Skip to content

Depadansa Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec u vlasništvu Međimurske županije

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Ugovor o prijenosu vlasništva depadanse Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na Međimursku županiju, potpisali su u srijedu, 20. srpnja 2022. godine, ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar i župan Matija Posavec u Čakovcu.

– Tendencija centralne vlasti je da se vlasništvo objekata, o čijem održavanju županije ionako brinu, prenese na jedinice regionalne samouprave, a kako bi im se maksimalno pojednostavila prijava projekta na natječaje i fondove, rekao je ravnatelj Serdar i podsjetio kako je ovo već 11. županija s kojom je potpisan takav ugovor. Procijenjena vrijednost nekretnine je nešto veća od 28 milijuna kuna. Zadovoljstvo zbog prijenosa vlasništva depadanse izrazio je župan Matija Posavec i napomenuo kako se ovime otvara prostor za nova ulaganja i obnovu zgrade te mogućnost prijave projekata za fondove Europske unije.

– Prije nekoliko mjeseci tu smo otvorili dnevni centar za starije i nemoćne osobe te posebne sadržaje za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Imamo mnogo planova, koje ćemo realizirati s upravom Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, kako bismo podigli kvalitetu boravka 110 korisnika depadanse, rekao je župan Posavec te najavio kako se razmišlja o izgradnji još jednog doma za starije i nemoćne osobe na području Međimurske županije.

loading