Skip to content

Gradsko vijeće Čakovca o proračunu za iduću godinu

Posted in Vijesti

ČAKOVEC- Izglasavanje proračuna grada Čakovca za 2022. godinu, odluka o pokriću manjka proračuna kroz trogodišnje razdoblje kao i suglasnost o kreditnom zaduženju ČAKOM-a samo su neke od točaka dnevnog reda 5. sjednice Gradskog vijeća Čakovca održane u srijedu, 08. prosinca 2021. godine, u Novom Selu Rok. Proračun Grada Čakovca za 2022. godinu biti će u visini 283,41 milijuna kuna te unatoč naslijeđenim poteškoćama ima razvoju ulogu. Kako je naglasila gradonačelnica Ljerka Cividini, na konferenciji za medije uoči same sjednice, za razliku od vremena, kada je proračun bio lista lijepih želja, ovaj sadržava realne brojke i projekte. Značajan dio sredstava bit će osiguran za izradu projektne dokumentacije, što je preduvjet prijave projekata na europske fondove. Od investicija u cestogradnju izdvojila je rekonstrukciju ulice I.G. Kovačića, izgradnju spoja sa sjevernom obilaznicom i kružnog raskrižja u Preloškoj ulici, rekonstrukciju prometnice Čakovec-Novo Selo Rok te mosta u ulici Rudolfa Steinera. U obrazovanju, u planu je dogradnja II. Osnove škole Čakovec te energetska obnova dječjeg vrtića Cipelica. Iduće godine planira se završetak doma u Slemenicama i Štefancu, dogradnja doma u Savskoj te rekonstrukcija doma u Mačkovcu.

Za Grad Čakovec važna su i ulaganja u sport ,za koji je izdvojeno 18, 8 milijuna kuna, za umjetnost i kulturu izdvojeno je više od 25 milijuna kuna, za udruge 6 milijuna kuna, a po prvi puta pola milijuna kuna izdvojeno je za mlade obitelji, odnosno ulaganja u stare kuće kako bi se mladi zadržali u centru i po mjesnim odborima Čakovca.

Prihvaćena je i odluka o pokriću manjka u proračunu Grada Čakovca, koji je krajem prošle godine bio blizu 12 milijuna kuna, a prema procjenama na kraju ove godine biti će 8,6 milijuna kuna. Pokriće procijenjenog proračunskog manjka planira se u proračunu za 2022.godinu, u iznosu od 2,59 milijuna kuna, te u projekcijama za 2023. i 2024. godinu, u iznosima od po 3 milijuna kuna. Isto tako, vijećnici Gradskog vijeća dali su Suglasnost na kreditno zaduženje ČAKOM-a, u iznosu od 3 milijuna kuna, čime će se omogućiti financiranje nabave dva komunalna vozila za skupljanje otpada.

loading