Skip to content

Elvira Voća Zagorskim stezama, uz Venček za Zagreb, napustila Zagorje zeleno…

Posted in Vijesti

Više od pola stoljeća, od davne 1966. godine, kad je prvi put, s kajkavskom skladbom, nastupila na prvom Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, do 23. veljače 2020. godine, kad je u Lisinskom, na poziv Radija Kaj, na svečanom koncertu U ozračju KAJ-a, otpjevala svoju, glazbeno autorsku skladbu Venček za Zagreb, Elvira Voća snažno i emotivno pjevala je i živjela svoj KAJ.

Svi mi koji smo ju voljeli, s njom profesionalno desetljećima surađivali, ili pak se naprosto družili, zajedno sa njezinim suprugom Stjepanom Mihaljincem, velikim kajkavskim glazbenim autorom, prije puno godina u njezinom domu na Trškom Vrhu u Krapini, a kasnije u Zagrebu, u ovim trenucima kad je otišla putem koji je nemoguće izbjeći – nastala je nevjerica i praznina. Elvira Voća, napustila nas je 6. srpnja 2023. godine, u 81. godini života, ali će ostati trajno s nama glasom u stotinama pjesama.

Pjevala je na brojnim festivalima, nastupala širom svijeta, a da je pripadala velikima ovih dana najbolje su potvrdili mnogi domaći i inozemni mediji koji su vijest o njenom preranom odlasku objavili, uz podatke o njezinim pjesmama, koncertima, festivalima…

Radio Kaj je zahvalan doajenki kajkavske popevke Elviri Voća za sve njezine i naše drage kajkavske popevke, za sve razgovore i podijeljene misli za naše slušatelje, a posebno za nastupe na koncertima u organizaciji Radija Kaj, od onih Kaj vu duši, pa do koncerata u Lisinskom, 8. prosinca 2005. godine uz 40 godina Krapinskog festivala, 17. svibnja 2016. godine pod nazivom Popevke Zagrebu, uz 50 godina Festivala kajkavskih popevki i 25 godina Radija Kaj, svečanog koncerta 19. ožujka 2017. godine u sklopu projekta Kajkavci u Lisinskom, do 23. veljače 2020. godine i vrhunskog koncerta U ozračju KAJ-a.

Kad smo u ovim teškim trenucima, u tuzi razmijenili misli s kćerkom Ivanom Mihaljinec, na našu Elviru Voća i Stjepana Mihaljinca, ljude koji su zajedno Kaj živjeli i stvarali, kao utjehu prihvatili smo misao: sad su njih dvoje opet zajedno…

Draga Elvira, dragi Miha, Fala Vam za vsaki KAJ, i, pripremite nam, Gore, neku novu kajkavsku…

loading