Skip to content

Do daljnjega bez poskupljenja odvoza otpada u Varaždinu

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada skinuta je, na prijedlog gradonačelnika Nevena Bosilja, u ponedjeljak, 31. siječnja 2022. godine, s dnevnog reda sjednice varaždinskog Gradskog vijeća. Država nije donijela provedbene akte na koji će način sufinancirati reciklabilni otpad i zato ne postoje sve potrebne osnove kako bi se donijela zadovoljavajuća odluka, a da se građani ne opterećuju dodatnim troškovima, rekao je gradonačelnik Bosilj.
Većinom glasova varaždinski su gradski vijećnici prihvatili refinanciranje dugoročnih kreditnih zaduženja te s tim povezane izmjene i dopune proračuna za 2022. godinu. Grad Varaždin ima tri kredita u ukupnom iznosu od 36 milijuna kuna, kamatnih stopa od 1,75 do 2,5 posto godišnje. Krediti su uzeti za izgradnju dječjeg vrtića u Kućanu Donjem, dogradnju dječjeg vrtića Varaždin, rekonstrukciju i dogradnju VI. OŠ Varaždin te za kupnju nekretnine za potrebe smještaja Gradske knjižnice. Ovom odlukom refinanciraju se sva tri kredita u preostalom iznosu od 26,3 milijuna kuna s rokom otplate na 9 godina u mjesečnim ratama po kamatnoj stopi od 0,44 posto.
Na kraju sjednice varaždinski su vijećnici jednoglasno prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća da se za intendanticu HNK u Varaždinu imenuje Senka Bulić iz Zagreba, ugledna hrvatska umjetnica, poznata u inozemstvu. Tako će Senka Bulić, uz uvjet da imenovanje potvrdi ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek , od 1. ožujka 2022. godine biti intendantica HNK u Varaždinu.

loading