Skip to content

Gradski vrt Savica

Posted in Gradski vrtovi

ZAGREB – Treću godinu za redom projekt Urbani, vrtovi kojeg zajednički organiziraju Grad Zagreb, Radio Kaj i 24 sata,  povezuje građane u stvaranju vlastitih zelenih oaza u gradskim četvrtima. uv-savica-donacijaAkcija uređenja i  opremanja zajedničkih dijelova gradskog vrta, održana je 9. srpnja 2015. godine u Gradskom vrtu na Savici.

Donacije partnera projekta Urbani vrtovi korisnicima je uručio gradonačelnik Milan Bandić. U Savici se, od sada, nalazi i vrtna kućica u kojoj se  može čuvati alat, kosilica i sve potrepštine, što je dar Peveca, opločenje zajedničkih dijelova vrta provodi Samoborka koja poklanja i grill punkt, dok je sadnice osigurao  Ecoimpuls.

Svi zainteresirani mogli su poslušati i predavanja o prirodnoj zaštiti povrća od bolesti i štetnika, kompostiranju prehranjivanju organskim gnojivima i uklanjanju ambrozije koje su održali stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Tanja Gotlin Čuljak, prof. dr. sc. Tihomir Miličević i prof. dr. sc. Vesna Židovec.uv-savica-edukacijaNismo zaboravili ni na gastronomske užitke. World Master Chef g. Branko Ognjenović, Chef Dario Lide  i Chef Matko Bukovec članovi humanitarne udruge Renato – kuhari bez granica. pripremili su  specijalitete od svježe ubranog povrća. Posluženi su i ekološki sokovi OPG Marica Jug, pekarski proizvodi iz Pekoma iz Krapine, delicije iz Mesne industrije Ravlić, a Zagrebačka pivovara počastila je sve vrtlare ohlađenim Ožujskim pivom.Iza 18 sati uslijedila je svirka banda Detour te nastavak degustacije.Uređenje i opremanje vrta pomogli su raznim donacijama partneri projekta Pevec, Ožujsko pivo, Mesna industrija Ravlić,  PBZ, Samoborka, Ecoimpuls i Eko Taxi.

loading