Skip to content

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović u saborskim klupama

Posted in Vijesti

KRAPINA – Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, novi je HDZ-ov zastupnik u Hrvatskom saboru. Zastupnica u Hrvatskom saboru Nadica Dreven Budinski napustila je HDZ-ove saborske klupe, a od srijede, 7. lipnja 2023. godine, zamijenio ju Zoran Gregurović. Promjene u HDZ-ovim redovima rezultat su ranijeg dogovora. Dreven Budinski mandat je započela u lipnju 2021., kao zamjenica zastupnika Anđelka Stričaka koji je na redovnim lokalnim izborima izabran za župana Varaždinske županije. Tada je dogovoreno da će dio mandata odraditi ona, a dio Gregurović.

– Nakon prošlih parlamentarnih izbora, kada sam bio na petom mjestu, a HDZ je osvojio pet mandata u Hrvatskom saboru, očekivalo se da ću ući u Sabor, no ušao je kolega Siniša Jenkač iz Novog Marofa, zahvaljujući većem broju preferencijskih glasova. Nakon toga, oslobodilo se mjesto, budući da je Anđelko Stričak izabran za župana Varaždinske županije, no unutarstranačkim dogovorom odlučeno je da ćemo njegov mandat podijeliti kolegica Dreven Budinski i ja, pojasnio je u razgovoru za Radio Kaj Zoran Gregurović.

Gregurović je dugi niz godina u lokalnoj politici, predsjednik je Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, a gradonačelnik Grada Krapine je od 2013. godine. Treći gradonačelnički mandat osvojio je u prvom krugu izbora 2021. godine s podrškom od 60 posto građana, a da će biti izazovno istovremeno obavljati gradonačelničku i zastupničku funkciju i sam je potvrdio. – S obzirom na brojne obaveze, već i sada mi je bilo prilično zahtjevno, no i dalje ostajem gradonačelnik Krapine, jer sam dobio povjerenje građana da vodim naš Grad, rekao je Gregurović. – Svjestan sam da ću u svoj rad morati uložiti još više truda i vremena, a dio poslova će se morati preraspodijeliti, dodaje Gregurović.

Novi zastupnik u Hrvatskom saboru Zoran Gregurović zahvalio je svima na ukazanom povjerenju, prvenstveno predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Andreju Plenkoviću, koji mu je dao punu podršku i uvjeren je da će to povjerenje, svojim radom i zalaganjem, i opravdati.

loading