Skip to content

Fašničke slikice 2017

Posted in Radio Kaj izravno

KRAPINA – Krapinske špelancije fašnička su manifestacija u Krapini, koja obuhvaća izložbe, radionice i predstave te središnje maškarano događanje – fašničku povorku. Fašnička povorka oodržana je u subotu 25. veljače 2017. godine. Sudionici su se okupili kod OŠ Ljudevit Gaj i krenuti prema Trgu Ljudevita Gaja, gdjesu se skupine predstavitle posjetiteljima.

ČAKOVEC – Ovaj vikend u Čakovcu je rezerviran za 53. Međimurski fašnik. Fašnička događanja započela su u subotu ujutro 25. veljače 2017. godine Dječjim fašnikom koji je okupio više od 800 djece iz dječjih vrtića i školaraca. Uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja, djeca su se predstavila na čakovečkom Trgu Republike, nakon čega im je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač podijelio dvije tisuće krafni uz čaj. Nedjelja, 26. veljače je rezervirana za tradicijsku fašničku povorku s tradicijskim međimurskim fašničkim maskama, koja kreće u 15,00 sati, a nakon nje je organiziran bogat program na središnjem trgu.

SVETA NEDELJA – Tradicionalni Svetonedeljski fašnik održan je u subotu, 25. veljače 2017. godine na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji pod velikim šatorom. Najprije je održan Dječji fašnik uz nastup maskiranih skupina dječjih vrtića, osnovne škole, mažoretkinja, dječjih zborova, plesnih klubova te besplatan Facepainting, a za odrasle nastavljen je popodne uz nastup mjesnih odbora, te izbor najbolje pojedinačne maske iz publike.

ZAGREB – Tradicionalni maskenbal u Zagrebu održat će se u subotu 25. veljače 2017. godine u KD Vatroslav Lisinski. I ove godine, sedmu godinu za redom KD Vatroslav Lisinski postat će mjesto najbolje zabave u gradu. Za zabavu su zaduženi brojni – DJ Marek, udruga za promicanje plesa Zuzana i Plesna skupina Sheherezada, Zagrebačke mažoretkinje, žongleri, akrobati, gutači vatre, crtači ukrasa po tijelu, a u velikoj dvorani Colonia.Ples pod maskama ima i humanitarnu svrhu. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata slabijeg socijalnog statusu. I ove godine na maskenbalu ce biti izabrana najbolja ženska, muška, grupna i dječja maska.

loading