Skip to content

Dvije značajne nagrade Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Nagrade „Stvaratelji za stoljeća“ i „Najbolji županijski EU projekt“, kojima su ovjenčani projekti Međimurske županije, predstavljene su u srijedu, 26. listopada 2022. godine, na konferenciji za medije u Čakovcu.

Nagrada „Stvaratelji za stoljeća“, za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi uručena je Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, dok je nagrada „Najbolji županijski EU projekt“ za drugo mjesto u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici, pripala projektu „Med dvemi vodami“. – Ove nagrade, prije svega, pokazatelj su dobrog timskog rada, a Međimurska županija, prilikom privlačenja EU sredstava, radi to promišljeno i strateški, rekao je župan Matija Posavec. – Svaki projekt, od ideje do realizacije ima niz uspona i padova jer stroga pravila EU pred nas stavljaju puno administrativnih izazova, ali i izazova oko gradnje, dodao je župan Matija Posavec, naglasivši da ove nagrade predstavljaju veliku sreću, motivaciju, ali i poticaj da se s projektima ide i dalje. Uz župana Posavca, nagrađene projekte su predstavili ravnatelj Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode Međimurske županije Siniša Golub, ravnatelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko.

Projektom „Med dvemi vodami“, čija je vrijednost veća od 12 milijuna kuna, uređen je Centar za posjetitelje u Križovcu, Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt u Frkanovcu te pješačko-biciklistička staza na području Općine Sveti Martin na Muri. Ove lokacije pokazale su se izrazito atraktivnima za posjetitelje, kojih je, u prvih godinu dana, bilo više od 24 tisuće, rečeno je na konferenciji za medije.

loading