Skip to content

Grad Zaprešić sufinancira nabavu voćnih sadnica i loznih cijepova

Posted in Vijesti

ZAPREŠIĆ – Grad Zaprešić pozvao je poljoprivredna gospodarstva sa svog područja da se prijave na natječaj za bespovratno sufinanciranje nabave voćnih i sadnica jagoda te loznih cijepova, a maksimalan iznos koji u ovoj godini mogu dobiti je 20 tisuća kuna.

Na natječaj se mogu javiti samo OPG-ovi koji imaju status fizičke osobe ili obrtnika, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište ili sjedište na području Zaprešića i podižu voćnjak ili vinograd ili proširuju postojeći na području susjednih katastarskih općina, Pušća, Brdovec, Pluska, Bistra, Jakovlje, Dubravica. Potpora se dodjeljuje za nabavu certificiranih voćnih i sadnica jagoda i loznih cjepova.

Pravo na potporu imaju gospodarstva koja su posadila najmanje 300 sadnica jabuka, krušaka, breskvi, marelica, trešanja, višanja, šljiva, 400 sadnica malina, kupina, ribizla, aronija, borovnica, 200 loznih cijepova, sto sadnica oraha, lješnjaka te tisuću sadnica jagoda.   Grad potporu odobrava u iznosu do 60 posto nabavne cijene po priloženom računu, odnosno najviše do 20.000 kuna po poljoprivrednom gospodarstvu. Natječaj je otvoren do 15. listopada, a zahtjevi se rješavaju prema redoslijedu dospijeća.

loading