Skip to content

Dodijeljene potpore organizatorima turističkih manifestacija u Međimurju

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Dodjela potpora turističkim događajima u 2022. godini, koje provodi Turistička zajednica Međimurske županije, upriličena je u ponedjeljak, 3. listopada 2022. godine, u prostorijama Boksačkog kluba Čakovec. Na Javni natječaj javilo se 36 organizatora manifestacija, od kojih je njih oko 80 posto ispunilo sve kriterije natječaja te su im dodijeljene potpore koje imaju prvenstveno poticajni karakter, kaže direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Dodijeljeno je ukupno 250 tisuća kuna, što je opravdano kvalitetom manifestacija i njihovom odličnom posječenošću, rekao je Grula.

– Važnosti događanja u Međimurju je značajna. Čak 23 posto ispitanika u TOMAS istraživanju, provedenom na području Međimurja u 2019. godine, izjasnilo se da Međimurje posjećuje upravo radi manifestacija. Ove godine, tijekom manifestacija registrirano je više od dvije tisuće noćenja dok se PR efekt množi s par milijuna kuna, naglašava direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula. Uloga Turističke zajednice te lokalne i regionalne samouprave je u jačanju smještajnih kapaciteta i kreiranju atraktivne turističke ponude, što se u Međimurju provodi putem bespovratnih turističkih potpora. Istodobno, nastoji se zaštititi sve prirodne, kulturne i enogstronomske vrijednosti. Sve to najbolje se promovira putem manifestacija širem krugu ljudi u zemlji i inozemstvu, naglašava župan i predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec.

– Zato sam ponosan što svaka naša općina i svako naše mjesto nastoji promovirati identitet svoga kraja te mi je drago što smo dobili prijave gotovo iz svakog kutka Međimurja, dodaje župan Posavec i ističe kako se kroz ovo sufinanciranje organizatorima daje poticaj i stvara dodatna vrijednost turizmu Međimurja, kako bi privukli što više gostiju i predstavili bogatstvo i raznolikost na ovom malom području. Kroz četiri godine, organizatorima manifestacija u Međimurju dodijeljeno je milijun kuna iz proračuna Međimurske županije.

 

loading