Skip to content

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova napustili HNS

Posted in Vijesti

IVANEC – Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.

Iz HNS-a su istupili gradonačelnik s oboje svojih zamjenika, predsjednica Gradskog vijeća i ostalih šest vijećnika, svi predsjednici stranačkih ogranaka, 21 od 22 člana Predsjedništva Podružnice HNS-a Ivanec, predsjednica Ženske inicijative, 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora, a Ivanec ih ima 30, sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, što je ukupno više od 200 članova, navodi se u priopćenju.

Oni će, kako su poručili, svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici.

„HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute“, stoji u priopćenju.

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om. Dodaje da nije napravljena dubinska analiza rezultata i da su, bez šire rasprave i analize, bivši predsjednik stranke Predrag Štromar i Predsjedništvo samostalno donijeli odluku o nastavku koalicije s HDZ-om „smatrajući velikim uspjehom osvajanje jednog mandata u Saboru“.

Batinić navodi i da je tijekom kandidacijskog postupka za predsjednika stranke bio „teško opstruiran i spriječen“ da predstavi svoju viziju vođenja HNS-a.

Najavio je da će članovi izašli iz HNS-a nastaviti svoj rad kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim i na izborima za mjesne odbore.

loading