Skip to content

HDZ obilježava 101. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana

Posted in Vijesti

VELIKO TRGOVIŠĆE – Povodom obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, delegacija Hrvatske demokratske zajednice, u petak, 12. svibnja 2023. godine, položila je vijence i zapalila svijeće ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću. Uz članove HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, predvođene predsjednikom Zoranom Gregurovićem, počast prvom hrvatskom predsjedniku odali su i potpredsjednica Hrvatske demokratske zajednice Zdravka Bušić te bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Mate Granić.

Predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zoran Gregurović rekao je kako je Franjo Tuđman jedan od najznamenitijih Zagoraca na kojeg su svi u Krapinsko-zagorskoj županiji uistinu ponosni, pa čak i oni koji su imali određene skepse prema njegovom liku i djelu.

– O sjećanjima na našeg prvog predsjednika mogla bih jako puno govoriti s obzirom da sam bila voditeljica Ureda predsjednika Tuđmana tijekom ratnih godine. Mogu samo reći da nije bilo predsjednika Tuđmana, njegove čvrstine i odlučnosti te njegove vizije hrvatske države, mi ju ne bismo ni imali, rekla je potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić.

Prvi hrvatski predsjednik stvarni je otac domovine, istaknuo je ministar vanjskih poslova u Tuđmanovo vrijeme Mate Granić, napomenuvši kako je predsjednik Tuđman, osim što je, uz hrvatske branitelje i Vladu demokratskog jedinstva, osobno najzaslužniji za pobjedu u Domovinskom ratu, svakako najzaslužniji za stvaranje države i za to što je ona danas članica i Europske unije, NATO-a, Schengena i eurozone, jer to je bio njegov cilj.

U Velikom Trgovišću u petak, 12. svibnja 2023. godine, održan je i 14. Znanstveni skup Dani dr. Franje Tuđmana – Hrvati kroz stoljeća, u organizaciji Hrvatske udruge Muži zagorskog srca, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Općine Veliko Trgovišće.

 

loading