Skip to content

Emisija Radija Kaj Turizam bez granica iz Stubičkih Toplica

Posted in Turizam

U cilju promocije kontinentalnog turizma, serijal emisija iz poznatih turističkih destinacija Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, nastavljen je u ponedjeljak, 16. svibnja 2022. godine, emisijom uživo iz Hotela Matija Gubec u Stubičkim Toplicama. Stubičke Toplice, kraj koji, osim toplica i lječilišnog turizma, obiluje i šetnicama, posljednjih godina doživljava pravi turistički bum i konstantno raste broj gostiju, potvrdio je domaćin, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak.

– Uz naše prirodne vrednote i atraktivne manifestacije, dobrim turističkim rezultatima trebala bi u budućnosti doprinijeti i nova velika investicija koja je u najavi, a to je gradnja Tematskog parka za djecu, najavio je Beljak. Vršiteljica dužnosti ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Zorica Capar ponosno ističe rast kvalitete usluga bolnice, te nakon prošlogodišnjeg otvorenja velikog vanjskog bazena, najavljuje daljnja ulaganja koja bi ovu Specijalnu bolnicu trebala još jače pozicionirati na karti lječilišnog turizma. Direktor marketinga Hotela Matija Gubec Filip Poštek i direktorica Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice Bernarda Ivček naglašavaju veliku sinergiju privatnog sektora, Općine i Županije te najavljuju četvrto izdanje popularnog Malog uličnog festivala koji će, uz mnoštvo sadržaja, biti održan od 3. do 5. lipnja 2022. godine.

Sve navedene investicije, kao i događanja, idu u prilog dobrim turističkim rezultatima kojima se već duže vrijeme diči Krapinsko-zagorska županija, ističe voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar. – U usporedbi s rekordnom 2019. godinom, trenutno smo na 92% u dolascima i 91% u noćenjima te i dalje uvjerljivo držimo poziciju vodeće kontinentalne turističke destinacije, nakon grada Zagreba, s ponosom je rekao župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Kolar.

Iduća emisija Turizam bez granica na rasporedu je u četvrtak, 26. svibnja 2022. godine, od 11 do  13 sati, a bit će emitirana s Gradskih bazena „Marija Ružić“ Čakovec.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading