Skip to content

Grmljavinsko nevrijeme u Koprivnici; Ravnateljstvo civilne zaštite RH izvijestilo o nevremenu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Grmljavinsko nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, u petak, 27. svibnja 2022. godine, pola sata prije ponoći, pogodilo je Koprivnicu. Ovoga puta bez tuče, ali uz znatnu štetu: vjetar je lomio grane, diljem Koprivnice popucala su drveća i padala na kolnik, a jedno stablo palo je na zgradu, dok su s kuća letjeli i crjepovi. Vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica, a u pojedinim dijelovima bilo je i prekida električne energije. Dio prometnica je tijekom noći bio poplavljen, kao i koprivnički podvožnjak.

Nevrijeme zahvatilo sjeverozapadnu Hrvatsku

ZAGREB – Kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme je zahvatilo sjeverozapadni dio Hrvatske: dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, priopćilo je u subotu, 28. svibnja 2022. godine, Ravnateljstvo civilne zaštite RH. Na području Koprivnice i Đurđevca, navodi se u priopćenju, vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica te je bilo i povremenih prekida električne energije. Javna vatrogasna postrojba Čakovec imala je 10-ak intervencija uklanjanja stabala s prometnica i ispumpavanja podrumskih prostorija. Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje na području općina Vinica i Klenovnik te ispumpavanja vode u Dubovici. Sve nadležne službe su na terenu i otklanjaju posljedice noćašnjeg nevremena, navodi se u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite RH.

loading