Skip to content

Gradonačelniče – Milane, Fala ti za vse!

Posted in glavnavijest, and Vijesti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju 28. veljače 2021. godine rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara. Tako je izvijestila Služba za informiranje Grada Zagreba.

Za slušatelje Radija Kaj, radije bismo objavili, da je u prvim minutama novoga dana, dok su mnogi Zagrepčani spavali, prestalo kucati srce neumornog gradonačelnika, ali za nas velikog  poštovatelja i podupiratelja riječi KAJ, slušatelja i prijatelja Radija Kaj.  U proteklih 15 godina, na četrdesetak koncerata koje je u Lisinskom organizirao Radio Kaj, među više od 70 tisuća posjetitelja, uvijek je rado dolazio i Milan Bandić, podržavajući zagorsku i kajkavsku popevku.

– Zagorje i Zagreb povezuju prekrasni ljudi, a vrijednost kajkavskoj popevki daje i činjenica da trećina ljudi u Hrvatskoj govori kajkavski, istaknuo je prilikom dolaska na jedan od koncerata u dvoranu Lisinski gradonačelnik Milan Bandić.

Veliki projekt urbanih gradskih vrtova Zagreba pokrenuo je gradonačelnik Milan Bandić, a zajedno su godinama uz Gradski ured za poljoprivredu provodili Radio Kaj i 24 sata. Tisuće Zagrepčana dobila su na korištenje gradske parcele za vlastito povrtlarenje, a svih sudionicima ostaju u sjećanju zanimljiva druženja na tim zelenim oazama u središtu grada.

Hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila u organizaciji gradskog Etnografskog muzeja i Radija Kaj svesrdno je podržavao gradonačelnik Milan Bandić, koji je i sam uručivao tradicijske dječje igračke najmlađima u dječjim vrtićima, ali i otvorio posebnu izložbu dječjih radova iz sto hrvatskih dječjih vrtića širom Hrvatske. Izložba je organizirana uz sto godina Etnografskog muzeja i trideseti rođendan Radija Kaj.

Gradonačelniče – Milane, Fala ti za vse!

loading