Skip to content

Dani sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu do nedjelje 13. lipnja

Posted in Vijesti

ČAKOVEC- U prostorima župe sv. Antuna Padovanskog danas, 10. lipnja 2021. godine, je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Antunovskog proštenja na čakovečkom Jugu.
Kako je naglasila gradonačelnica Cividini, riječ je o hvale vrijednoj manifestaciji koja osim duboke vjerske dimenzije građanima ovog dijela grada omogućuje uživanje u svjetovnim sadržajima, u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca. I ove godine manifestacija je organizirana u nešto manjem obimu no priređeni sadržaji fokusirani su na najmlađe Čakovčane, rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.
Dani sv. Antuna održavaju se u znaku nekoliko važnih obljetnica, rekao je fra Tomislav Božićek i podsjetio na 790. obljetnicu smrti sv. Antuna Padovanskog, 45 godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu te 20 godina djelovanja župnog Caritasa sv. Antuna Padovanskog ovdje na jugu. Tome u čast, od četvrtaka 10. lipnja do subote 12. lipnja uslijedit će program trodnevne duhovne obnove koji će predvoditi fra Josip Ivkić te molitva za bolesne, roditelje i djecu. Danas je važan dan za upravitelje vlasti u Međimurju, rekao je fra Božićek i najavio zavjetno hodočašće, svetu misu s početkom u 19 sati, na koju su pozvani župan Matija Posavec, gradonačelnica Ljerka Cividini te svi izabrani načelnici, a kako bi prinijeli zavjetne svijeće na oltar sv. Antuna Padovanskog. Posebno svečano bit će u nedjelju, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog. U11 sati svetu misu i procesiju s kipom sv. Antuna Padovanskog ulicama grada Čakovca predvodit će mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. U poslijepodnevnim satima slijedi blagoslov djece i ljiljana te III. Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva „Cvjetići sv. Antuna“.
Na kraju konferencije za medije primjerak molitvenika sv. Antunu Padovanskom, autor fra Tomislav Božićek, uručio je gradonačelnici Čakovca Ljerki Cividini.

loading