Skip to content

Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju okupili stručnjake u Tuheljskim Toplicama

Posted in Vijesti

TUHELJSKE TOPLICE – „Dane turizma i ugostiteljstva u Zagorju“, po prvi puta organizira Regionalni centar kompetentnosti, Srednja škola Zabok, a tijekom tri dana, u Tuheljskim Toplicama okuplja mlade i iskusne profesionalce, poslodavce te stručnjake u turizmu i ugostiteljstvu. Ovo jedinstveno događanje otvoreno je u srijedu, 28. rujna 2022. godine, a program okuplja velik broj sudionika na turističkoj burzi, odnosno susretu agencija i turističkih ponuđača Sjeverozapadne Hrvatske. Uz brojne radionice, susrete i predstavljanje 20-ak OPG-ova, predstavljeni su i ciljevi te aktivnosti Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, s naglaskom na dosadašnji tijek provedbe EU projekta ReCeZa. Također, posjetitelji i sudionici imaju priliku pratiti okrugli stol o održivom poslovanju i sudjelovati u radionici o uvođenju eura i njegovom utjecaju na turizam.

– Svjesni smo da se nalazimo u regiji koja ima odlične prirodne resurse i stoga ćemo nastojati obrazovati naše učenike da znaju prepoznati važnost održivog turizma i doprinijeti gospodarskom razvoju svojeg kraja, ističe ravnateljica Srednje škole Zabok Draženka Jurec. Voditeljica Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok Veronika Kolman, naglašava da se radi o prvoj ovakvoj manifestaciji koja želi povezati učenike srednjih škola, obrazovne institucije, ali i OPG-ove te druge aktere u turističkom sektoru.

– Danas na neki način predstavljamo prekrasnu priču koja će nas pratiti idućih godina jer u sustavu obrazovanja, od onog trenutka kada Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok počne raditi, ništa više neće biti isto, kaže župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Na otvorenju manifestacija bila je i ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić.

„Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju“ završavaju u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, natjecanjem učenika i nastavnika, a od održat će se i okrugli stol o strukovnom obrazovanju, radionica o ulozi influencera u promociji turizma te natjecanje učenika u pripremi jela i koktela.

loading