Skip to content

GFUK Krapina 2018

Posted in Ostale izdvojene objave

Glumački festival u Krapini, popularni GFUK, ove će godine doživjeti svoje 11. izdanje, a detaljan program predstavljen je na konferenciji za medije danas, 23. ožujka 2018. godine, u Krapini. Popularni Festival, čiji je medijski pokrovitelj Radio Kaj, počinje 6. travnja 2018. godine, a već devetu godinu ima i gostovanja predstavama po regiji pod imenom „GFUK i po Zagorju“, ističe osnivač Festivala i predsjednik Kulturne udruge „GFUK“, Adam Končić. –  25 gradova i općina podržava ovu inicijativu širenja dramske umjetnosti našom regijom, tako da ćemo u 17 dana trajanja Festivala u brojnim dvorama diljem Zagorja pogledati ukupno 30 predstava – navodi Končić.

Glumački festival samo je jedan u nizu sadržaja koji potvrđuje Krapinu kao grad kulture, ističe gradonačelnik Zoran Gregurović. – Kroz čitavu godinu u Krapini se organiziraju brojne kulturne manifestacije i gostovanja kazališnih kuća, a GFUK je na našoj listi manifestacija od posebnog interesa. Činjenica da se za predstave uvijek traži karta više dokaz je da se Krapina i kazalište vole – ističe Zoran Gregurović.

Veliku podršku GFUK ima i od strane Krapinsko-zagorske županije, što potvrđuje župan Željko Kolar. – Iznimna je stvar što se na ovaj način kazališna umjetnost približava stanovnicima svih naših krajeva, odnosno mogućnost odlaska na predstave pruža i onima koji nisu u mogućnosti otići na kazališnu predstavu u Zagreb. S druge strane GFUK je odlična nadopuna našoj turističkoj ponudi – naglašava župan Kolar.

U sklopu središnjeg dijela GFUK-a, koji se tradicionalno održava u Krapini, kroz tri vikenda, publika će moći pogledati četiri predstave za odrasle i jednu za djecu, a što se tiče gostovanja po Zagrebu, te u 25 gradova i općina Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, igrat će šest naslova. Festival 06. travnja u Krapini otvara predstava Mire Gavrana Sve o ženama.

loading