Skip to content

Doček nove 2017

Posted in Vijesti

Novu, 2017. godinu u Krapinsko-zagorskoj županiji, osim njenih žitelja, dočekat će i brojni turisti. Naime, svi smještajni kapaciteti na području županije za doček Nove godine su popunjeni, što je u skladu s dosadašnjim pozitivnim trendovima u turizmu, ističe župan Željko Kolar. No, osim u hotelima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima brojni će u Krapinsko-zagorskoj županiji novu godinu dočekati na i otvorenom. Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno se ove subote, 31. prosinca 2016. godine organizira na središnjem trgu u Krapini i Zaboku, a od prošle godine i u Bedekovčini. Program na krapinskom Trgu Ljudevita Gaja, uz Bojana Jambrošića, započinje u 22,30 sati, a na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku u grijanom šatoru program počinje u 21,00 sat. Bedekovčina je s proslavom nove godine na otvorenom započela prošle godine, a ove godine bogat program posjetitelje očekuje od 22,00 sata. Za one koji će u ponoć već snivati, ili možda žele Novu godinu dočekati dva puta u jednom danu, pobrinuli su se u Mariji Bistrici, gdje se na Trgu Ivana Pavla II. četvrtu godinu zaredom organizira doček Nove godine u podne.

ZAGREB  – Zagrepčane, brojne domaće i strane turiste, u novu 2017. godinu uvest će Najbolji hrvatski tamburaši, Vanna, Jacques Houdek i Psihomodo pop. Program počinje ove subote, 31. prosinca 2016. godine u 20,30 sati. U novogodišnjoj noći, zbog svečanog dočeka na Trgu bana Josipa Jelačića, ZET u suradnji s Prometnom policijom, prema potrebi će preusmjeravati tramvajski promet na Glavni kolodvor. Novogodišnji programi održat će se u Silvestarskoj noći  na brojnim omiljenim adventskim lokacijama u Zagrebu. Na Ledenom parku sprema se prava ledena silvestarska čarolija, a program počinje od 11,00 sati kreativnim dječjim dočekom Nove godine, uz animatore i veselu atmosferu. U podne će se održati odbrojavanje, a u večernjim satima, Ledeni park je domaćin jedne od najatraktivnijih silvestarskih zabava u gradu. Tako će strastveni klizači moći u 2017. godinu ući na klizaljkama. Atraktivan program za cijelu obitelj pripremljen je i na zagrebačkom Zrinjevcu, gdje u 16,00 sati počinje dječja proslava Nove godine. Za zaljubljenike u filmsku umjetnost i ove godine organiziran je doček Nove godine u kinu Tuškanac. Uz odlične filmove, izvrsnu glazbu, te dobru hranu i neizostavni pjenušac, Silvestarska noć počinje od 21,00 sat poznatim filmom Ninočka iz 1939. godine s Gretom Garbo u glavnoj ulozi.

ZAGREB – Bogat program za doček Nove godine organiziran je na otvorenom u mnogim gradovima Zagrebačke županije. U sklopu „Ledene bajke“ u Zaprešiću dječji doček Nove godine je ove subote, 31. prosinca 2016. godine uz besplatno klizanje i „Kuc-kuc“ vatreni tulum, a odrasli će Novu godinu dočekati na na Trgu Ivana Pavla II. U Jastrebarskom će glazbeni program biti na pozornici pod kupolom te na klizalištu na Strossmayerovom trgu od 21,30 sati. U Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića novogodišnji program započinje u 22,30 sati. Silvestarski program u Svetom Ivanu Zelini započinje već u 10,30 sati dječjim dočekom Nove godine, dok će večernji program početi od 19,00 sati. Velikogoričani će u Novu godinu ući na Trgu Stjepana Radića, a od 18,00 je dječji doček, dok program za odrasle, počinje u 21,30 sati. Tradicionalno, doček Nove godine na otvorenom u Vrbovcu se održava na Trgu Petra Zrinskog od 22,00 sata. U Ivanić-Gradu doček Nove godine organiziran je na Trgu Vladimira Nazora, a  program počinje u 21,00 sati. Novogodišnji program na središnjem trgu u Samoboru već tradicionalno  počinje od 10,00 do 14,00 sati za djecu, uz Laboratorij zabave, dok će se u večernjim satima Nova godinu tradicionalno dočekati, uz besplatno kuhano vino i češnofke u jutarnjim satima.

VARAŽDIN – Doček Nove 2017. godine na otvorenom organizira se i u Varaždinu, uz brojne zabavne sadržaje na Kapucinskom trgu, gdje će točno u ponoć uslijediti prigodni vatromet. Na Kapucinskom trgu, u ponoć će započeti i prvi sportski događaj u svijetu 2017. godine, a bit će to tradicionalna 39. Novogodišnja utrka grada Varaždina za koju se ove godine prijavio rekordan broj sudionika iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kenije i Ukrajine. Start i cilj 6,4 kilometara duge Novogodišnje utrke je na Kapucinskom trgu, a trče se dva kruga varaždinskim ulicama i trgovima. Uz Zajednicu sportskih udruga grada Varaždina, suorganizator utrke, koja počinje točno u ponoć 31. prosinca 2016. godine,  je Atletski klub „Sloboda“.

ČAKOVEC – Tradicionalno, doček Nove 2017. godine na Trgu Republike organiziraju Grad Čakovec i Turistički ured Grada. Doček u Čakovcu bit će u znaku domaćih sastava pop i rock glazbe, uz tradicionalnu zdravicu gradonačelnika Stjepana Kovača u ponoć.

KOPRIVNICA – Najluđa noć na otvorenom organizirana je u sva tri grada Koprivničko-križevačke županije. U Koprivnici će se ispraćaj stare 2016. i doček nove 2017. održati u sklopu prvog izdanja Koprivničke bajke, stoga je program ove subote, 31. prosinca 2016. godine organiziran u gradskom parku od 21,45 sati, a u Novu godinu Koprivničanci i njihovi gosti, uz glazbu i bogat popratni program, mogu uklizati na klizalištu postavljenom u gradskom parku ili u krilu Djeda Mraza čija je kuća u gradskom paviljonu. Križevčani će se tradicionalno veseliti na Strossmayerovom trgu, dok je doček u Đurđevcu organizira kod utvrde Stari grad. Stanovnicima Koprivnice, Križevaca i Đurđevca sve najbolje u 2017. točno u ponoć poželjet će čelnici gradova.

loading