Skip to content

Gospodarska zona Istok u Čakovcu najatraktivnija u Međimurju

Posted in Vijesti

ČAKOVEC- U najatraktivnijoj i najpotentnijoj gospodarskoj zoni u Međimurju, Gospodarskoj zoni Istok u Čakovcu, uređena je kompletna infrastruktura, rečeno je na završnoj konferenciji projekta održanoj u utorak, 22. veljače 2022. godine, u Gradskoj vijećnici. Da će to biti presudno za daljnji razvoj Čakovca i cijelog Međimurja, ističu gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec. Za projekt je 10 milijuna kuna osigurano iz europskih izvora, preko milijun kuna su državna sredstva, dok je 1,074 milijuna kuna osigurao Grad Čakovec.
Gospodarska zona Istok, Čakovec će učvrstiti na poziciju najjačeg industrijskog središta Međimurja i očekujem da će pridonijeti podizanju kvalitete života naših sugrađana, omogućiti zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih ljudi te zadržati mlade u Čakovcu, a u Međimurje privući nove stanovnike, istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini.
O interesu ulagača govori podatak kako je prodano osam, od ukupno 18 uređenih parcela. Interes ulagača ne čudi, s obzirom na prometni položaj i blizinu Centra znanja Međimurske županije. Stoga je intencija da privučemo investitore koji teže razvoju i inovacijama te traže obrazovanu radnu snagu, naglasio je župan Matija Posavec.

loading