prema raspravama iza nas je vrijeme gašenja medija i otpuštanja djelatnika, a više pažnje izazivaju budući izazovi koji se očekuju u medijskom prostoru. Jedan od njih je Europska direktiva čiji je prijedlog upravu na raspravi, a jedan od važnih segmenata je neovisnost regulatora, izjavila je za Radio Kaj direktorica Agencije za elektroničke medije Mirjana Rakić.Dani elektroničkih medija nastavljaju se raspravama o digitalizaciji radija i položaju neprofitnih medija, a posebna će se rasprava voditi o medijskij pismenosti i zaštiti djece. U radu na Danima elektroničkih medija sudjeluje i ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek.

loading