Skip to content

Garantirano z Varaždinske županije 2019.

Posted in Radio Kaj izravno

Manifestacija „Garantirno z Varaždinske županije“ održana je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u ponedjeljak, 7. listopada 2019. godine od 9 do 19 sati. U organizaciji Varaždinske županije predstavilo se 40-ak izlagača proizvođača, OPG-a, ugostiteljskih objekata te malih obrtnika sa svojim kvalitetnim proizvodima, od buča, bučinog ulja,  hajdine kaše, zelja, sarme i drugo. – Na ovaj način predstavljamo naše proizvođače i izlagače kao i ugostiteljsko-turističku ponudu Varaždinske županije, drugu godinu za redom u Zagrebu, a s ovom manifestacijom prošlog vikenda bili smo u Puli te ćemo idući vikend biti u Ljubljani čime se potvrđujemo kao zanimljiva kontinentalna destinacija bogata prirodnim, kulturnim, povijesnim te gastronomskim sadržajima – rekao je za Radio Kaj direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Čak 40-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije, brojnim su posjetiocima ponudili najbolje iz Varaždinske županije. Tako se na štandovima, između ostalog, moglo okusiti i kupiti Varaždinsko zelje, Varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče, kučanski koščičjak, proizvodi od heljde, medena rakija, voćne rakije, domaće voće i povrće, sirevi, domaća tjestenina i mnogo raznih drugih izvornih proizvoda naših vrijednih proizvođača, dok su Varaždinske dizajnerice predstavile svoje najnovije kolekcije

Zagrepčani i njihovi gosti mogli su kušati najbolju sarmu, spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja, koju je pripremila Minerva iz Varaždinskih Toplica, a za kulturno-zabavni program zaslužni su bili članovi Udruge Hajdina iz Kučana Donjeg.

Predstavljanju su nazočili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, koji su obišli izlagače, te pritom izrazili zadovoljstvo brojnim posjetiteljima i pozitivnim komentarima. Naglasili su kako se tradicija predstavljanja na glavnom zagrebačkom trgu treba nastaviti i u idućim godinama jer je to jedan od najboljih načina da se naši proizvođači i OPG-ovi predstave zagrebačkoj publici i pronađu put do novih tržišta.

Gužve na štandovima i oko štandova potvrdile su oduševljenje Zagrepčana i njihovih gostiju brojnim proizvodima koji su djelo rada marljivih ruku proizvođača iz Varaždinske županije.

loading