Skip to content

Festival čipke u Lepoglavi 2019

Posted in Festival čipke

Lepoglava će od 13. do 15. rujna 2019. godine ponovno biti čipkarsko središte svijeta. Naime, u Lepoglavi će se održavati 23. Međunarodni festival čipke.  Pripreme za Festival već su počele. Uz datum održavanja, Organizacijski odbor festivala obznanio je da će tema Festivala biti „Bajkovita kraljevska čipka“, a zemlja partner Kraljevina Španjolska.

– Međunarodni festival čipke središnja je kulturna manifestacija Grada Lepoglave kojom se predstavlja kultura i baština grada koji se zahvaljujući lepoglavskoj čipki nalazi na prestižnoj listi koju vodi  UNESCO, istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić na sastanku Organizacijskog odbora festivala.

Uz brojne domaće izlagače, već sada svoju su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja – Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske. Lista nije konačna budući da se očekuju potvrde dolaska izlagača iz još nekoliko zemalja. Upravo će veliki broj izlagača iz drugih zemalja dodatno povećati kvalitetu i ponudu Festivala, istaknuto je na sastanku Organizacijskog odbora.

loading