Skip to content

Gosti iz Mainza impresionirani gospodarskom snagom Krapinsko-zagorske županije

Posted in Vijesti

KRAPINA – Gradonačelnik Mainza Michael Ebling i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović u utorak, 26. srpnja 2022. godine, posjetili su Krapinsko-zagorsku županiju. U Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapini ugostila ih je zamjenica župana Jasna Petek sa suradnicima te su im predstavljene županijske gospodarske i turističke aktivnosti, kao i vizija razvoja Krapinsko-zagorske županije.

– Prijatelji Grada Zagreba prijatelji su i Krapinsko-zagorske županije jer smo stoljećima vezani jedni na druge, surađujemo i ta blizina nas čini izuzetno kooperativnim u svim područjima života, rekla je Jasna Petek, naglasivši kako je upravo Njemačka u prve tri top države s kojima posluju zagorski gospodarstvenici, ali i u prve tri top zemlje iz koje u Zagorje dolaze turisti. Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović potvrdio je kako Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Zagreb vežu čvrste spone te je istaknuo da, kad je riječ o gospodarstvu, ovo jedna od najbrže rastućih županija u Hrvatskoj pa su stoga željeli povezati upravo ovu županiju i prijateljski Grad Mainz.

– Impresionirani smo širokim portfeljom mogućnosti, a posebice gospodarskom snagom Krapinsko-zagorske županije o kojoj smo prikupili dojmove tijekom posjeta. Posebno nam je zanimljivo što smo mogli biti u Poduzetničkom inkubatoru jer i je Mainz orijentiran na podršku startupovima i inovacijama, kazao je gradonačelnik Mainza Michael Ebling i najavio skoru suradnju, posebice kad je riječ o modernom razvoju, inovacijama i digitalizaciji.

Izaslanstvo Mainza predvođeno gradonačelnikom Michaelom Eblingom od 25. do 28. srpnja 2022. godine boravi u Zagrebu, budući da se ove godine obilježava 55 godina prijateljstva dvaju gradova, a u srijedu, 27. srpnja 2022. godine, izaslanstvo Mainza sastat će se s gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem i suradnicima.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading