Skip to content

Dječji vrtić Kustošija

Posted in Korijeni

Podjelom tradicijskih drvenih igračaka mališanima iz dječjeg vrtića Kustošija, podružnica Vrbani III, u četvrtak 19. rujna 2013. godine počeo se ostvarivati, na području grada Zagreba, veliki odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila. 

Cilj projekta je očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra koji je na listi UNESCO-a. 

Komplet od 30 tradicijskih drvenih igračaka ravnateljici vrtića Kustošija Silviji Grepl Šain uručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Istaknuo je, pritom, kako upoznavanjem najmlađih s vrijednošću i značenjem hrvatske kulturne baštine čuvamo i naš nacionalni identitet. 

Namjera je organizatora obići sve zagrebačke vrtiće, dječje domove i dječje bolnice i upoznati naše najmlađe sugrađane s igračkama, s kojima su se igrali naši djedovi i bake, kao i s ekološkom kvalitetom proizvoda od drva. 

Akciji su se pridružile i Narodne novine d.d., pa su djeca dobila i posebne poklone – pribor i bojice za crtanje. Na kraju male svečanosti mališane je razveselila predstava zagrebačke udruge Laboratorij zabave s predstavom za djecu ‘Vilko i Divlji čovjek’. 

Događaj u Vrbanima organizirao je i tehnički priredio Radio Kaj, a atmosferu su novinari toga popularnog zagrebačkog radija prenosili izravno u eter. (zagreb.hr)

igravrbanidjeca

loading