Skip to content

DJEČJI VRTIĆ VUKOVAR

Posted in Korijeni

Projekt Etnografskog muzeja i Radio Kaj – Dajmo djeci korijene i krila“, predstavljen je u četvrtak 17. listopada 2013. godine u Vukovaru. 

Dječjem vrtiću Vukovar, u Područnom objektu Leptirić u Borovom naselju, Željko Sabo, gradonačelnik grada Vukovara i zamjenica Danijela Stanković uručili su najmlađima pakete dječjih drvenih igračaka, koje je zaštitio UNESCO. 

Nakon što su sudionike projekta i goste pozdravile ravnateljice vrtića Dubravka Sabo i Slavka Lončar, o projektu Dajmo djeci korijene i krila govorila je autorica Mirjana Drobina. 

Istaknula je da je cilj ovog trogodišnjeg projekta je, osim uveseljavanja djece uz istovremeno upoznavanje sa hrvatskom kulturnom baštinom, ukazati na značaj proizvodnje drvenih igračaka i drugih proizvoda od drva te poticati mlade da se bave tradicijskim obrtima. 

Sve bi trebalo zaokružiti osmišljavanjem turističke destinacije pod nazivom „Put igračaka“ i otvaranjem Muzeja tradicijskih drvenih igračaka u Mariji Bistrici, sredini iz koje su i krenule i gdje se igračke i danas proizvode na „starinski“ način, istaknula je Mirjana Drobina. 

Predstavnik Narodnih novina, Davor Čović, rukovoditelj prodaje uručio je ravnateljicama crtaći pribor. 

Laboratorij zabave izvrsno je predstavom za djecu zabavio mališane Dječjeg vrtića Vukovar.

 vukovar1 vukovar2  vukovar10 vukovar11

loading